Thema's

Thema's

Een carrière als facilitair medewerker?

Elk (groot) bedrijf heeft een facilitaire dienst. Die maakt je bureau schoon, vult de koffieautomaat op tijd bij of vervangt de tl-buis die zo irritant boven je hoofd knippert. En achter de schermen gebeurt nog veel meer: de medewerkers van de afdeling Facilitair bestellen kantoorartikelen, ontvangen inkomende goederen, ze verwerken de post, bemannen de receptie en maken bijvoorbeeld afspraken met de tuinman, de glazenwassers en de onderhoudsmonteurs. En dat is nog lang niet alles! Lijkt het jou leuk om facilitair medewerker te worden of als manager een facilitaire afdeling te runnen? Dan wacht je een baan vol afwisseling.

Een vakgebied met perspectief

Niet alleen het werk is heel afwisselend, je kunt een facilitaire functie ook nog eens bij veel soorten bedrijven of organisaties vervullen. Van ziekenhuis tot cateraar, van bedrijfskantine tot magazijn, van luchthaven tot hotel. En heb je managementambities? Dan is de functie van facilitair manager echt iets voor jou. Je bent dan verantwoordelijk voor de gehele huishouding van een bedrijf. Denk daarbij aan onderhoud, schoonmaak en inrichting. Ook stuur je de facilitaire medewerkers aan. Kortom: het facilitaire vakgebied biedt perspectief!

Faciliteren kun je leren

Scheidegger heeft op facilitair terrein diverse praktijkgerichte, klassikale opleidingen. Volg de MBO Basisopleiding Facilitair Medewerker en groei in 6 maanden uit tot professioneel facilitair medewerker. Ook met de opleidingen leg je een hele mooie basis voor een carrière in de facilitaire dienstverlening. Ook met de MBO Vakopleiding Facilitaire Dienstverlening of de MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 2 krijg je een goede start binnen dit vakgebied. Met deze opleidingen kun je aan de slag in kantoren, scholen of hotels.
Werk je al op MBO-niveau en wil je graag hogerop? Met de MHBO Facilitair Management maak je een mooi opstapje richting HBO-niveau. Je wordt dan voorbereid op een meer coördinerende functie en gaat je bezighouden met onder meer verhuizingen, catering en onderhoud.

Facilitair leidinggevende

Wil je zelf de facilitaire afdeling gaan aansturen? De opleiding HBO Facilitair Management van 6 maanden en de opleiding HBO Facilitair Operations Management van 9 maanden zijn ideaal als je een leidinggevende functie in de facilitaire dienstverlening leuk vindt. Een belangrijk onderdeel in deze opleiding is het ontwikkelen van je managementvaardigheden. Bovendien kom je met deze opleidingen in aanmerking voor studiefinanciering, in de vorm van het levenlanglerenkrediet (LLLK)!
Je kunt ook kiezen voor de uitgebreide opleiding HBO Leergang Facilitair Management. In 18 maanden tijd ga je aan de slag met je managementvaardigheden en leer je alles over voorraadbeheer en facilitymanagement.