Scheidegger voor uw organisatie

Opleidingstrajecten op maat op uw locatie

Scheidegger ontwikkelt en verzorgt ook specifieke opleidingstrajecten voor bedrijven. U kunt daarbij kiezen uit ons standaardaanbod van ruim 200 opleidingen en trainingen, maar we kunnen ook opleidingen op maat verzorgen, die precies aansluiten op uw wensen. We kunnen deze opleidingen zowel op een van onze locaties als binnen uw organisatie verzorgen. Dankzij de aantrekkelijke fiscale voordelen kunt u in veel gevallen uw medewerkers zelfs volledig kosteloos laten opleiden.

De voordelen van een maattraject

Onze unieke aanpak heeft voor u een aantal belangrijke voordelen:

 • Uw specifieke wensen worden verwerkt in onze opleidingsprogramma's.
 • Wij kunnen de opleiding bij u op locatie verzorgen.
 • De planning van de opleiding wordt afgestemd op uw behoefte.
 • Uw eigen bedrijfscases komen tijdens de les aan bod.

Onze aanpak

We maken graag een afspraak voor een oriënterend gesprek. In dat gesprek brengen we samen met u de aanleiding, het gewenste resultaat en de specifieke wensen ten aanzien van de opleidingsvraag in kaart. U ontvangt van ons een helder opleidingsvoorstel.

Onze belofte aan u

Scheidegger is al meer dan 70 jaar actief op het gebied van opleiden in Nederland. Al die tijd is Scheidegger trouw gebleven aan zijn visie: no-nonsense, betaalbaar, toegankelijk, flexibel en kwaliteit.

 • No-nonsense: we maken opleidings- of HRM-vraagstukken eenvoudig en oplosbaar. Daarbij kiezen we voor pragmatische oplossingen, waarbij het gewenste resultaat en uw organisatie het uitgangspunt zijn.
 • Betaalbaar: we werken met uitermate aantrekkelijke tarieven,
  zodat de oplossing van uw opleidingsvraag niet meer hoeft te kosten dan hij opbrengt.
 • Toegankelijk: onze opleidingen zijn laagdrempelig en voor bijna iedereen toegankelijk. Uw wensen staan voor ons centraal. Uiteindelijk is uw ondernemingswens ons resultaat!
 • Flexibel: onze maatwerktrajecten kunnen zowel op een van onze locaties als binnen uw organisatie worden verzorgd. De data, lesfrequentie en -tijden worden in overleg met u bepaald. Daardoor kan een traject in korte tijd worden afgerond. Specifieke vaardigheden of competenties kunnen worden geïmplementeerd in al onze bestaande opleidingen.
 • Kwaliteit: we garanderen kwaliteit. Opleiden, leren en ontwikkelen zijn belangrijk voor organisaties. Dat vraagt om een goede afstemming, korte communicatielijnen en een gedegen projectmatige en resultaatgerichte werkwijze. Het Projectbureau van Scheidegger verzorgt de gehele projectplanning, -organisatie en -administratie. Uw organisatie wordt volledig ontzorgd! Alle maatwerktrajecten worden tussentijds geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Meestal volgt korte tijd na het traject een terugkomdag. Ter afsluiting vindt er een eindevaluatie plaats.

Subsidie

Als Scheidegger voor uw organisatie een op maat gemaakte, erkende MBO-opleiding organiseert, dan kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling praktijkleren. Het voordeel van deze subsidie kan oplopen tot € 2.700,- per medewerker per jaar.

Ook voor re-integratie- en outplacementtrajecten

Reorganisaties zijn tegenwoordig aan de orde van de dag, met als gevolg re-integratie- en outplacementtrajecten. Scheidegger is ook hier de aangewezen partner, of een dergelijk traject nu door uw bedrijf zelf of in samenwerking met UWV en/of een re-integratiebureau wordt uitgevoerd.

UWV, gemeenten en re-integratiebureaus

Werkt u bij een uitkeringsinstantie, zoals UWV of een gemeente, of bij een
re-integratiebureau? De opleidingen van Scheidegger bieden in veel gevallen een uitstekende oplossing om uw kandidaten snel en goed opgeleid weer aan het werk te krijgen. Zelfs als de opleidings- en werkervaringsachtergrond minimaal is, denkt Scheidegger graag met u mee om deze mensen weer terug te laten keren op de arbeidsmarkt.

Contact

Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen kunt u contact opnemen met Scheidegger Incompany, via incompany@scheidegger.nl of 035 - 750 61 93.

Stagiair nodig?

Als werkgever bent u waarschijnlijk al overtuigd van de meerwaarde van gemotiveerde stagiairs voor uw organisatie. Scheidegger leidt een groot aantal MBO-studenten op, die voor hun opleiding stage moeten lopen. Ook voor hen is die stageperiode van onschatbare waarde. Omdat de studenten van Scheidegger volwassen zijn, beschikken zij al over de nodige werk- en levenservaring. Zij kiezen er bovendien heel bewust voor om een erkende MBO-opleiding te volgen. Onze studenten zijn dan ook heel gemotiveerd om een goede invulling te geven aan hun stage.

Stage Instituut

Het Stage Instituut is de ontbrekende schakel tussen studenten die op zoek zijn naar een stageplek en bedrijven die een stageplaats hebben die ze vervuld willen zien door een goed opgeleide, volwassen stagiair. Het Stage Instituut bemiddelt exclusief voor studenten uit opleidingen van een aantal specifieke opleiders, waaronder Scheidegger Opleidingen. Als u voor uw bedrijf op zoek bent naar een (of misschien wel meerdere) stagiair(s), dan kunt u bij het Stage Instituut een vacature laten plaatsen. De medewerkers van het Stage Instituut gaan dan voor u op zoek naar geschikte kandidaten, die zij aan u zullen voorstellen.

U kunt telefonisch contact opnemen met het Stage Instituut via 035 - 7 506 127 of per e-mail via info@stageinstituut.nl.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.