Over Scheidegger

Over Scheidegger

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben jij jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor HBO Bacheloropleidingen. Ook als je een Associate degree-opleiding volgt, of een kort HBO-programma dat is opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding, kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. 

In kleine stappen richting je Bachelor

Met een HBO Bacheloropleiding ben je al gauw een jaar of 4, 5 bezig. Wij begrijpen dat dat een hele beslissing is. Bij Scheidegger hoef je je niet gelijk voor zo'n lange tijd vast te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met het eerste jaar van een Bacheloropleiding, of een kort HBO-programma. Daarna bepaal je dan of je verder wilt studeren. Zo kun je in kleine stappen richting je Bachelorgetuigschrift werken, waarbij de studiekosten volledig gefinancierd kunnen worden. 

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor het levenlanglerenkrediet voor je op een rijtje gezet. De volledige voorwaarden vind je op de website van DUO.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding, of onderdeel ervan. Volg je een kort HBO-programma, dan moet je voldoen aan de toelatingseisen voor de opleiding waar het HBO-programma deel vanuit maakt.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Je betaalt zelf je studiekosten.

Hoeveel kun je lenen?

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.

Bij welke opleidingen kom ik in aanmerking voor LLLK? 

HBO Basisopleiding

HBO Bachelors

HBO Leergang

HBO Programma's

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Bezoek een van onze Open Avonden
Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening
Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.