Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben jij jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor HBO Bacheloropleidingen. Ook als je een Associate degree-opleiding volgt, of een kort HBO-programma dat is opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding, kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. 

In kleine stappen richting je Bachelor

Met een HBO Bacheloropleiding ben je al gauw een jaar of 4, 5 bezig. Wij begrijpen dat dat een hele beslissing is. Bij Scheidegger hoef je je niet gelijk voor zo'n lange tijd vast te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met het eerste jaar van een Bacheloropleiding, of een kort HBO-programma. Daarna bepaal je dan of je verder wilt studeren. Zo kun je in kleine stappen richting je Bachelorgetuigschrift werken, waarbij de studiekosten volledig gefinancierd kunnen worden. 

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor het levenlanglerenkrediet voor je op een rijtje gezet. De volledige voorwaarden vind je op de website van DUO.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding, of onderdeel ervan. Volg je een kort HBO-programma, dan moet je voldoen aan de toelatingseisen voor de opleiding waar het HBO-programma deel vanuit maakt.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Je betaalt zelf je studiekosten.

Hoeveel kun je lenen?

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.

Bij welke opleidingen kom ik in aanmerking voor LLLK?

 

HBO Bachelors

HBO Associate degrees

HBO Leergangen

HBO Programma's

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren