Thema's

Thema's

Signaleer en verbeter je werkgeluk

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 08:48

Anno 2023 kijken veel werknemers anders naar werk dan voorheen.
Wat zijn onze ambities als het op werk aankomt? In hoeverre willen we nog van negen tot vijf naar kantoor? En hoe bepaal je of je nog happy bent in je baan? Zo signaleer én verbeter je je werkgeluk.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Klaar voor een kennisboost? Dit is het nieuwe opleidingsaanbod

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 08:41

Jij weet het zeker: dit jaar wil je je kennis een boost geven. Omdat je met meer kennis en zelfvertrouwen in je huidige baan wilt staan, of omdat je toe bent aan iets nieuws. September is hét startmoment bij Scheidegger en ook dit najaar hebben we weer een vernieuwd opleidingsaanbod. Ben je er klaar voor?

Lees meer

Güven Özay – opleidingsadviseur Scheidegger

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:38

“Bij Scheidegger studeer je met de wind in de rug. Wij doen er echt alles aan om je te laten slagen.” Güven Özay is opleidingsadviseur bij Scheidegger. Het is zijn doel om in één gesprek een toekomstige student een passend opleidingsadvies te kunnen geven. Hoe hij dat doet? ‘Ik probeer zo veel mogelijk vragen te stellen en goed te luisteren naar de behoeftes van de toekomstige student. In mijn functie als opleidingsadviseur draait het om doorvragen; de klantvraag ophelderen daar gaat het om. Wat is het doel van de opleiding? Wat is passend?’
 
Lees meer
Thema's: Algemeen

Opleidingsbudget voor werknemers blijft voor een groot deel ongebruikt

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:35

Uit onderzoek 'Studytube Learning & Development Monitor 2023’, blijkt dat 40% van de werkgevers in Nederland de helft of meer van hun opleidingsbudget niet gebruikt. Een kans om je te blijven ontwikkelen in je huidige baan, kan daarmee blijven liggen. Lees hier alles over het opleidingsbudget en check of jij jouw budget bij Scheidegger kan inzetten!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Brittany Fer - teamleider coördinatie Sales Scheidegger

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:29

“Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je situatie is; je blijven ontwikkelen is belangrijk en leuk. Sommige studenten vinden het wel spannend om weer te gaan studeren, omdat ze het misschien al jaren niet meer hebben gedaan. Maar daar geloven wij bij Scheidegger niet in! Wij zorgen ervoor dat het je wel lukt. Het durven doen is de eerste stap!”

Lees meer
Thema's: Algemeen

Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker? 

Op Dinsdag, 28 Februari, 2023, 12:07

We vinden het steeds belangrijker om een baan te vinden waar we écht voldoening uit halen, zodat we vol energie naar ons werk kunnen. Niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de pedagogiek. Met een opleiding pedagogiek help je kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Je kunt hierbij echt het verschil maken. Wil jij pedagogiek studeren op MBO-niveau? Je vindt je opleiding bij Scheidegger. Lees alles over de voordelen van het volgen van een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Wat is nu precies een erkende MBO-opleiding?

Op Dinsdag, 28 Februari, 2023, 11:54

Een erkende MBO-opleiding wil zeggen dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de opleiding officieel erkend heeft als beroepsopleiding. In het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) houdt het ministerie bij welke MBO-opleidingen worden erkend door de overheid. Alle MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn goedgekeurd en opgenomen in het CREBO-register. Zo weet je altijd zeker dat je voor kwaliteit kiest bij Scheidegger. 

Lees meer
Thema's: MBO-niveau

Vergroot je arbeidsperspectief met een MBO-opleiding van Scheidegger!

Op Dinsdag, 28 Februari, 2023, 11:17

De arbeidsmarkt is sterk in beweging. Wat een jaar geleden nog relevant was is inmiddels achterhaalt. Op dit moment is de vraag naar geschoolde MBO’ers hoog. En is er veel personeel met een mbo-diploma nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Zit jij eraan te denken om een MBO-opleiding te gaan volgen? We geven je vijf redenen waarom je juist nu je MBO-diploma wilt halen.

Lees meer
Thema's: Algemeen MBO

Wat doet een sociaal werker precies?

Op Dinsdag, 28 Februari, 2023, 09:13

Net als de kinderopvang is Welzijn & Hulpverlening een sector waar nu veel werk in te vinden is. Werken in dit vakgebied is heel veelzijdig.  Als sociaal werker ben je nauw betrokken bij de maatschappij en lever je een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het leven van een ander. In dit artikel ontdek je wat Social work inhoudt en welke opleidingen daarbij passen.

Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

Hoe onze studieadviseurs kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze

Op Maandag, 27 Februari, 2023, 11:46

Bij het kiezen van een opleiding zit je vaak met een heleboel vragen: Welke opleiding vind ik echt leuk? Kan ik met deze opleiding de baan van mijn dromen vinden? Hoe combineer ik een opleiding met mijn baan en andere activiteiten? Daarom zijn er de opleidingsadviseurs van Scheidegger die samen met jou gaan kijken naar een opleiding die goed aansluit bij je toekomstplannen.
Lees meer
Thema's: Algemeen