Thema's

Thema's

Korte HBO-programma’s: dit zijn de voordelen

Op Woensdag, 9 Augustus, 2023, 11:19

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar onze korte MBO- en HBO-programma's steeds groter wordt. Dit zijn programma’s die zijn samengesteld uit een of meer modules van de erkende MBO-opleiding of Bachelor. En daar zitten veel voordelen aan. 

Lees meer
Thema's: HBO-niveau

Hoe overtuig je je werkgever

Op Woensdag, 5 Juli, 2023, 08:52

Je wilt graag een opleiding volgen omdat je je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden en graag beter wilt worden in je werk of een volgende stap wilt maken in je loopbaan. Of je vindt het gewoon fijn om je verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Maar een opleiding volgen vraagt een investering, zowel qua tijd als financieel. Ja, studeren kost nu eenmaal tijd, maar je krijgt er veel voor terug. En als het om het geld gaat, zijn er manieren om je kosten te verlagen. Eén voorbeeld daarvan is het STAP-budget. Dat kan je tot € 1.000,- voordeel opleveren in de kosten van een opleiding. Maar er zijn nog meer financiële voordelen en subsidies waar jij en je werkgever gebruik van kunnen maken. 

Lees meer
Thema's: Algemeen , Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek onze nieuwe vakgebieden en maak jezelf onmisbaar op de arbeidsmarkt

Op Dinsdag, 13 Juni, 2023, 15:04

Als werknemer wil je aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt. Zeker in de snel veranderende wereld van nu. Om up-to-date te blijven, hebben wij ons opleidingsaanbod aangepast aan de kennis en vaardigheden die gewild zijn op de arbeidsmarkt. Denk je aan omscholen of bijscholen? Laat je in deze blog dan inspireren door onze nieuwe vakgebieden. Zo maken we samen het verschil!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe kies je een opleiding die bij je past? 4 tips voor de juiste keuze

Op Dinsdag, 13 Juni, 2023, 14:04

De wereld verandert razendsnel door de opkomst van nieuwe technologieën. Het gevolg? Veranderende werkzaamheden en het ontstaan van nieuwe banen. Aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt is nu dus belangrijker dan ooit. Maar een opleiding volgen naast je werk- en privéleven is een flinke investering in tijd én geld. Bij Scheidegger begrijpen we dat. Daarom willen we het volgen van een opleiding voor iedereen mogelijk maken. Ontdek in deze blog hoe je een opleiding kan vinden die past in jouw leven. Lees snel verder.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Opleiding volgen? Ontdek ons opleidingsaanbod

Op Dinsdag, 13 Juni, 2023, 09:36

We leven in een snel veranderende wereld. En dat is soms best complex, want hoe zorg je ervoor dat je bij blijft qua kennis en vaardigheden? De oplossing is simpel: blijven leren! Denk je er weleens over na om een opleiding te volgen naast je baan? Laat je dan inspireren door onze nieuwste en populairste opleidingen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer

Signaleer en verbeter je werkgeluk

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 08:48

Anno 2023 kijken veel werknemers anders naar werk dan voorheen.
Wat zijn onze ambities als het op werk aankomt? In hoeverre willen we nog van negen tot vijf naar kantoor? En hoe bepaal je of je nog happy bent in je baan? Zo signaleer én verbeter je je werkgeluk.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Klaar voor een kennisboost? Dit is het nieuwe opleidingsaanbod

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 08:41

Jij weet het zeker: dit jaar wil je je kennis een boost geven. Omdat je met meer kennis en zelfvertrouwen in je huidige baan wilt staan, of omdat je toe bent aan iets nieuws. September is hét startmoment bij Scheidegger en ook dit najaar hebben we weer een vernieuwd opleidingsaanbod. Ben je er klaar voor?

Lees meer

Güven Özay – opleidingsadviseur Scheidegger

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:38

“Bij Scheidegger studeer je met de wind in de rug. Wij doen er echt alles aan om je te laten slagen.” Güven Özay is opleidingsadviseur bij Scheidegger. Het is zijn doel om in één gesprek een toekomstige student een passend opleidingsadvies te kunnen geven. Hoe hij dat doet? ‘Ik probeer zo veel mogelijk vragen te stellen en goed te luisteren naar de behoeftes van de toekomstige student. In mijn functie als opleidingsadviseur draait het om doorvragen; de klantvraag ophelderen daar gaat het om. Wat is het doel van de opleiding? Wat is passend?’
 
Lees meer
Thema's: Algemeen

Opleidingsbudget voor werknemers blijft voor een groot deel ongebruikt

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:35

Uit onderzoek 'Studytube Learning & Development Monitor 2023’, blijkt dat 40% van de werkgevers in Nederland de helft of meer van hun opleidingsbudget niet gebruikt. Een kans om je te blijven ontwikkelen in je huidige baan, kan daarmee blijven liggen. Lees hier alles over het opleidingsbudget en check of jij jouw budget bij Scheidegger kan inzetten!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Brittany Fer - teamleider coördinatie Sales Scheidegger

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:29

“Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je situatie is; je blijven ontwikkelen is belangrijk en leuk. Sommige studenten vinden het wel spannend om weer te gaan studeren, omdat ze het misschien al jaren niet meer hebben gedaan. Maar daar geloven wij bij Scheidegger niet in! Wij zorgen ervoor dat het je wel lukt. Het durven doen is de eerste stap!”

Lees meer
Thema's: Algemeen