Thema's

Thema's

Fysiek zwaar beroep? School je om

Op Maandag, 19 September, 2022, 16:16

Is je beroep fysiek te zwaar? Dan kan het slim zijn om je om te scholen naar een ander vakgebied. Niet alleen voor je eigen fysieke welzijn en gezondheid, maar ook om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten als je ouder wordt en je je beroep straks niet meer kunt uitoefenen.
Lees meer

Korte HBO-programma’s: dit zijn de voordelen

Op Maandag, 19 September, 2022, 16:10

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar onze korte HBO-programma's steeds groter wordt. Dit zijn geen volledige HBO-opleidingen, maar programma’s die zijn samengesteld uit een of meer modules van de volledige opleiding. En daar zitten veel voordelen aan.

Lees meer

‘Het hielp heel erg dat ik al ervaring had in het vakgebied’

Op Maandag, 19 September, 2022, 15:50

Janet Guiljam (28) werkt als bewindvoerder. Toen de opleidingseisen voor haar werk werden aangepast en haar diploma niet meer voldeed, startte ze met de opleiding MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4. Hoe vond Janet het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer

Social Work: een opleiding met toekomst

Op Dinsdag, 23 Augustus, 2022, 18:13

De geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg of crisisopvang: Social Workers werken overal waar mensen wonen, werken en leven. Niet voor niets is deze opleiding nu zo populair: je kunt er niet alleen heel veel kanten mee op, je kunt ook echt iets betekenen voor mensen die niet goed mee kunnen doen in de samenleving.
Lees meer

Personeelstekort in kinderopvang blijft groeien

Op Vrijdag, 19 Augustus, 2022, 16:14

De kinderopvang kampt al langere tijd met personeelstekorten. Momenteel komen crêches in Nederland nu zo’n 4.500 mensen tekort. En als de plannen van het kabinet doorgaan en de kinderopvang gratis wordt, zal dit tekort in de komende drie jaar gaan oplopen tot 35.000.
Lees meer

‘Deze opleiding gaf me de meest stevige basis om te starten als kindercoach’

Op Vrijdag, 19 Augustus, 2022, 16:10

Toen Scheidegger-student Anneke van den Oever (52) lichamelijke klachten begon te krijgen van haar fysiek zware werk als gastouder, koos ze voor haar toekomst en startte ze met de opleiding HBO Kindercoach Basis. Hoe vond Anneke het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer

Onze populairste opleidingen voor september 2022

Op Dinsdag, 19 Juli, 2022, 13:29

September is een belangrijk startmoment voor Scheidegger, want dat is dé maand dat we veel nieuw studenten mogen verwelkomen die een erkende MBO- of HBO-praktijkopleiding bij ons gaan volgen! Ben jij je nog aan het oriënteren? Ontdek hier welke opleidingen het meest populair zijn.
Lees meer

Studieadviseur aan het woord

Op Dinsdag, 19 Juli, 2022, 13:21

‘Ik ben in januari 2022 begonnen als studiebegeleider op de afdeling studiebegeleiding van Zorg & Welzijn. Nieuw jaar, nieuwe kansen, dacht ik zo. Ik begeleid zo’n 300 à 400 studenten, gok ik. Van de helft hoor je nauwelijks iets, de één heeft nu eenmaal meer behoefte aan begeleiding dan de ander. De leeftijden lopen ook heel erg uiteen. Zo had ik net iemand aan de telefoon die in 2001 geboren is, maar ik begeleid bijvoorbeeld ook een man van 80, die gekscherend ‘opa van de groep’ wordt genoemd.’
 
Lees meer

‘Ik was op zoek naar verdieping’

Op Maandag, 11 Juli, 2022, 14:11

Scheidegger-student Stephanie Lekx (34) wilde haar skills laten matchen met haar managementfunctie en koos voor verdieping in het korte HBO-programma HBO Manager Kinderopvang van 6 maanden. Hoe vond Stephanie het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer

Start na de zomer met een erkende praktijkopleiding

Op Maandag, 11 Juli, 2022, 13:55

Niet januari, maar september is dé maand om met goede voornemens aan de slag te gaan. Je komt opgeladen en ontspannen terug van vakantie en de rust en vrijheid van de zomer zorgt voor nieuwe motivatie en ideeën. Hét moment dus om te starten met een erkende praktijkopleiding! In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van een MBO- en HBO-opleiding, zodat je nu vast kunt beginnen met oriënteren.
 
Lees meer