Thema's

Thema's

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker: wat is het en wat doe je?

Op Vrijdag, 1 Maart, 2024, 11:52

Ben jij pedagogisch medewerker en zou je graag meer verantwoordelijkheden willen hebben? Of heb jij een visie op het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen en zou je graag willen meepraten op organisatorisch niveau? Grote kans dat een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker een match is! We vertellen je er graag alles over.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Met haar Scheideggerdiploma verstevigde Samantha Kortzorg haar arbeidspositie

Op Woensdag, 19 Oktober, 2022, 09:00

Pedagogisch medewerker Samantha Kortzorg ontdekte hoe het volgen van een opleiding bij Scheidegger haar arbeidspositie verstevigde én bijdroeg aan haar persoonlijke ontwikkeling. Hoe vond Samantha het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Duidelijkheid en betrokkenheid is belangrijk in de lessen

Op Maandag, 28 Maart, 2022, 13:41

Naast zijn baan bij een onderzoeks- en adviesbureau is Mark docent bij Scheidegger. Hij geeft modules zoals methodisch werken en didactische vaardigheden. Duidelijkheid en betrokkenheid vindt hij belangrijk als docent. Daar hoort een goed gesprek met je studenten ook bij. Mark: “Ik vind het werken met studenten leuk omdat het divers is, en het is leuk om alle verhalen te horen.” Benieuwd naar zijn verhaal?
Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Na jaren weer een opleiding volgen, spannend!

Op Vrijdag, 18 Maart, 2022, 15:57

Scheidegger-student Florence Jilleba besloot na jaren op de werkvloer te hebben gestaan, weer de schoolbanken in te gaan. Ze volgt de opleiding HBO Bachelor Pedagogiek. Spannend? “Ik weet niet beter dan dat je jezelf wilt ontwikkelen. Als je op je 60ste weer gaat leren, dan is het duidelijk dat je er echt voor wilt gaan.” Benieuwd naar haar verhaal?
Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

“Daar wil ik mijn beroep van maken!”

Op Maandag, 14 Maart, 2022, 14:41

 Wil jij een switch maken naar het onderwijs? Scheidegger-student Astrid Wierth joeg haar droom na en behaalde haar diploma MBO Onderwijsassistent niveau 4. Ze werkt nu op de basisschool waar ze ook stage liep. In haar rol betekent ze veel voor leerlingen en leraren. Hoe vond Astrid het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Onderwijsassistent steeds belangrijker

Op Vrijdag, 15 Oktober, 2021, 16:19

Dat er in het onderwijs een groot gebrek aan personeel is, kan voor niemand meer echt nieuws zijn. Het gebrek aan onderwijzers is een onderwerp dat de laatste tijd dagelijks in de media aan bod komt. Onder meer door dit gebrek aan personeel wordt de werkdruk voor de mensen die nog wel in het onderwijs werken alleen maar groter. Met het risico dat er nog meer mensen afhaken. 
Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Opleidingen pedagogiek steeds populairder: welke kies jij?

Op Vrijdag, 25 Juni, 2021, 09:10

Met een opleiding pedagogiek help je kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Je kunt hierbij echt het verschil maken. Wil jij pedagogiek studeren op MBO- of HBO-niveau? Je vindt je opleiding bij Scheidegger. Lees alles over de voordelen van het volgen van een opleiding pedagogiek.
Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Deeltijdopleidingen pedagogiek en kinderopvang

Op Maandag, 11 Maart, 2019, 11:52

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Vraag van de week: Aan welke eisen moet ik voldoen voor de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut?

Op Woensdag, 12 December, 2018, 09:37

Om met deze opleiding te mogen starten, moet je in het bezit zijn van een HBO Bachelorgetuigschrift in de richting psychologie, jeugdzorg, onderwijs, therapie, coaching of pedagogiek. Je diploma mag niet ouder zijn dan 10 jaar. Heb je geen relevant diploma, of is je diploma ouder dan 10 jaar, dan kom je in aanmerking voor de 21+ regeling.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

Vraag van de week: Aan welke vooropleidingseis moet ik voldoen om deel te nemen aan een van de opleidingen HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach?

Op Woensdag, 28 November, 2018, 13:59

Om aan deze HBO-opleiding deel te kunnen nemen, moet je minimaal in het bezit zijn van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. De opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 vormt in dit geval een perfecte opstap.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs