Thema's

Thema's

Na jaren weer een opleiding volgen, spannend!

Scheidegger-student Florence Jilleba besloot na jaren op de werkvloer te hebben gestaan, weer de schoolbanken in te gaan. Ze volgt de opleiding HBO Bachelor Pedagogiek. Spannend? “Ik weet niet beter dan dat je jezelf wilt ontwikkelen. Als je op je 60ste weer gaat leren, dan is het duidelijk dat je er echt voor wilt gaan.” Benieuwd naar haar verhaal?

Waarom een opleiding volgen?

Florence werkte jarenlang op een BSO met kinderen van 0 tot 12 jaar met speciale behoeften. Waarom wilde ze toch weer gaan studeren? “Vanwege mijn gezondheid moest ik in 2018 stoppen met werken. Ik wilde niet de WAO in dus ik heb mijn studie weer opgepakt en ik ging solliciteren. Ik wilde heel graag weer aan de slag. Ik ben heel nieuwsgierig en ik leer graag. Mijn interesse ligt echt op het maatschappelijke vlak, dus als ik zou terugkomen op de werkvloer dan wilde ik dat graag doen met goede vakkennis.”

Studeren zoals jij dat wilt

Bij Scheidegger studeer je flexibel: overdag of ’s avonds, klassikaal, via e-learning of in de virtual classroom. Zo past de opleiding binnen jouw situatie. Hoe ervaart Florence dat? “Vanwege corona werken we vaak met e-learning en we bellen veel. Ik krijg op tijd feedback op mijn opdrachten van mijn docent. Dat is fijn want dan kan ik weer door. Ondanks dat ik de docent alleen online ken, krijg ik feedback waar ik echt iets mee kan. De virtual classroom vind ik ook erg prettig, daar krijg je ook respons van medestudenten.”

“Als je je doel voor ogen houdt, dan kom je er wel.”

Het volgen van een opleiding is best een grote stap. Studeren vergt doorzettingsvermogen, vertelt Florence. “De combinatie van studie en privĂ© vond ik in het begin wel ingewikkeld. Je moet discipline opbrengen. Een goede studiemodus vinden was een uitdaging.”

Vind jij het ook een grote stap om een opleiding te volgen? Je hebt bij Scheidegger altijd de mogelijkheid om samen te kijken naar je planning. Je krijgt een vast mentorteam dat voor jou klaarstaat tijdens de opleiding. “Voordat ik bij Scheidegger kwam, heb ik eerst drie certificaten bij een andere opleider behaald. Maar dat was toch niet helemaal wat ik zocht. Scheidegger is persoonlijker, er is meer tijd voor de student. 

Waar is Florence trots op?

Door de opleiding is Florence veel zelfverzekerder geworden. Ze zit in haar propedeusejaar, maar heeft wel al een nieuwe baan gevonden als pedagogisch medewerker bij een kindercentrum. Een mooie stap die ze kon maken mede dankzij haar opleiding bij Scheidegger. Zo zie je dat je nooit te oud bent om te leren. “Door een studie vergroot je je zelfrespect. Kies iets dat bij jou past en ga ervoor. Studeren verandert je kijk op de wereld. Je leert een kritische en onderzoekende houding aan. Ik wil mijn keuzes tijdens mijn werk baseren op onderzoeken en dat leer ik nu. Ik kan nu ook anderen begeleiden met de kennis die ik heb opgedaan.”

Ook Pedagogiek studeren?

Word jij een professional in de jeugdzorg of kinderopvang? En wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren? Met de HBO Bachelor Pedagogiek leer je alles over opgroei- en opvoedkwesties. Onze praktijkdocenten werken zelf in het vak en kunnen je alles vertellen over de beroepspraktijk. Per module rond je een onderwerp af, in jouw eigen tempo. Loop je even vast? Dan staat de docent voor je klaar om jou te helpen.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies? Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.