Over Scheidegger

Over Scheidegger

Praktische informatie over Scheidegger Opleidingen

Scheidegger wil opleiden makkelijk maken. We bieden je daarom maximale flexibiliteit en een goede persoonlijke begeleiding.

Flexibel studeren

Onze opleidingen zijn bijzonder flexibel:

  • Je kunt je lessen ’s avonds, overdag of op zaterdag volgen. In de avondvariant heb je 1x per 2 weken een bijeenkomst. In de dagopleiding heb je 1x per maand een bijeenkomst; je volgt dan 2 lessen op 1 dag.
  • Keuze uit diverse opleidingsplaatsen.
  • Meerdere startmomenten per jaar, dus je hoeft nooit (lang) te wachten voor je kunt beginnen.
  • Je kunt ook via e-Learning (thuisstudie) je opleiding volgen.

 
Past de gekozen variant toch niet zo goed bij je als je dacht? Of verandert er iets in je persoonlijke situatie? Dan is het mogelijk om tussentijds te veranderen van opleidingsplaats of -variant of je opleiding tijdelijk stop te zetten. 

Opleidingsadvies op maat

Vind je het lastig om te kiezen welke opleiding het beste bij jou en jouw ambities past? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van deze keuze door vragen te stellen, ervaringen te delen en aan te geven wat je er uiteindelijk mee kunt. Samen kiezen jullie zo de meest geschikte opleiding.

Heb je een opleiding gevonden, maar heb je nog vragen voor je je definitief inschrijft? Ook dan kun je terecht bij onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je alle ins en outs over jouw opleiding vertellen, telefonisch of op een van onze Open Avonden.
Onze adviseurs zijn te bereiken via 035 - 7 121 992.

Inschrijven

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een opleiding van Scheidegger: telefonisch (035 - 7 121 992), of via onze website.

E-Connect en de online studiewijzer

Na inschrijving krijg je direct toegang tot e-Connect, de zeer gebruiksvriendelijke online leeromgeving van Scheidegger. Via e-Connect heb je toegang tot de online studiewijzer. Hier vind je alle praktische en inhoudelijke informatie rondom je opleiding.

Persoonlijke coaching

Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Tijdens je studie krijg je begeleiding van een persoonlijke mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding naast een baan en/of druk privéleven. Onze mentoren zijn er voor jou en stemmen hun begeleiding af op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Jouw doel is hun doel: een diploma!

Kleine groepen

De opleidingen worden verzorgd in kleine groepen van gemiddeld 14 deelnemers.

Locatie

Wij verzorgen onze opleidingen op meer dan 25 locaties door heel Nederland. De locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per auto.

E-learning (thuisstudie)

Als je kiest voor e-learning, dan volg je de opleiding online, met uitzondering van eventuele praktijkmodules waarin praktische vaardigheden worden aangeleerd. Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving, waar alle informatie staat die je nodig hebt om de opleiding geheel zelfstandig te volgen. Natuurlijk helpt Scheidegger je hierbij zo veel mogelijk: je wordt persoonlijk begeleid door een professionele docent. Deze docent geeft je feedback en tips, zodat je altijd goed voorbereid bent op de afronding van je module(s). Door deze persoonlijke begeleiding is er weinig uitval en kent Scheidegger een zeer hoog slagingspercentage.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van diverse studiematerialen. Denk aan een boek, een ­studiemap of een online leeromgeving op e-Connect. Scheidegger ontwikkelt en selecteert zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen. Je ontvangt je studiematerialen ongeveer twee weken voor aanvang van iedere module. Je hoeft dus zelf niets te doen om in het bezit te komen van het studiemateriaal.

Inhalen lessen

Scheidegger is een landelijk opleidingsinstituut met meerdere opleidingsplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om lessen in te halen in een andere opleidingsplaats. Als je bijvoorbeeld op maandagavond in Utrecht een keer niet kunt, dan kun je mogelijk op dinsdagavond dezelfde les in een andere opleidingsplaats inhalen. Je mentor helpt je bij het uitzoeken van de mogelijkheden.

Stage Instituut

Wil je een landelijk erkend MBO- of HBO-diploma halen, maar heb je op dit moment geen baan die past bij de opleiding die je volgt? Dan kun je je stageopdrachten helaas niet uitvoeren op je eigen werkplek. Gelukkig vinden onze studenten meestal gemakkelijk ergens anders een stageplek. Lukt het je echt niet om zelfstandig een stage te vinden, dan kun je een beroep doen op het Stage Instituut, dat stageplekken verzorgt op MBO- en HBO-niveau. Kijk op www.stageinstituut.nl voor meer informatie of neem contact op via 035 - 750 61 27.

Examens

Wanneer je je inschrijft voor een opleiding van Scheidegger, word je automatisch ingeschreven voor alle examenmomenten van deze opleiding. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. Als je naast de examens van Scheidegger ook wilt deelnemen aan externe examens, bijvoorbeeld bij de Nederlandse Associatie voor Examinering, dan dien je je hiervoor zelf aan te melden.

Examengarantie

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit. Onze ervaren docenten weten precies hoe ze de lesstof op een aantrekkelijke manier moeten presenteren. Je kunt er dus van op aan dat je prettig leert. Maar er is meer. Onze unieke examengarantie bijvoorbeeld. Daardoor heb je de grootste kans om je opleiding met een diploma af te sluiten. Als je onverhoopt toch niet in één keer slaagt, terwijl je wel de lessen hebt gevolgd en je opdrachten hebt ingeleverd, dan krijg je van ons een kosteloze herkansing. Bij Scheidegger ligt een diploma dus echt binnen bereik!

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4HBO Associate degree of HBO Bachelor), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!