Studiegids aanvragen

Subsidie en financieel voordeel

Veel organisaties beschikken over een opleidingsbudget waaruit de opleidingskosten van medewerkers worden betaald. De personeelsmedewerker in jouw organisatie kan je precies vertellen welke opleidingsmogelijkheden er voor jou zijn. Betaal jij zelf jouw opleiding? Dan zijn er interessante subsidie- en financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen. Een opleiding volgen bij Scheidegger is daardoor vaak voordeliger dan je denkt!

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben jij jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet levenlanglerenkrediet en geldt voor HBO Bacheloropleidingen, HBO Associate-degreeopleidingen of korte HBO-programma's die zijn opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding.
>> Lees meer

Belastingvoordeel voor particulieren

Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Je mag het cursusgeld en de literatuurkosten onder de volgende voorwaarden aftrekken:

  • Jij of je fiscale partner maken de kosten voor jouw studie of die van je fiscale partner. Kosten voor de studie van je kind mag je dus niet aftrekken.
  • De opleiding of studie is gericht op je huidige of toekomstige beroep.
 

SLIM-subsidieregeling

Met SLIM (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb) kan jouw werkgever, als je stage loopt binnen de organisatie, subsidie krijgen. Zo kun jij, via de derde leerweg, een erkend diploma halen, zonder dat het jouw werkgever veel geld kost. Met deze subsidieregeling krijgt jouw werkgever tot € 2.700,- terug per studiejaar. >> Lees meer

Krapteberoepen: voordelig studeren met uitzicht op een baan

Een van de oplossingen voor dit personeelstekort is (om)scholing. Daarom geeft UWV subsidie aan werkzoekenden met een uitkering, zodat zij zich kunnen omscholen om in een van deze krapteberoepen aan de slag te gaan. Dankzij deze subsidie wordt een opleiding heel voordelig en in veel gevallen zelfs helemaal gratis! >> Lees meer

SectorplanPlus: subsidie voor particulier onderwijs

Zoek jij een opleiding in de zorg en doet jouw instelling mee aan de subsidieregeling sectorplanplus? Dan kun je ook bij Scheidegger terecht voor een aantrekkelijke opleiding of training met subsidie. >> Lees meer

SURFspot

Als student van Scheidegger profiteer je van de voordelen van SURFspot. Dit is een not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting, exclusief voor studenten en medewerkers in het Nederlands hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Studenten van alle universiteiten, ruim 25 hogescholen en MBO’s kunnen hier heel voordelig software, cloudoplossingen of hardware kopen van onder meer Adobe, Norton, McAfee en Microsoft. Met je Scheidegger-account koop je dus heel voordelig een nieuwe versie van Windows, Office, Photoshop en meer. De korting kan oplopen tot wel 90% van de adviesprijs. Zo studeer je nog voordeliger!

Betaling in termijnen of in één keer

Bij Scheidegger mag je zelf kiezen of je je opleiding per maand of in één keer betaalt. Het voordeel bij betaling in één keer kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Bij elke opleiding staat op de opleidingspagina vermeld wat de prijzen voor beide varianten zijn.

Opleidingsvergoeding uitkeringsgerechtigden

Als je een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld een WWB-, WIA- of Wajong-uitkering, dan kun je je opleiding waarschijnlijk vergoed krijgen. De uitkeringsinstantie heeft in veel gevallen een opleidingsbudget voor jou gereserveerd.

Gratis ontwikkeladvies 45+

Ben jij 45-plusser? En wil je de volgende stap in je loopbaan bepalen? Meld je dan aan voor een gratis persoonlijk ontwikkeladvies voor 45-plussers bij onze samenwerkingspartner Loopbaanadvies Centrum Nederland! Bekijk snel of jij aan de voorwaarden voldoet en schrijf je in.

Subsidieregeling praktijkleren

Studenten die een erkende MBO-opleiding volgen, moeten verplicht stage lopen: de beroepspraktijkvorming (BPV). Bij deeltijdonderwijs worden deze verplichte BPV-uren meestal op de eigen werkplek gemaakt. Voorwaarde is dat de werkgever een erkend werkleerbedrijf is en dat de BPV wordt uitgevoerd onder toezicht van een gekwalificeerde begeleider. De organisatie moet dus tijd en middelen vrijmaken voor het begeleiden van deze studerende medewerker. Om werkgevers tegemoet te komen, is de Subsidieregeling praktijkleren in het leven geroepen. De overheid stelt hiervoor bijna 200 miljoen euro beschikbaar, waardoor het voordeel van deze subsidie kan oplopen tot € 2.700,- per medewerker per jaar. >> Lees meer

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.