Over Scheidegger

Over Scheidegger

Subsidie en financieel voordeel

Veel organisaties beschikken over een opleidingsbudget waaruit de opleidingskosten van medewerkers worden betaald. De personeelsmedewerker in jouw organisatie kan je precies vertellen welke opleidingsmogelijkheden er voor jou zijn. Betaal jij zelf jouw opleiding? Dan zijn er interessante subsidie- en financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen. Een opleiding volgen bij Scheidegger is daardoor vaak voordeliger dan je denkt!

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben jij jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet levenlanglerenkrediet en geldt voor HBO Bacheloropleidingen, HBO Associate-degreeopleidingen of korte HBO-programma's die zijn opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding.
>> Lees meer

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je de opleidingskosten zelf, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Deze regeling stopt volgend jaar. 

Met de regeling ‘Aftrek studiekosten’ ontvang je tot zo’n 50 procent van je studiekosten terug van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je tot € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor studiekosten van jou of je fiscale partner. Er geldt een drempel van € 250,-.

Per 1 januari 2022 wordt deze regeling vervangen door het STAP-Budget.

Een rekenvoorbeeld: je hebt in 2021 € 7.000,- aan opleidingskosten betaald. Jouw belastingtarief is 49,50%. Dan is jouw belastingteruggaaf:

Opleidingskosten    € 7.000,-     
Minus drempel        €    250,-     -
  € 6.750,-     x 37,05% = € 3.341,25
 

STAP-budget (vanaf 01-01-2022)

Het STAP-budget is een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal € 1.000,- per jaar en vervangt vanaf 1 januari 2022 de regeling ‘Aftrek studiekosten, belastingvoordeel voor particulieren’. Met deze nieuwe regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Het STAP-budget is een subsidie. Dit betekent dat je dit bedrag niet terug hoeft te betalen. Vrijwel alle opleidingskosten vallen onder deze regeling, met uitzondering van de arrangementskosten. 

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan diverse criteria voldoen. Zo moet je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd zijn en moet je in loondienst werken, ondernemer zijn of op zoek zijn naar werk. Bovendien mag je op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen ontvangen. 

SLIM-subsidieregeling

Met SLIM (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb) kan jouw werkgever, als je stage loopt binnen de organisatie, subsidie krijgen. Zo kun jij, via de derde leerweg, een erkend diploma halen, zonder dat het jouw werkgever veel geld kost. Met deze subsidieregeling krijgt jouw werkgever tot € 2.700,- terug per studiejaar. >> Lees meer

SURFspot

Als student van Scheidegger profiteer je van de voordelen van SURFspot. Dit is een not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting, exclusief voor studenten en medewerkers in het Nederlands hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Studenten van alle universiteiten, ruim 25 hogescholen en MBO’s kunnen hier heel voordelig software, cloudoplossingen of hardware kopen van onder meer Adobe, Norton, McAfee en Microsoft. Met je Scheidegger-account koop je dus heel voordelig een nieuwe versie van Windows, Office, Photoshop en meer. De korting kan oplopen tot wel 90% van de adviesprijs. Zo studeer je nog voordeliger!

Betaling in termijnen of in één keer

Bij Scheidegger mag je zelf kiezen of je je opleiding per maand of in één keer betaalt. Het voordeel bij betaling in één keer kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Bij elke opleiding staat op de opleidingspagina vermeld wat de prijzen voor beide varianten zijn.

Opleidingsvergoeding uitkeringsgerechtigden

Als je een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld een WWB-, WIA- of Wajong-uitkering, dan kun je je opleiding waarschijnlijk vergoed krijgen. De uitkeringsinstantie heeft in veel gevallen een opleidingsbudget voor jou gereserveerd.

Subsidieregeling praktijkleren

Studenten die een erkende MBO-opleiding volgen, moeten verplicht stage lopen: de beroepspraktijkvorming (BPV). Bij deeltijdonderwijs worden deze verplichte BPV-uren meestal op de eigen werkplek gemaakt. Voorwaarde is dat de werkgever een erkend werkleerbedrijf is en dat de BPV wordt uitgevoerd onder toezicht van een gekwalificeerde begeleider. De organisatie moet dus tijd en middelen vrijmaken voor het begeleiden van deze studerende medewerker. Om werkgevers tegemoet te komen, is de Subsidieregeling praktijkleren in het leven geroepen. De overheid stelt hiervoor bijna 200 miljoen euro beschikbaar, waardoor het voordeel van deze subsidie kan oplopen tot € 2.700,- per medewerker per jaar. >> Lees meer

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.