Met Scheidegger sta je sterker

Samenwerking met EVC Centrum Nederland

SD_im2_EVC_Centrum_Nederland

Laat je ervaring erkennen!

Waarschijnlijk is het alweer even geleden dat je een opleiding hebt gevolgd en heb je intussen al aardig wat werkervaring opgedaan. Of misschien heb je op of naast je werk nog een training of cursus gevolgd. In ieder geval zijn je kennis en vaardigheden sinds je schooltijd aanzienlijk verbeterd. Helaas levert dit niet automatisch een erkend MBO- of HBO-diploma op. Het ontbreken van dit papiertje kan het voor jou moeilijker maken om in aanmerking te komen voor die nieuwe uitdagende baan of een promotie. De Nederlandse overheid heeft hier iets op bedacht. De Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC) maakt het mogelijk om al je ervaringen om te zetten in officiële erkenningen.

Erkenning via EVC

EVC toont aan over welke kennis, inzicht en ervaring je beschikt. Je ervaringen worden op een gestructureerde en zorgvuldige manier in kaart gebracht. Het resultaat wordt in een Ervaringscertificaat vastgelegd. Dit Ervaringscertificaat is een officieel erkend document en het beste bewijs dat je competenties op een bepaald niveau beheerst. Dit biedt mooie kansen bij sollicitatieprocedures, maar bijvoorbeeld ook bij het (soms versneld) volgen van een erkende MBO- of HBO Bacheloropleiding.

Voor wie is EVC bedoeld?

  • Voor iedereen die op een hoger niveau werkt dan het laatst behaalde diploma.
  • Voor iedereen van wie de ervaringen nog niet eerder zijn erkend met een certificaat of diploma.
  • Voor iedereen die wil weten wat zijn huidige niveau is.

EVC Centrum Nederland: de EVC-partner van Scheidegger Opleidingen

Scheidegger werkt samen met EVC Centrum Nederland. EVC Centrum Nederland is een landelijk opererende organisatie, die zich volledig toelegt op het erkennen van eerder verworven competenties. Je kunt bij EVC Centrum Nederland op ieder gewenst moment starten met een EVC-procedure. De gehele EVC-procedure duurt ongeveer 6 tot 12 weken. Dit is afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om al je ervaringen te verzamelen in een portfolio.

EVC-procedure

De EVC-procedure bestaat uit een aantal stappen. Na een intake en een adviesgesprek brengen we je kennis en ervaring in kaart en begeleiden we je bij het opbouwen van een portfolio. Dit portfolio bestaat uit bewijsstukken (bijvoorbeeld praktijkopdrachten) waarmee jij mee laat zien welk niveau je beheerst. Je portfolio vormt de basis voor een persoonlijk gesprek met een beoordelaar. De procedure wordt afgerond met een Ervaringscertificaat en een aanvullend vervolgadvies. Gedurende het hele traject word je uitstekend begeleid door je persoonlijke begeleider.

Kosten

Quickscan en adviesgesprek: geen kosten
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding: € 440,-
Persoonlijk assessment: € 575,-
Ervaringscertificaat: € 275,-
(Eventueel) Vervolgadvies: geen kosten

Nettokosten € 1.290,-

Op de EVC-procedures is 21% btw van toepassing. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Belastingvoordeel

Individuen kunnen de kosten van een EVC-procedure aftrekken van de
inkomstenbelasting. Naast het belastingvoordeel voor individuen kunnen organisaties in aanmerking komen voor subsidies vanuit ontwikkel- en opleidingsfondsen
en bracheverenigingen. Zie subsidiemogelijkheden voor meer informatie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.evc-centrum-nederland.nl of bel met een van de adviseurs op 035 - 7 506 195.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.