Met Scheidegger sta je sterker

Toelatingsprocedure en 21+ regeling

Toelating tot HBO Bacheloropleidingen

Toelating tot Bacheloropleidingen is alleen mogelijk op grond van een diploma HAVO, VWO of MBO niveau 4.
 
Voor een opleiding kunnen aanvullende toelatingseisen worden gesteld. Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld bij de betreffende opleiding. Onze studieadviseurs informeren je graag hierover.

De 21+ regeling is een toets die beoordeelt of je toereikende capaciteiten hebt om een opleiding op HBO Bachelor niveau te volgen. De 21+ regeling bestaat uit twee onderdelen: een digitale test en een gesprek met een studieadviseur. Indien je zowel het gesprek als de test positief doorloopt, ben je officieel toelaatbaar voor de HBO Bachelor opleiding.

Toelating tot een HBO Bacheloropleiding vanuit een HBO (deel)opleiding

Eerder of elders door jou gevolgde programmaonderdelen, bijvoorbeeld in een eenjarig HBO programma, kunnen vrijstelling opleveren binnen de door jou gewenste HBO Bachelor vervolgopleiding. Op basis van inhoudelijke overeenkomsten en de datum van het reeds gevolgde onderwijs neemt de examencommissie hierover een besluit. Daarnaast gelden de algemene toelatingseisen.
 
Een volledig overzicht van de toelatingseisen voor een opleiding vind je in de betreffende Onderwijs- en Examenregeling.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.