Met Scheidegger sta je sterker

Toelatingsprocedure en 21+ regeling

Toelating tot HBO Bacheloropleidingen

Toelating tot Bacheloropleidingen is alleen mogelijk op grond van een diploma HAVO, VWO of MBO niveau 4.
 
Voor een opleiding kunnen aanvullende toelatingseisen worden gesteld. Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld bij de betreffende opleiding. Onze studieadviseurs informeren je graag hierover.
 
Beschik je niet over een van bovenstaande diploma’s en ben je 21 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsonderzoek in de vorm van de ‘21+ regeling’. Je legt dan een toets af, aan de hand waarvan wordt bepaald of je toelaatbaar bent tot de opleiding. De toets houdt in dat je toegelaten wordt tot de eerste fase van de opleiding. Gedurende deze fase toon je aan dat je over het juiste werk- en denkniveau beschikt. Na een succesvolle afronding van de eerste fase wordt je toegelaten tot de gehele Bacheloropleiding. Na de eerste fase zal de Bacheloropleiding door NCOI worden verzorgd.

Toelating tot een HBO Bacheloropleiding vanuit een HBO (deel)opleiding

Eerder of elders door jou gevolgde programmaonderdelen, bijvoorbeeld in een eenjarig HBO programma, kunnen vrijstelling opleveren binnen de door jou gewenste HBO Bachelor vervolgopleiding. Op basis van inhoudelijke overeenkomsten en de datum van het reeds gevolgde onderwijs neemt de examencommissie hierover een besluit. Daarnaast gelden de algemene toelatingseisen.
 
Een volledig overzicht van de toelatingseisen voor een opleiding vind je in de betreffende Onderwijs- en Examenregeling.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.