Met Scheidegger sta je sterker

e-Connect

Scheidegger begrijpt heel goed dat jij je wilt voorbereiden op de bijeenkomsten wanneer het jou uitkomt. En dat je, wanneer jij daar behoefte aan hebt, de informatie wilt vinden over je planning, waar de bijeenkomsten plaatsvinden en wanneer je examens staan gepland. Op die manier leer je in je eigen tempo en op de momenten die bij jou passen. Scheidegger ondersteunt die methode van leren met een unieke online leeromgeving: e-Connect.

Eenvoudig te gebruiken

Direct na je inschrijving ontvang je een e-mail met een link. Hiermee kom je automatisch terecht op je persoonlijke welkomstpagina. Hier vind je alle informatie over hoe je e-Connect kunt gebruiken.
Op je persoonlijke e-Connectpagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor je opleiding, zoals een online studiewijzer, lesdata, routebeschrijvingen naar de locaties, links naar interessante bronnen op internet enzovoort. Maar e-Connect biedt je ook een platform om ­vragen te stellen aan je docent, medestudenten en natuurlijk je mentor van ­Scheidegger.

De online leeromgeving

Op e-Connect komt alles bij elkaar. E-Connect helpt je heel gestructureerd en duidelijk bij de voorbereiding op de bijeenkomsten. Zo vind je er per onderdeel van je opleiding een duidelijke online leeromgeving. Hierin tref je per bijeenkomst alle informatie aan die je nodig hebt, bijvoorbeeld:

 • de leerdoelen en leeractiviteiten van iedere bijeenkomst;
 • de opdrachten die je maakt ter voorbereiding op de bijeenkomst;
 • eventuele examentraining en oefenopgaven;
 • extra achtergrondinformatie;
 • nuttige links en interactieve toepassingen, zoals tests en filmpjes.

E-Connect begeleidt je bij het oefenen van vaardigheden, de toepassing ervan in je eigen omgeving en het ontwikkelen van je kennis op het vakgebied van je keuze.

Je persoonlijke dossier

Via e-Connect houd je je eigen dossier bij met persoonlijke gegevens en andere zaken. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een adreswijziging of ­andere wijzigingen doorgeven. Zo beschikken we bij Scheidegger altijd over jouw actuele gegevens. Handig en heel eenvoudig geregeld, op het moment dat het jou uitkomt!

Alle benodigde praktische opleidingsinformatie

 • de onderdelen en planning van je opleiding;
 • een overzicht van bijeenkomsten (data) en locaties per module;
 • de naam en gegevens van je docent en mentor;
 • exameninformatie (bijvoorbeeld data, behaalde resultaten).

E-Connect als communicatieplatform

Op e-Connect vind je uitgebreide mogelijkheden om ook buiten de bijeenkomsten contact te hebben met je docent, medestudenten en Scheidegger:

 • Je kunt via e-Connect vragen stellen aan je docent of mede­studenten over opdrachten die je moet maken of over de stof die je op dat moment aan het bestuderen bent.
 • Je discussieert met je medestudenten over een actueel onderwerp dat door de docent is ingebracht.
 • Docenten wijzen je op ontwikkelingen in het vakgebied of plaatsen interessante aanvullende informatie op e-Connect.
 • Je stelt via e-Connect een vraag aan je mentor van Scheidegger, over bijvoorbeeld je planning.

Al deze mogelijkheden maken e-Connect tot een makkelijk hulpmiddel bij het doorlopen van je opleiding. E-Connect helpt je je opleiding te organiseren en succesvol af te ronden. Het biedt alle informatie die je nodig hebt en vormt bovendien een leuk en dynamisch communicatieplatform!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.