Over Scheidegger

Over Scheidegger

Erkende kwaliteit

Scheidegger Opleidingen beschikt over alle mogelijke erkenningen op het gebied van onderwijs in Nederland en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Volledige, erkende MBO-opleidingen
Scheidegger mag op basis van de Wet educatie beroepsonderwijs (WEB) erkende MBO-opleidingen verzorgen. Die erkenning garandeert jou dat je een opleiding van goede kwaliteit volgt en dat je een officieel MBO-diploma ontvangt. Scheidegger biedt meer dan 70 erkende MBO-opleidingen aan, op niveau 2, 3 of 4.

Korte MBO-programma's
Volg je een van onze korte MBO-programma's, dan ontvang je een officieel diploma van Scheidegger. Deze korte programma's zijn gebaseerd op de erkende MBO-opleidingen van Scheidegger. Ze voldoen dan ook aan dezelfde strenge kwaliteitseisen en veel van deze diploma's kunnen vrijstelling opleveren in een volledige MBO-opleiding. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

HBO-opleidingen (Bachelor en Associate degree)
De afgelopen jaren zagen we dat de vraag naar HBO-opleidingen steeds groter werd. Ook hoorden we steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun MBO-opleiding graag verder wilden studeren richting HBO. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger. Dat is studeren op HBO-niveau, op de vertrouwde Scheidegger-manier: klassikaal, betaalbaar en met goede ondersteuning.

Hogeschool Scheidegger is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) officieel erkend op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Dat betekent dat wij de graad van Bachelor en Associate degree mogen verstrekken. Deze moeten namelijk aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Opleidingsinstituten moeten daarom voor iedere opleiding een accreditatie aanvragen bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die de kwaliteit van het erkende hoger onderwijs toetst in opdracht van het ministerie van OCW. De NVAO kijkt daarbij onder meer naar het curriculum (programma), de kwaliteit van de docenten en de toelatingseisen voor de studenten. Een accreditatie geeft dus aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. De HBO Bachelors en de HBO Associate degrees die Hogeschool Scheidegger verzorgt, zijn allemaal geaccrediteerd door de NVAO of de aanvraag is in behandeling. Je weet dus zeker dat het met de kwaliteit van onze HBO-opleidingen goed zit.

Korte HBO-programma's en HBO Leergangen
Wil jij graag een opleiding volgen op HBO-niveau, maar zie je een volledige HBO Bachelor of HBO Associate degree niet zitten? Kies dan voor een kort HBO-programma. Daarin ga je met een specifiek onderwerp aan de slag. Je kunt ook kiezen voor een HBO Leergang. Daarin ga je aan de slag met de kernvakken uit een Bacheloropleiding. Je studie duurt hierdoor minder lang, maar je doet wel precies die kennis en vaardigheden op die je in de praktijk het meest nodig hebt. Mocht je later besluiten dat je toch verder wilt studeren, dan is het in veel gevallen mogelijk om vrijstelling aan te vragen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Vakdiploma's
Bij Scheidegger kun je naast de door de overheid erkende MBO-diploma’s ook door de branche erkende vakdiploma’s behalen. Deze opleidingen worden ontwikkeld in nauw overleg met de overkoepelende brancheorganisaties van vakgebieden als kraamzorg, diëtetiek of masseur. Deze opleidingen sluiten dan ook heel goed aan op de eisen vanuit het vakgebied. 

NRTO
Scheidegger is aangesloten bij NRTO. NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is een gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. Scheidegger conformeert zich aan de gedragscodes van de NRTO.

ISO 9001
Scheidegger is ISO-9001 gecertificeerd. Deze certificering is gericht op optimaal kwaliteitsmanagement. Een kwaliteitsmanagementsysteem conform de ISO 9001 norm is bepalend voor de kwaliteit van onze trainingen, opleidingen. Kwaliteit- en klantgerichtheid zijn belangrijke aspecten voor Scheidegger en wordt geborgd door het uitvoeren van de PDCA-cyclus. De ISO-certificering heeft een cyclus van drie jaar waarbij een externe auditor ieder jaar een controle uitvoert of Scheidegger voldoet aan de internationaal erkende eisen.ISO 27001
Scheidegger is ISO 27001 gecertificeerd. Deze wereldwijd erkende certificering is gericht op informatieveiligheid. Informatiebeveiliging conform de ISO 27001 norm zorgt voor een adequaat niveau van beveiliging van onze gegevens, de gegevens van docenten en studenten. Het hebben van een ISO 27001 certificaat is voor Scheidegger van groot belang zodat Scheidegger docenten, studenten en partners inzien welk belang Scheidegger hecht aan het omgaan met gegevens waaronder persoonsgegevens. De ISO-certificering heeft een cyclus van drie jaar waarbij een externe auditor ieder jaar een controle uitvoert of Scheidegger voldoet aan de internationaal erkende eisen.

Cedeo-erkenning
Salta Group is Cedeo-erkend. Cedeo is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoek doet onder studenten van opleidingen. Een opleidingsinstituut krijgt deze erkenning alleen als meer dan 80% van de studenten zeer tevreden is over de opleiding.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!