Erkende kwaliteit

Scheidegger Opleidingen beschikt over alle mogelijke erkenningen op het gebied van onderwijs in Nederland en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

MBO-diploma’s Scheidegger

Scheidegger Opleidingen is in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) bevoegd MBO-opleidingen te verzorgen en mag daarom erkende MBO-diploma’s uitgeven. Dit garandeert de kwaliteit van de opleiding en de waarde van je diploma.

Vakdiploma's

Naast MBO-diploma’s kun je bij Scheidegger branche-erkende diploma’s halen. We staan in nauw contact met een groot aantal brancheorganisaties. Hiermee bieden we je alle kansen op een branche-erkend diploma.

HBO-opleidingen (Bachelor en Associate degree)

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar HBO-opleidingen steeds groter werd. Ook hoorden we steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun MBO- opleiding graag verder wilden studeren richting HBO. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger: studeren op HBO-niveau, op de vertrouwde Scheidegger-manier: klassikaal, betaalbaar en met goede ondersteuning. 

Hogeschool Scheidegger is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel erkend op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Dat betekent dat wij officiële getuigschriften mogen verstrekken voor onze HBO Bachelor- en Associatedegreeopleidingen. HBO Bacheloropleidingen moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd tijdens een accreditatieproces. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is de officiële accreditatieorganisatie die de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De NVAO kijkt daarbij onder meer naar het curriculum (programma), de kwaliteit en samenstelling van het docentenkorps, en de toelatingseisen voor de studenten. De complete Bacheloropleidingen die Hogeschool Scheidegger (in enkele gevallen in samenwerking met businesspartner Hogeschool NCOI) verzorgt, zijn allemaal geaccrediteerd door de NVAO of de aanvraag is in behandeling.

Scheideggerdiploma's

Volg je een van onze korte MBO- of HBO-opleidingen, dan ontvang je het officiële diploma van Scheidegger Opleidingen. Veel diploma’s van deze korte, praktijkgerichte opleidingen leveren mogelijk vrijstelling op in een van onze officieel erkende opleidingen. De korte HBO-programma's van Scheidegger zijn gebaseerd op de NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Dit betekent dat deze HBO-opleidingen van dezelfde hoge kwaliteit zijn en dat ze vrijstellingen kunnen opleveren in bepaalde HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je ook aan de overige instroomeisen van een HBO Bachelor voldoet. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden in een intakegesprek.

NRTO

Scheidegger is onderdeel van NCOI Groep en daarom ook aangesloten bij NRTO. NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is een gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. NRTO is lid van VNO-NCW. De gedragscode waar de leden van de NRTO zich aan houden en de algemene voorwaarden zijn terug te vinden op de website van de NTRO. 

ISO 9001

NCOI Groep is ISO-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat alle processen aan kwaliteitstandaarden voldoen en uitstekend onder controle zijn. Dit betekent voor jou als student bij Scheidegger dat je ook profiteert van deze kwaliteit in processen. Ieder jaar wordt een audit gedaan door een externe auditor en iedere twee jaar vindt een nieuwe certificering plaats. 

Cedeo-erkenning

NCOI Groep is Cedeo-erkend. Cedeo is een gerenommeerde, onafhankelijke instantie, die klanttevredenheidsonderzoek doet onder studenten van opleidingen. Om deze in de opleidingsbranche hooggewaardeerde erkenning te krijgen, dient ruim 80% van de studenten zeer tevreden te zijn over de opleiding.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2018-2019, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren