Klassikale opleidingen Pedagogiek

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt...

Lees meer

Klassikale opleidingen Pedagogiek

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen en ondersteunen van kinderen en/of jongeren. Het belangrijkste verschil is dat de kinderen of jongeren met wie je in de jeugdzorg te maken krijgt vaak problemen ondervinden op sociaal, financieel,...

Lees meer

Klassikale opleidingen Pedagogiek

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 HBO Kindercoach

€ 3.425,00
HBO-opleidingen
12 maanden

2 HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach

€ 2.180,00
HBO-opleidingen
6 maanden

3 MBO Onderwijsassistent niveau 4

€ 6.565,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

4 HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)

€ 18.591,00
HBO Bacheloropleidingen
Langer dan 36 maanden

5 MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4

€ 6.855,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden
Bekijk alle Pedagogiek opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Pedagogiek: 53 opleidingen

Filters

Filter

HBO-opleidingen (19) HBO-opleidingen

Klassikale opleidingen Pedagogiek

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je in de jeugdzorg of kinderopvang. Je houdt je dus dagelijks bezig met het begeleiden, verzorgen en ondersteunen van kinderen en/of jongeren. Het belangrijkste verschil is dat de kinderen of jongeren met wie je in de jeugdzorg te maken krijgt vaak problemen ondervinden op sociaal, financieel, psychisch of psychologisch gebied. In de kinderopvang is dit meestal niet het geval.
Je voert je werkzaamheden uit op basis van een pedagogisch beleidsplan, dat je (als je een opleiding op HBO-niveau hebt gevolgd) ook vaak zelf opstelt. Je begeleidt kinderen bij hun dagelijkse activiteiten, rapporteert over vorderingen of knelpunten, informeert ouders en onderhoud waar nodig contacten met de betrokken scholen. Heel belangrijk daarbij is dat je een vertrouwde sfeer weet te creëren, zodat jouw cliënten zich veilig voelen.
Omdat je een belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van het kind of de jongere, is een goede, specialistische  opleiding heel belangrijk. Je kunt daarbij kiezen uit MBO-niveau, bijvoorbeeld de opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4, of HBO-niveau. Bij HBO pedagogiek kun je kiezen uit verschillende korte HBO-opleidingen. Je hebt ook de mogelijk om een volledige HBO Bacheloropleiding te volgen, bijvoorbeeld HBO Bachelor Pedagogiek of HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). De Bachelor SPH komt in aanmerking voor subsidie, waarmee je studie een stuk voordeliger wordt.

Onderwijsassistent, remedial teaching of voor de klas?

Denk je aan de ontwikkeling van kinderen, dan denk je natuurlijk al gauw aan 'school'. En waarom niet? De werkgelegenheid in het onderwijs is goed en je kunt binnen het onderwijs alle kanten op. Onze onderwijs-opleidingen zijn al net zo divers: of je nu coach wilt worden, aan de slag wilt als remedial teacher, een erkende MBO-opleiding Onderwijsassistent zoekt of liever zelf voor de klas wilt gaan staan als docent. Met name de vraag naar remedial teachers is de laatste jaren enorm gestegen. Er worden bij kinderen namelijk steeds vaker lees-, taal-, reken- of gedragsproblemen vastgesteld. Zij hebben op of buiten school extra ondersteuning en oefening nodig. Op basisscholen is hier vaak niet genoeg capaciteit voor. Daarom is de vraag naar breed opgeleide remedial teachers die kinderen buiten schooltijden helpen enorm gegroeid. In ons praktijkgerichte HBO-programma Remedial Teacher leer je hoe je via extra les en begeleiding kinderen kunt helpen bij taal- en rekenachterstanden, dyslexie, sociale vaardigheden en gedragsproblemen. Met dit diploma kun je aan de slag als professionele remedial teacher voor een zeer brede doelgroep!

Kindercoach en pedagogische opleidingen

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uit komen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen. In de opleiding Kindercoach leer je bijvoorbeeld hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek. Je leert hoe je als pedagogisch coach kinderen bij een ontwikkelingsachterstand helpt om zelfstandig een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook ga je aan de slag met het stimuleren van kinderen om hun talenten optimaal te benutten en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Wil jij graag als zelfstandig en geregistreerd kindertherapeut aan de slag? Of werk je in het onderwijs, de kinderopvang of hulpverlening en wil je je in kindertherapie specialiseren? Als jij een gedegen achtergrond hebt in de vorm van therapie of hulpverlening en je wilt je nu ontwikkelen op het gebied van therapeutisch begeleiden van kinderen, dan is de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut absoluut van toegevoegde waarde! Met het diploma van dit praktijkgerichte en SNRO-geaccrediteerde programma kun je je aansluiten bij een van de beroepsverenigingen voor therapeuten, bijvoorbeeld de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC).

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Vanaf 1 januari 2019 moet iedere kinderopvangorganisatie beschikken over een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Dit betekent een prachtige kans voor jou, want er is op dit moment grote vraag naar gekwalificeerde medewerkers. Werk jij al in de kinderopvang? Dan kun jij met het juiste diploma een nog belangrijkere rol gaan spelen in jouw organisatie. Wil jij juist de overstap maken richting de kinderopvang? Dan komt deze kwalificatie goed van pas op je cv!

De pedagogisch coach moet minimaal beschikken over een MBO 4-diploma op het gebied van (Sociaal) Pedagogisch Medewerker, met daarbij een bewijs van gevolgde scholing op HBO-niveau in de richting van pedagogiek of coaching. Onze HBO-programma's tot pedagogisch beleidsmedewerker/coach zijn alle 3 erkend door brancheorganisatie FCB en geaccrediteerd door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) op basis van de eisen vanuit de CAO Sociaal Werk en de CAO Kinderopvang. Daarmee voldoe je dus in een paar maanden tijd aan alle eisen.

Om aan deze HBO-opleiding deel te kunnen nemen, moet je minimaal in het bezit zijn van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. De opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 vormt in dit geval een perfecte opstap. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina over de eisen en opleidingen voor de pedagogisch beleidsmedewerker/coach.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/content/contact-widget.jpg?ext=.jpg

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/banners/open-avonden.jpg?ext=.jpg

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/brochures/scheidegger_gids_afbeelding_k10.png?ext=.png

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.