Over Scheidegger

Over Scheidegger

Kansrijke beroepen

Het personeelstekort is groot. Erg groot: gemiddeld heeft een op de vijf werkgevers problemen om zijn bedrijf goed te laten draaien, puur omdat er te weinig personeel beschikbaar is. In sommige branches is dit zelfs een op de drie werkgevers. Ook dit jaar zijn er door de personeelsschaarste veel baankansen. Wil jij switchen van baan binnen dezelfde branche of ben je juist op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dit is het moment om die stap te gaan zetten!

Waar liggen de kansen?

UWV geeft aan dat er vooral veel mensen worden gezocht in de vakgebieden kinderopvang, ICT en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, financiële sector, pedagogie en onderwijs liggen er voldoende kansen. In de meeste beroepen wordt er gevraagd om specifieke kennis en vaardigheden. Dat geldt bijvoorbeeld voor verpleegkundigen, apothekersassistenten, IT-experts en pedagogisch medewerkers. Ook op hoger niveau zijn er veel baankansen. Denk aan operatieassistenten, docenten talen of exacte vakken, ICT-programmeurs, inkopers en accountants. 

Kansrijke beroepen: voordelig studeren met uitzicht op een baan

Een van de oplossingen voor dit personeelstekort is (om)scholing. Daarom geeft UWV subsidie aan werkzoekenden met een uitkering, zodat zij zich kunnen omscholen om in een van deze kansrijke beroepen aan de slag te gaan. Dankzij deze subsidie wordt een opleiding heel voordelig en in veel gevallen zelfs helemaal gratis! Wil jij weten welke Scheidegger-opleidingen je met deze subsidie kunt volgen? 

Neem contact met mij op

 

Opleidingen binnen kansrijke vakgebieden

Denk jij na over switchen of zelfs omscholen? Ga dan voor een opleiding binnen het vakgebied van je keuze. Wij hebben een mooi aanbod aan MBO- en HBO-opleidingen voor kansrijke beroepen binnen sectoren als de zorg, ICT, pedagogiek, onderwijs, kinderopvang, psychologie en coaching. Inspiratie nodig? Wij hebben alvast onze populaire opleidingen voor je geselecteerd:

MBO Sociaal Werker niveau 4

MBO Expert IT Systems and Devices niveau 4

MBO Doktersassistent niveau 4

MBO Apothekersassistent niveau 4

MBO Onderwijsassistent niveau 4

MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4

MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3

Manager in de Zorg

HBO Maatschappelijk Werk

MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist niveau 4

HBO Bachelor Social Work

Zit jouw opleiding hier niet tussen? Bekijk dan ons volledige aanbod.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek 

Het kiezen van een opleiding kan nogal overweldigend zijn. Zeker omdat ons aanbod bestaat uit ruim 200 opleidingen. Door een een-op-eengesprek te plannen met een studieadviseur, helpen wij jou de juiste keuze te maken uit dat brede aanbod. Daarnaast denken we mee met jouw persoonlijke situatie en kun je ál je vragen aan ons stellen. Geen tijd om langs te komen? Geen probleem, je hoeft alleen een terugbelverzoek in te plannen en wij bellen jou terug op een moment dat het jou uitkomt.

Plan een terugbelverzoek in

Gratis digitale proefles

Eerst even kennismaken met studeren bij Scheidegger? Dat kan! We hebben van de vijf populairste vakgebieden een digitale proefles beschikbaar gesteld, om je zo een beeld te geven van het lesmateriaal. Met het gebruik van verschillende filmpjes en oefeningen maken wij inzichtelijk hoe je aan de slag kunt gaan met de les. De inhoud van dit lesmateriaal is afkomstig uit echte lessen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van een les bij Scheidegger. Meer weten?

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!