Subsidieregeling praktijkleren

Studenten die een erkende MBO-opleiding volgen, moeten verplicht stage lopen. Dit noemen we BPV, ofwel beroepspraktijkvorming. Bij deeltijdonderwijs worden deze verplichte BPV-uren meestal op de eigen werkplek gemaakt.

Subsidie begeleiding studenten

Deze stage-uren moeten worden uitgevoerd bij een erkend werkleerbedrijf en onder toezicht van een gekwalificeerde begeleider. Dat betekent dat een organisatie tijd en middelen moet vrijmaken voor het begeleiden van deze studerende medewerker. Om werkgevers tegemoet te komen om deze studenten te begeleiden, is de Subsidieregeling praktijkleren in het leven geroepen. De overheid stelt hiervoor bijna 200 miljoen euro beschikbaar, waardoor het voordeel van deze subsidie kan oplopen tot € 2.700,- per medewerker per jaar.

Studeren volgens de beroepsbegeleidende leerweg

De subsidie is alleen van toepassing voor het begeleiden van studenten die studeren via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit is een combinatie van werken en leren, die zeer geschikt is voor deeltijdstudenten. Studenten gaan 1 dag per week naar school en werken de rest van de week bij een erkend leerbedrijf. In veel gevallen is dit de eigen werkplek.

Subsidie praktijkleren bij Scheidegger

Scheidegger biedt zijn reguliere MBO-opleidingen niet aan als BBL-opleidingen, maar indien gewenst kunnen we op maat gemaakte, erkende MBO-(deel)opleidingen organiseren in BBL-vorm. Hierdoor kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling praktijkleren.
 
Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen kunt u contact opnemen met Scheidegger Incompany, via incompany@scheidegger.nl of 035 - 7 50 61 93.

Voor deze opleidingen kan jij een subsidie aanvragen: