HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vandaag begin je vroeg. Je komt aan op je werk, waar je collega zijn nachtdienst erop heeft zitten en hij draagt zijn patiënten over aan jou. Met een goede kop koffie lees je de rapportage. Daarna doe je een ronde om jezelf voor te stellen aan de patiënten die je onder je hoede hebt vandaag en om te horen hoe het met ze gaat. Mevrouw Jonassen heeft slecht geslapen en is erg misselijk. Je neemt haar temperatuur op en checkt haar hartslag. Gelukkig kun je geen bijzonderheden vinden, maar voor de zekerheid vraag je of de arts haar wil onderzoeken. Daarna ondersteun je meneer Klaassen bij het wassen van zichzelf en het tandenpoetsen. Hij is gisteren geopereerd aan beide armen en hij moet nog revalideren. Na je pauze zorg je dat de meneer De Wit klaar is om weggebracht te worden naar ‘de holding’, waar hij zal worden voorbereid voor de OK. Je vertelt hem wat er precies gaat gebeuren en stelt hem gerust, want hij is toch best zenuwachtig. Aan het begin van de middag doe je weer een ronde waarbij je de juiste medicatie uitdeelt aan jouw patiënten. Als je meneer De Wit na zijn operatie naar de verkoeverkamer hebt gereden, bel je zijn vrouw. Je bent blij dat je aan haar kunt mededelen dat de operatie goed is verlopen en je vertelt haar dat ze haar man weer kan bezoeken. Aan het eind van de dag draag je je patiënten met een gerust hart over aan je collega’s van de late dienst. Je houdt van je baan als verpleegkundige, want je maakt voor je patiënten en hun familie echt een verschil.

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidieregeling praktijkleren voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je de opleiding zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Voor wie?

Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding, bijvoorbeeld door je werkervaring. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Om deel te nemen aan deze erkende Bachelor dien je tevens te beschikken over een relevante praktijkomgeving, als een werk- of stageplek. Mogelijke praktijkomgevingen zijn bijvoorbeeld het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, de thuiszorg, de ouderenzorg, de psychiatrie, een verpleeghuis of de GGD.

Heb je al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4 en een BIG-registratie? Dan kun je de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort volgen. Ook voor mensen met andere relevante diploma’s zijn vrijstellingen en studieduurverkorting wellicht mogelijk. Je kunt bij onze opleidingsadviseurs informeren naar de mogelijkheden.

Unieke opleidingsopzet

De HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

In de eerste fase leg je de basis voor je studie HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige. Wat je in deze eerste fase leert is herkenbaar, waardoor je het meteen in je werk kunt toepassen. In de tweede fase kies je een keuzeprogramma over een onderwerp dat jou interesseert. Het gewenste HBO Bachelorniveau bereik je in de derde fase. In de afstudeerfase komt alles wat je in de opleiding geleerd hebt samen. In deze fase heb je veel 1-op-1 contact met je docenten. Zij adviseren jou, waardoor je het portfolio en de afstudeeropdracht goed kunt afsluiten.

Per fase werk je vervolgens aan een eindopdracht en een portfolio-opdracht. In die opdracht pas je het geleerde direct toe op de praktijk. Je sluit de opleiding af met een portfolio en een praktische afstudeeropdracht. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Stage

Ervaring opdoen in de praktijk in de vorm van een stage is een essentieel onderdeel van deze opleiding. Om deze opleiding succesvol te doorlopen dien je een zorginstelling te vinden waar je stage kunt lopen. Werk je al in de zorg als MBO-verpleegkundige? Dan kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Onze businesspartner Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of jou kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

BIG-registratie

Het beroep van regieverpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je worden opgenomen in het BIG-register.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 240 EC

De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds 1 onderwerp centraal staat.

Fase 1

Verpleegkunde 8 EC

Medische basiskennis 8 EC

Verpleegkundige basisvaardigheden 8 EC

Somatische zorg 8 EC

Geriatrie en gerontologie 8 EC

Gezondheidsbevordering 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

Stageblok fase 2 HBO-V 8 EC

Pedagogische zorgverlening 8 EC

Comorbiditeit en gedrag 8 EC

Psychogeriatrische zorg 8 EC

Verpleegtechnische handelingen 8 EC

Zorginnovaties en ethiek 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 3

Stageblok fase 3 HBO-V 12 EC

Persoonlijk leiderschap in de zorg 12 EC

Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) 24 EC

  • Autismezorg
  • Dementiezorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Ouderenzorg
  • Verslavingszorg
  • Wijkverpleging
  • Verpleegkunde en Psychiatrie
  • Hoog Complexe Somatische Zorg
  • Jeugdzorgprofessional

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeerfase

In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan je afstudeerwerkstuk, waarmee je wat je geleerd hebt aan je praktijk koppelt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio 30 EC

Afstudeeropdracht 30 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens je hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’ van onze businesspartner NCOI. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Je ontvangt een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Lesgeld: € 8.490,-
Studiemateriaal: € 2.000,-
Examenkosten: € 2.760,-
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.790,-
Diplomering: € 500,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.