• Home
  • Psychologie en Coaching

Psychologie en Coaching

Wil jij iets betekenen voor anderen en alles leren over psychologie en het gedrag van mensen? Bekijk onze Psychologie en Coaching...

Lees meer

Psychologie en Coaching

Wil jij iets betekenen voor anderen en alles leren over psychologie en het gedrag van mensen? Bekijk onze Psychologie en Coaching opleidingen, want misschien zit de perfecte match er wel tussen! Je leert alles over mensen en hun gedrag, zodat jij ze kunt helpen, adviseren en begeleiden. Meld je snel aan en ga aan de slag als psycholoog of coach! 

Psycholoog of coach worden?...

Lees meer

Psychologie en Coaching

Wil jij iets betekenen voor anderen en alles leren over psychologie en het gedrag van mensen? Bekijk onze Psychologie en Coaching opleidingen, want misschien zit de perfecte match...

Lees meer

Specialisaties binnen Psychologie en Coaching

Psychologie en Coaching: 2 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (1)

Psychologie en Coaching

Wil jij iets betekenen voor anderen en alles leren over psychologie en het gedrag van mensen? Bekijk onze Psychologie en Coaching opleidingen, want misschien zit de perfecte match er wel tussen! Je leert alles over mensen en hun gedrag, zodat jij ze kunt helpen, adviseren en begeleiden. Meld je snel aan en ga aan de slag als psycholoog of coach! 

Psycholoog of coach worden?

Mensen helpen, goed kunnen luisteren en advies geven; het zit in jouw bloed. Je bent een echt mensenmens en je kunt goed overweg met verschillende soorten problematiek. Past deze omschrijving goed bij jou? Dan zou je psycholoog of coach kunnen worden. Het mentale welzijn is belangrijker dan ooit, zowel in professionele als privésferen. Om mensen écht goed te kunnen helpen heb je echter meer nodig dan een goed empathisch vermogen. Met een opleiding Psychologie en Coaching leer je alles over het gedrag van de mens, zodat je ze beter kunt helpen met allerlei problematiek. Scheidegger biedt allerlei opleidingen aan, zowel lange als korte varianten, en met verschillende specialisaties binnen het vakgebied. 

Trends en ontwikkelingen

Psychologie en coaching zijn van alle tijden, maar uiteraard zijn hier ook trends en ontwikkelingen in te herkennen. 

Aandacht voor mentale gezondheid op de werkvloer 

De afgelopen jaren krijgen veel werkgevers en werknemers te maken met mentaal welzijn op de werkvloer. Hoewel dit geen nieuw thema is, is er wel nieuwe aandacht voor. Een gezonde werkdruk betekent gezonde en tevreden werknemers. Het is dus verstandig om hier aandacht aan te schenken. Er is steeds meer vraag naar specialisten op het gebied van burn-out, bore-out en nog veel meer werkgerelateerde klachten. 

Organisatiepsychologie 

Hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers tevreden blijven in jouw organisatie? Is een hoog verloop te voorkomen? Door in te zetten op organisatiepsychologie kun je mensen effectief laten samenwerken, de werksfeer verbeteren én het werkplezier verhogen. In het bedrijfsleven wordt de rol van een organisatiepsycholoog steeds groter. Dat betekent dat er genoeg kansen zijn als je deze richting binnen de psychologie interessant vindt. 

Blogs over psychologie en coaching

Wil jij graag coach worden en andere mensen helpen met het overwinnen van obstakels en het bereiken van hun doelen? Met deze opleidingen sta jij sterk in je schoenen als coach! En hoe maak je jouw carrière als coach dan precies succesvol? Kun je wat handvatten gebruiken? We geven je tien tips in deze blog. 

Ben je benieuwd hoe het werk als psycholoog eruitziet en zou je dit graag van een professional willen lezen? Onze docent Roy Hartgers vertelt je er alles over in deze blog

 

Populaire opleidingen

Vakopleiding Psychologie 

Wil je graag je mensenkennis verbreden, zodat je meer inzicht hebt in hoe en waarom mensen op een bepaalde manier functioneren binnen hun omgeving? In zes maanden leer jij op HBO-niveau de basis van psychologie en behaal je je diploma. 

HBO Psychologie en Coaching 

Zet jouw kwaliteiten in om anderen te helpen! Met de inzichten en kennis die je vergaart tijdens de HBO Psychologie en Coaching kun je mensen begeleiden, motiveren en helpen ontwikkelen. Door de koppeling in dit programma met psychologie leer je ook achtergronden van gedrag, zodat je daar je coachingsvaardigheden beter op kunt aanpassen. 

Basisopleiding Coaching 

Wil jij goed leren coachen? De titel ‘coach’ is niet beschermd, wat betekent dat iedereen zichzelf coach mag noemen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen er goed in is. Met deze basisopleiding leer jij hoe je mensen écht kunt helpen en leer je hoe je het verschil kunt maken tussen advies geven en iemand écht handvatten aanreiken. 
 

Waarom een opleiding Coaching en Psychologie volgen bij Scheidegger?

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten? 

  • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau. 
  • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven. 
  • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg. 
  • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. 
  • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd. 

 

Proefles Psychologie en Coaching volgen

Wil jij voordat je je inschrijft graag kennismaken met Scheidegger? En wil je je kwaliteiten inzetten om mensen te begeleiden, zodat zij gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen? Je kunt een proefles Psychologie en Coaching volgen, waarbij je kort kennismaakt met de opleiding en de lesmethode. De inhoud van dit lesmateriaal is afkomstig uit echte lessen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van een les bij Scheidegger. 

Veelgestelde vragen over psychologie en coaching

Is een opleiding Psychologie of Coaching te volgen naast een baan? 
Wat is het verschil tussen een psycholoog en coach? 
Wat zijn de toelatingseisen? 
Zijn er praktijkgerichte onderdelen tijdens de opleiding Psychologie en Coaching? 
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!