• Home
  • Psychologie en Coaching

Opleidingen Coaching en Psychologie

Om onszelf en anderen te begrijpen, moeten we weten wat ons beweegt. Waarom doen we wat we doen? En waarom maken...

Lees meer

Opleidingen Coaching en Psychologie

Om onszelf en anderen te begrijpen, moeten we weten wat ons beweegt. Waarom doen we wat we doen? En waarom maken we bepaalde keuzes? Een precies antwoord op die vraag is niet mogelijk, want ieder mens is anders. Binnen de coaching en psychologie ga je dan ook samen met cliënten aan de slag om hun persoonlijke antwoorden op deze vragen te vinden. Je onderzoekt,...

Lees meer

Opleidingen Coaching en Psychologie

Om onszelf en anderen te begrijpen, moeten we weten wat ons beweegt. Waarom doen we wat we doen? En waarom maken we bepaalde keuzes? Een precies antwoord op die vraag...

Lees meer

Specialisaties binnen Psychologie en Coaching

Psychologie en Coaching: 33 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (8)

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (1)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (21)

Trainingen (2)

Opleidingen Coaching en Psychologie

Om onszelf en anderen te begrijpen, moeten we weten wat ons beweegt. Waarom doen we wat we doen? En waarom maken we bepaalde keuzes? Een precies antwoord op die vraag is niet mogelijk, want ieder mens is anders. Binnen de coaching en psychologie ga je dan ook samen met cliënten aan de slag om hun persoonlijke antwoorden op deze vragen te vinden. Je onderzoekt, analyseert, begeleidt en bovenal: je helpt. Jij bent de sleutel tot het geluk en de mentale gezondheid van anderen. Wil je coach worden? Je kennis opfrissen of binnenkort aan de slag in de psychologie? Bij Scheidegger studeer je met de wind in de rug!

HBO Psychologie-opleidingen

Wil jij een psychologie-opleiding volgen op HBO-niveau? Dan zit je bij Scheidegger op je plek. Je kunt kiezen uit meerdere praktijkgerichte HBO-programma’s. Kies je voor het HBO-programma Psychologie, dan ga je aan de slag met de belangrijkste onderdelen van de psychologie en onderzoek je hoe gedrag in groepen wordt beïnvloed. Gaat je interesse meer uit naar kinderpsychologie? In de opleiding HBO Kinderpsychologie staat de ontwikkeling van het kind centraal. Een dynamisch onderwerp, want kinderen maken tot hun 18e levensjaar een enorme ontwikkeling door. Je krijg een beeld van de denkwijze van kinderen en leert een afgestemd begeleidingsplan te maken. Uiteraard verdiep je je daarbij ook in gedragsproblemen van kinderen en leer je hoe je ze hierbij maximale ondersteuning kunt bieden.

Deeltijd toegepaste psychologie

Binnen de toegepaste psychologie draait het om het ontwikkelen van persoonlijkheid en gedrag. Het brein van de mens wordt in kaart gebracht, waardoor je mensen beter kunt begrijpen en helpen. Ben je al werkzaam in de psychologie en zoek je verdieping in gezondheids- en ontwikkelingspsychologie? Dan is het HBO-programma Toegepaste Psychologie het volgen zeker waard. Maar ook als je nog aan het begin van je carrière staat, is dit een waardevol programma. Bij Scheidegger snappen we dat je het druk genoeg hebt. Daarom kun je je opleiding bij ons in deeltijd volgen. Zo kun jij je opleiding optimaal met je werk en privéleven combineren, waardoor je nog meer zekerheid hebt dat je slaagt!   

Coach worden? Kies de opleiding die bij je past

Ben jij een goede gesprekspartner en altijd bereid te helpen? Dan is het coachingsvak echt iets voor jou. Met coaching adviseer je mensen in het dagelijks leven en breng je ze in beweging. Wil je een praktijkgerichte opleiding tot coach volgen? In het HBO-programma Coaching ga je in 6 maanden aan de slag met het vergroten van je overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden. Ook krijg je een beeld van verschillende persoonlijkheidstypen. Zo weet je hoe je verschillende mensen kunt benaderen en hoe je ze maximaal kunt begeleiden in hun weg naar geluk.
 
Bij Scheidegger kun je kiezen uit meerdere specialisaties op het gebied van coaching en psychologie. Je vindt ze in het overzicht boven aan deze pagina!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!