• Home
  • Secretaresse en Managementsupport

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf....

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager...

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie...

Lees meer

Secretaresse en Managementsupport: 19 opleidingen

HBO Associate Degree-opleidingen (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (5) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleidingen (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-programma (5) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Trainingen (4) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbaar in elk bedrijf. Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie stap naar een baan waarin jij veel kunt betekenen voor collega’s en leidinggevenden.

Opleidingen voor secretaresse en managementassistent

Of het nu gaat om een groot of een klein bedrijf: overal zijn secretaresses en managementassistenten nodig. Een moderne secretaresse voert niet alleen taken uit, maar denkt ook mee. Door jouw werkzaamheden ken je het bedrijf  als geen ander. Je weet wat er speelt op de verschillende afdelingen. 

MBO Managementassistent

Met de erkende opleiding MBO Office Assistant niveau 3 leg jij in 18 maanden een uitstekende basis om deze rol te kunnen vervullen. Je leert onder andere: 

  • Hoe je vergaderingen voorbereidt;
  • Hoe je notuleert en aantekeningen maakt;
  • Hoe je bezoekers ontvangt. 

Werk je al als secretaresse en wil je een stapje hoger? Of wil je meteen op het niveau van een directiesecretaresse beginnen? Ga dan voor de opleiding MBO Management Assistent niveau 4. Ook deze opleiding is erkend. Na afloop ontvang je een officieel MBO-diploma.

MBO Medisch Secretaresse

Als je graag in de gezondheidszorg wilt werken, is de opleiding MBO Medisch Secretaresse iets voor jou. Een medisch secretaresse vervult een coördinerende rol op een ziekenhuisafdeling of in een huisartsenpraktijk. Omgaan met mensen staat centraal. Tijdens deze opleiding leer je onder meer:

  • De belangrijkste medische termen; 
  • Het opstellen van medische brieven; 
  • Het opstellen van medische dossiers.

HBO secretaresse

Als secretaresse ondersteun je vooral een manager, directeur of een team van managers en directeuren. Ben je op zoek naar meer uitdaging en zou je zelf ook leiding willen geven, bijvoorbeeld aan een team van secretaresses? Bij Scheidegger bieden we op verschillende niveaus opleidingen tot officemanager aan. Heb je bijvoorbeeld al een MBO-diploma en twijfel je nog of je HBO-niveau aankunt? Dan kun je kiezen voor de opleiding MHBO Officemanagement. Deze opleiding duurt 12 maanden en is een goede voorbereiding op een HBO-opleiding. Wil je liever meteen op HBO-niveau beginnen? Dan kun je kiezen voor de HBO Officemanagement, waarmee je in 12 maanden wordt klaargestoomd tot officemanager. Vanuit deze leergang kun je ook doorstromen in de HBO Associate degree Officemanagement en zo een erkend getuigschrift behalen.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening

Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.