Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbare functies in...

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbare functies in elk bedrijf.
Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag...

Lees meer

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbare functies in elk bedrijf.
Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Medisch Secretaresse

€ 1.834,00
MBO-opleidingen
6 maanden

2 Typevaardigheden (inclusief examen)

€ 269,00
Trainingen
1 dag

3 MBO Medische Administratie

€ 941,50
MBO-opleidingen
3 maanden

4 MBO Management Assistant niveau 4

€ 6.674,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

5 MBO Vakopleiding Professioneel Secretaresse

€ 3.194,00
MBO-opleidingen
12 maanden
Bekijk alle Secretaresse en Managementsupport opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Secretaresse en Managementsupport: 16 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-opleidingen (5) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

HBO-opleidingen (3) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

HBO Associate Degree-opleidingen (1) Dit zijn wettelijk erkende HBO-opleidingen van 2 jaar, officieel geaccrediteerd door de NVAO. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree. Hiermee kun je vrijstelling krijgen als je verder wilt studeren in een Bachelor. Vooropleidingseisen: diploma havo, vwo of MBO-niveau 4.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

Trainingen (3) Een training helpt je jezelf te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, leidinggeven of persoonlijke effectiviteit. Je hebt geen examens en ontvangt na afloop een Scheidegger-certificaat. Een training is de perfecte manier om in korte tijd je vaardigheden aan te scherpen. Dit zie je direct terug in je dagelijkse werk en op je cv.

Opleidingen Secretaresse en Managementsupport

Secretarieel en managementsupport: de steun en toeverlaat voor de organisatie

Secretariële ondersteuning en managementsupport zijn onmisbare functies in elk bedrijf.
Als secretaresse, managementassistent of officemanager heb je een afwisselend takenpakket. Plannen, organiseren en communiceren zijn belangrijke onderdelen van je werk. Ondersteun jij graag anderen in hun werk en vind je het leuk om dingen te regelen? Een opleiding bij Scheidegger is dan een mooie stap naar een baan waarin jij veel kunt betekenen voor collega’s en leidinggevenden.

Erkende opleidingen tot secretaresse en managementassistent

Of het nu gaat om een groot of een klein bedrijf: overal zijn secretaresses en managementassistenten nodig. Een moderne secretaresse voert niet alleen taken uit, maar denkt ook mee. Door jouw werkzaamheden ken je het bedrijf namelijk als geen ander en weet je wat er speelt op de verschillende afdelingen. Met de erkende opleiding MBO Secretaresse niveau 3 leg jij een uitstekende basis om deze rol te kunnen vervullen. In achttien maanden leer je onder andere hoe je vergaderingen voorbereidt, hoe je op een slimme manier notuleert en aantekeningen maakt en hoe je bezoekers ontvangt. Werk je al als secretaresse en wil je een stapje hoger? Of wil je meteen op het niveau van een directiesecretaresse beginnen? Ga dan voor de opleiding MBO Managementassistent/Directiesecretaresse niveau 4. Ook deze opleiding is erkend, dat wil zeggen dat je na afloop een officieel MBO-diploma krijgt.

Officemanager: de steunpilaar van het bedrijf

Als secretaresse ondersteun je vooral een manager, directeur of een team van managers en directeuren. Ben je op zoek naar meer uitdaging en zou je zelf ook leiding willen geven, bijvoorbeeld aan een team van secretaresses? Bij Scheidegger bieden we op verschillende niveaus opleidingen tot officemanager aan. Heb je bijvoorbeeld al een MBO-diploma en twijfel je nog of je HBO-niveau aankunt? Dan kun je kiezen voor de opleiding MHBO Officemanagement. Deze opleiding duurt 12 maanden en is een goede voorbereiding op een HBO-opleiding. Wil je liever meteen op HBO-niveau beginnen? Dan kun je kiezen voor de HBO Leergang Officemanagement, waarmee je in 18 maanden wordt klaargestoomd tot officemanager. Vanuit deze leergang kun je ook doorstromen in de HBO Associate degree Officemanagement en zo een erkend getuigschrift behalen.

Word Medisch Secretaresse

Zie jij jezelf niet in een kantooromgeving werken, maar bijvoorbeeld wel in een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of gezondheidscentrum? Met de opleiding MBO Medische Terminologie en Administratie leer je in korte tijd hoe je medische dossiers opstelt en archiveert en hoe je moet werken met een ziekenhuisinformatiesysteem. Ook leer je de belangrijkste medische termen, zodat je je straks goed kunt redden in deze wereld en aan de slag kunt als administratief medewerker of medisch secretaresse. De opleiding Medische Terminologie en Administratie komt ook volledig terug in de uitgebreidere MBO-opleiding Medisch Secretaresse. Voor beide opleidingen wordt wel verwacht dat je al over de basisvaardigheden voor secretaresses beschikt, zoals computervaardigheden en goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Verbeter je secretaresse-skills

Wil je je ontwikkelen op het vlak van notuleren? In de training Notuleren ontdek je hoe je zo goed mogelijk een helder verslag kunt maken van een vergadering.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.