Thema's

Thema's

Deeltijdopleidingen pedagogiek en kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Wat zijn je mogelijkheden in de pedagogiek?

Met de Basisopleiding Pedagogiek ontwikkel je je algemene pedagogische vaardigheden, die heel breed toepasbaar zijn. Een andere brede opleiding is de HBO Programma Kindercoach. Daarin kun je leren hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek. Maar je kunt bijvoorbeeld ook als zelfstandig en geregistreerd kindertherapeut aan de slag. Met het diploma van dit praktijkgerichte en SNRO-geaccrediteerde programma kun je je aansluiten bij een van de beroepsverenigingen voor therapeuten, bijvoorbeeld de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC).
 
Wil je je liever specialiseren in een begeleidingsrichting, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Ben jij meer geïnteresseerd in het werken in de kinderopvang? Dan is het goed om te weten dat sinds 1 januari 2019 iedere kinderopvangorganisatie moet beschikken over een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. De vraag naar medewerkers met dit diploma is nog steeds erg groot, dus hier ligt een mooie kans voor jou. Werk jij al in de kinderopvang? Dan kun jij met het juiste diploma een nog belangrijkere rol gaan spelen in jouw organisatie. Wil jij juist de overstap maken richting de kinderopvang? Dan komt deze kwalificatie goed van pas op je cv!

Welk diploma heb je nodig als pedagogisch coach?

De pedagogisch coach moet minimaal beschikken over een MBO 4-diploma op het gebied van (Sociaal) Pedagogisch Medewerker, plus een bewijs van gevolgde scholing op HBO-niveau in de richting van pedagogiek of coaching. Onze HBO-programma's tot pedagogisch beleidsmedewerker/coach zijn alle 3 erkend door brancheorganisatie FCB en geaccrediteerd door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) op basis van de eisen vanuit de cao Sociaal Werk en de cao Kinderopvang. Daarmee voldoe je dus in een paar maanden tijd aan alle eisen.