Thema's

Thema's

Coach worden? Deze opleidingen kun je doen

Van Kindercoach tot Lifecoach en van Bedrijfscoach tot Burn-out Coach: wist je dat je bij Scheidegger uit 20 programma’s kunt kiezen als het gaat om leren coachen? We lichten ze voor je uit.

De Basisopleidingen

Ben jij op zoek naar een algemene coaching-opleiding waarin je leert hoe je mensen effectief begeleidt en adviseert? Dan is de onze Basisopleiding Coaching (3 maanden) of HBO Coaching (1 jaar) iets voor jou. Hierin verdiep je je in verschillende coachingsmethoden- en technieken en ga je aan de slag met de uitvoering van het volledige coachingsproces. Ben je op zoek naar de combinatie tussen coaching en psychologie? Kies dan voor het hbo-programma Coachingsvaardigheden.

Coachen van kinderen

Wil jij graag als kindercoach aan de slag? Of werk je in het onderwijs, de kinderopvang of hulpverlening en wil je je in kindercoaching specialiseren? Volg dan deze populaire hbo-opleiding tot Kindercoach (15 maanden). In dit programma leer je onder andere hoe je ouders kinderen ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek en hoe je het zelfvertrouwen van kinderen vergroot. Zoek je een korter programma? Kies dan voor HBO Coach Sociale Vaardigheden (6 maanden), waarbij je je op sociale vaardigheden van kinderen richt. Wil je tot slot kindercoaching combineren met jouw kennis van voeding? Dan kan het HBO Coach Kinderobesitas-programma (12 maanden) iets voor jou zijn.

Coachen bij stress en burnout

Wil jij mensen helpen om met stress om te gaan om een burnout te voorkomen? Leer in 12 maanden hoe je stressfactoren kunt herkennen, voorkomen en kunt wegnemen in de opleiding HBO Stresscoach. Een korter, praktijkgericht programma dat zich meer richt op coaching bij burn-out (6 maanden) is de opleiding tot Burn-out Coach. Je leert hier door middel van tools als intakegesprekken en een trajectplan hoe je een re-integratieproces kunt vormgeven.

Opleiding tot Lifecoach

Veel mensen kampen met levensvragen. Wat zijn mijn doelen? Hoe word ik de beste versie van mezelf? In de opleiding HBO Lifecoach (15 maanden) leer je hoe je mensen begeleidt om de antwoorden op deze vragen te vinden. Maar eerst leer je jezelf goed kennen, want een succesvol coach kent zichzelf door en door. Zo kun je beter met emoties en gedachten van anderen omgaan. Als lifecoach help je mensen die even vastlopen door samen doelen te stellen en te reflecteren. Jij bent net dat steuntje in de rug, dat soms nodig is.

Loopbaancoach of Bedrijfscoach worden

Als je in het boeiende veld van loopbaanadvisering actief wilt zijn of verder wilt groeien, dan is de éénjarige opleiding tot Loopbaancoach misschien wel wat voor jou. Vind je het juist leuk om mensen te begeleiden in hun werksituatie, zodat ze gelukkig en zelfverzekerd hun werk kunnen doen? Wil je bruikbare tools in handen krijgen om als professioneel bedrijfscoach aan de slag te kunnen en wil je weten hoe je mensen in hun werk kunt begeleiden naar optimale resultaten? Dan is de opleiding HBO Bedrijfscoach iets voor jou. Zoek je een korter programma (3 maanden) waarbij je ingaat op specifieke werkgerelateerde vragen? Kijk dan bij het programma HBO Intervisie en Coaching.