Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen...

Lees meer

Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk...

Lees meer

Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk recht, fiscaal recht, ondernemingsrecht, enzovoort. Ook zijn er enorm veel beroepen in de juridische sector....

Lees meer

Juridisch: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Dag(deel)
STAP - budget
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (5)

MHBO-opleidingen (1)

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (3)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1)

Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk recht, fiscaal recht, ondernemingsrecht, enzovoort. Ook zijn er enorm veel beroepen in de juridische sector. Wat willekeurige voorbeelden op een rij:

 • Gerechtssecretaris
 • Notaris
 • Rechter
 • Bedrijfsjurist
 • Adviseur
 • Jurist arbeidszaken
 • Juridisch medewerker
 • Bewindvoerder

Wil jij graag in de juridische sector werken, maar weet je niet precies in wat voor functie? Dan ben je bij Scheidegger aan het juiste adres. HBO Rechten studeren, MBO Juridisch Medewerker of Juridisch Secretaresse, Scheidegger heeft het allemaal.

Juridisch medewerker MBO

Op MBO-niveau heb je bij ons verschillende interessante mogelijkheden. Met het korte en praktijkgerichte programma MBO Juridisch Medewerker leer je in een half jaar onder meer hoe je informatie verzamelt voor een jurist of advocaat, wat de juridische begrippen en procedures zijn en hoe je deskundig juridisch advies geeft. Maar je kunt ook kiezen voor de officieel erkende MBO-opleiding MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4. Als juridisch-administratief dienstverlener houd je je bezig met de volgende zaken:

 • Je geeft (juridische) informatie en advies
 • Je verwijst indien nodig door naar binnen of buiten het bedrijf
 • Je beheert het (digitale) dossier
 • Je typeert en interpreteert gegevens voor vervolgprocedures
 • Je verzamelt en registreert gegevens voor vervolgprocedures
 • Je stelt standaarddocumenten op of vult ze in

Je hebt veel contact met verschillende mensen. Je kunt gaan werken bij het Rijk, gemeenten, rechterlijke instanties, het ministerie of in de schuldhulpverlening

Sociaal Juridisch medewerker

Ook als je graag met mensen werkt en het leuk vindt om hen te helpen bij het oplossen van juridische problemen, hebben we met HBO Sociaal Juridisch Hulpverlener een opleiding die helemaal bij jou past. Als sociaaljuridisch hulpverlener ondersteun je mensen met juridische en financiële vraagstukken. Je analyseert het probleem van je cliënt, gaat samen gericht op zoek naar oplossingen en onderhoudt zo nodig het contact met verschillende betrokken partijen.

HBO Rechten studeren

Als je de lat lekker hoog legt, kun je gaan voor onze HBO Bachelor Rechten. In 4 jaar haal je dan het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Rechten’ van Hogeschool Scheidegger. Met dit getuigschrift mag je de officiële graad LLB (Bachelor of Laws) voeren. Of haal met de opleiding HBO Associate degree Rechten het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Rechten’ van Hogeschool Scheidegger.

Besteed je liever wat minder tijd aan een studie? Kies dan voor het praktijkgerichte programma HBO Rechten. Dit is een heel geschikte deeltijdstudie Rechten van 6 maanden als je werkt op de HR-afdeling, een salarisadministratie, marketingafdeling of juridische afdeling. Dit programma behandelt:

 • De verschillende soorten arbeidsovereenkomsten
 • Hoe wetten en regels kunnen worden toegepast binnen een organisatie
 • De regels bij arbeidsongeschiktheid
 • Omgaan met een disfunctionerende werknemer

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening

Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.