Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen...

Lees meer

Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk...

Lees meer

Juridische Opleidingen

Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk recht, fiscaal recht, ondernemingsrecht, enzovoort. Ook zijn er enorm veel beroepen in de juridische sector....

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

2 HBO Sociaal Juridische Dienstverlening

€ 2.760,00
HBO-programma
12 maanden

3 MBO Juridisch Medewerker

€ 1.914,00
MBO-programma
6 maanden

4 HBO Rechten

€ 1.894,00
HBO-programma
6 maanden

5 HBO Sociaal Juridisch Hulpverlener

€ 1.914,00
HBO-programma
6 maanden
Bekijk alle Juridisch opleidingen

   Juridisch: 12 opleidingen

   HBO-programma (6) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

   HBO Leergang (2) Een HBO Leergang is een zelfstandig programma, opgebouwd uit modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO Leergang verdiep en/of verbreed je je kennis op HBO-niveau. Na het afronden van het programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

   Erkende MBO-opleidingen (1) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-programma (3) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

   Juridische Opleidingen

   Breed aanbod: van MBO juridisch tot HBO rechten

   De juridische sector biedt enorm veel variatie in richtingen en beroepen. Iedereen kent natuurlijk het strafrecht, maar er is nog veel en veel meer. Denk maar eens aan burgerlijk recht, fiscaal recht, ondernemingsrecht, enzovoort. Ook zijn er enorm veel beroepen in de juridische sector. Wat willekeurige voorbeelden op een rij:

   • Gerechtssecretaris
   • Notaris
   • Rechter
   • Bedrijfsjurist
   • Adviseur
   • Jurist arbeidszaken
   • Juridisch medewerker
   • Bewindvoerder

   Wil jij graag in de juridische sector werken, maar weet je niet precies in wat voor functie? Dan ben je bij Scheidegger aan het juiste adres. HBO Rechten studeren, MBO Juridisch Medewerker of Juridisch Secretaresse, Scheidegger heeft het allemaal.

   Juridisch medewerker MBO

   Op MBO-niveau heb je bij ons verschillende interessante mogelijkheden. Met het korte en praktijkgerichte programma MBO Juridisch Medewerker leer je in een half jaar onder meer hoe je informatie verzamelt voor een jurist of advocaat, wat de juridische begrippen en procedures zijn en hoe je deskundig juridisch advies geeft. Maar je kunt ook kiezen voor de officieel erkende MBO-opleiding MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4. Als juridisch-administratief dienstverlener houd je je bezig met de volgende zaken:

   • Je geeft (juridische) informatie en advies
   • Je verwijst indien nodig door naar binnen of buiten het bedrijf
   • Je beheert het (digitale) dossier
   • Je typeert en interpreteert gegevens voor vervolgprocedures
   • Je verzamelt en registreert gegevens voor vervolgprocedures
   • Je stelt standaarddocumenten op of vult ze in

   Je hebt veel contact met verschillende mensen. Je kunt gaan werken bij het Rijk, gemeenten, rechterlijke instanties, het ministerie of in de schuldhulpverlening

   Sociaal Juridisch medewerker

   Ook als je graag met mensen werkt en het leuk vindt om hen te helpen bij het oplossen van juridische problemen, hebben we met HBO Sociaal Juridisch Hulpverlener een opleiding die helemaal bij jou past. Als sociaaljuridisch hulpverlener ondersteun je mensen met juridische en financiële vraagstukken. Je analyseert het probleem van je cliënt, gaat samen gericht op zoek naar oplossingen en onderhoudt zo nodig het contact met verschillende betrokken partijen.

   HBO Rechten studeren

   Als je de lat lekker hoog legt, kun je gaan voor onze HBO Bachelor Rechten. In 4 jaar haal je dan het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Rechten’ van Hogeschool Scheidegger. Met dit getuigschrift mag je de officiële graad LLB (Bachelor of Laws) voeren. Of haal met de opleiding HBO Associate degree Rechten het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Rechten’ van Hogeschool Scheidegger.

   Besteed je liever wat minder tijd aan een studie? Kies dan voor het praktijkgerichte programma HBO Rechten. Dit is een heel geschikte deeltijdstudie Rechten van 6 maanden als je werkt op de HR-afdeling, een salarisadministratie, marketingafdeling of juridische afdeling. Dit programma behandelt:

   • De verschillende soorten arbeidsovereenkomsten
   • Hoe wetten en regels kunnen worden toegepast binnen een organisatie
   • De regels bij arbeidsongeschiktheid
   • Omgaan met een disfunctionerende werknemer

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.

   Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

   We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Mail ons

   035 - 7 121 992

   06 - 10739752

    

    

   Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

   Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

   Bezoek een van onze Open Avonden

   Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

   Wil je de studiegids thuis ontvangen?

   De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.