OnlineKlassikaal®

Het beste van online les en klassikaal in één
 

De behoefte aan online onderwijs wordt steeds groter. Daarom bieden wij als enige opleider in Nederland nu iets unieks: OnlineKlassikaal®. Hiermee studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. Bekijk ons ruime aanbod van gehele opleidingen (inclusief alle modules) die met OnlineKlassikaal® gegarandeerd van start gaan!
Naar het aanbod

Dit is OnlineKlassikaal®

Bij Scheidegger willen we iedereen op een toegankelijke manier een vak leren. Écht leren, zodat je nog beter wordt in je beroep of met de juiste bagage een beroep in kunt stromen. Maar wie (opnieuw) wil gaan studeren, moet over een paar drempels heen: heen- en weer reizen naar een onderwijsinstelling, extra reiskosten maken en dus ook langer weg zijn van thuis of je werk. Daarom biedt Scheidegger nu als enige in Nederland iets unieks: OnlineKlassikaal®.

Wat is digitaal onderwijs?

OnlineKlassikaal® is een onderdeel van digitaal onderwijs. Met OnlineKlassikaal® volg je online onderwijs, maar wel live in een echte klas. Met docenten waar je rechtstreeks vragen aan kunt stellen. Hiermee combineren we de vertrouwde kwaliteit van klassikaal les volgen met de flexibele voordelen van een thuisstudie. Zodat je de tijd die je vrijmaakt voor een opleiding, écht kunt gebruiken voor je studie.

De kracht van klassikaal

Bij Scheidegger geloven wij in de kracht van klassikaal lesgeven. Met OnlineKlassikaal® hoef je geen keuze te maken tussen online en offline les volgen. Deze unieke studiemethode combineert de voordelen die digitaal onderwijs te bieden heeft met de kracht van klassikaal les volgen.

De voordelen van online les volgen

Met digitaal onderwijs in de vorm van OnlineKlassikaal® profiteer je van tal van voordelen:

 • Je krijgt klassikaal les van een vakdocent
 • Je hoeft niet te reizen en bespaart daarmee reistijd- en kosten
 • Je kunt direct je vragen stellen en hebt interactie met je medestudenten
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van een mentor die je ondersteunt in je studiesucces
 • Je kunt kiezen uit meerdere startmomenten per jaar.
 • Een ruim aanbod van opleidingen die gegarandeerd van start gaan.

Zo werkt OnlineKlassikaal®

 1. Je schrijft je in voor een MBO- of HBO-opleiding en geeft aan gebruik te willen maken van Virtual Classroom.
 2. Je volgt je lessen flexibel online in een zogenaamde Virtual Classroom. De deur naar het leslokaal is heel makkelijk: je hoeft namelijk alleen maar in te loggen.
 3. De lessen zijn op vaste momenten gepland en zijn daarmee een stok achter de deur.
 4. Je hebt op regelmatige basis contact met je mentor over hoe het met je opleiding gaat en wat je samen nog meer kunt doen om jouw succes verder te verbeteren.
 5. Inschrijven via virtual classroom
Schrijf je nu in

Het aanbod

Onze MBO- en HBO-opleidingen zijn te volgen via OnlineKlassikaal®. Kijk hieronder voor het volledige aanbod.

Persoonlijk studieadvies

Heb je nog vragen over OnlineKlassikaal® of heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding die echt bij je past? Plan een gratis, persoonlijk studieadvies in via het contactformulier op de website, bel naar 035 - 7 121 992 of stuur ons een mailtje op info@scheidegger.nl.