Welke studievariant past bij jou? 

Een opleiding volgen moet in je leven passen. Behalve een baan heb je waarschijnlijk ook nog een druk privéleven of een gezin. Dan is het fijn als je zelf kunt bepalen hoe je de opleiding volgt. Daarom kun je bij Scheidegger kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: OnlineKlassikaal® (virtual classroom), klassikaal en e-learning.
 
Wil je tijdens je opleiding overstappen naar een andere variant? Dan kun je moeiteloos en zonder extra kosten overstappen.

OnlineKlassikaal® 

Bij Scheidegger geloven wij in de kracht van klassikaal lesgeven. Met OnlineKlassikaal® hoef je geen keuze te maken tussen online en offline les volgen. Hiermee studeer je namelijk realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. In de virtual classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst, waardoor de lessen klassikaal en interactief zijn. Je kunt direct vragen stellen aan je docent en samen met je medestudenten werken aan opdrachten. Meer weten?
 
Lees alles over: OnlineKlassikaal®

Klassikaal

Kies je toch liever voor een opleiding op locatie? Ga dan voor de klassikale studievariant. Onze klassikale opleidingen kun je op verschillende momenten volgen: doordeweeks overdag, doordeweeks in de avond of in het weekend. Bij de dagvariant en de zaterdagvariant heb je elke twee weken één dag les (van 10.00 tot 16.00 uur). Bij de avondvariant heb je één avond per week les, van 19.00 tot 22.00 uur. De klassikale opleidingen zijn te volgen op vijf locaties in Nederland.

E-learning

Wil je niet vastzitten aan lesdagen en helemaal in je eigen tijd studeren? Dan past e-learning het best bij jou. In deze opleidingsvariant volg je geen bijeenkomsten, maar studeer je in je eigen tijd onder begeleiding van een docent op afstand. Daarbij maak je gebruik van onze online leeromgeving e-Connect, boeken en aanvullende studiematerialen. Je doorloopt de opleiding helemaal zelfstandig, maar je kunt wel bij de docent terecht voor hulp. Deze manier van studeren biedt je maximale flexibiliteit om een opleiding te volgen.
 
Switchgarantie: moeiteloos en zonder extra kosten overstappen
Het kiezen van een opleidingsvariant kan soms best lastig zijn. Zo kan het zijn dat de ene studievariant die nu het beste bij je past, straks niet meer voldoende aansluit op je wensen en behoeften. Daarom bieden we de switchgarantie. Dit houdt in dat je per module zonder extra administratiekosten kunt switchen van studievariant.
 
Ben je bijvoorbeeld gestart met OnlineKlassikaal® en wil je de volgende module klassikaal volgen? Dan kun je moeiteloos overstappen en betaal je alleen de arrangementskosten (kosten voor de leslocatie, eten en drinken etc.) die bij de opleidingsvariant horen.

Persoonlijk studieadvies

Heb je nog vragen over onze studievarianten of heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding die bij je past? Plan een gratis, persoonlijk studieadvies via het contactformulier op de website. Bel naar 035 – 7 121 992 of stuur ons een mailtje op info@scheidegger.nl.