Vakopleidingen bij Scheidegger

Weet jij al precies welk vak je wilt gaan uitoefenen? Laat je dan met een vakopleiding van Scheidegger opleiden tot één...

Lees meer

Vakopleidingen bij Scheidegger

Weet jij al precies welk vak je wilt gaan uitoefenen? Laat je dan met een vakopleiding van Scheidegger opleiden tot één specifiek beroep! Wij leggen je uit wat een vakopleiding precies is en welke vakopleidingen je kunt volgen bij Scheidegger. 

Wat is een vakopleiding?

Een vakopleiding is een opleiding die je opleidt tot één specifiek beroep. Denk aan zorgmanager,...

Lees meer

Vakopleidingen bij Scheidegger

Weet jij al precies welk vak je wilt gaan uitoefenen? Laat je dan met een vakopleiding van Scheidegger opleiden tot één specifiek beroep! Wij leggen je uit wat een vakopleiding...

Lees meer

Vakopleidingen: 89 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (4)

MBO-programma (5)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (70)

Trainingen (10)

Vakopleidingen bij Scheidegger

Weet jij al precies welk vak je wilt gaan uitoefenen? Laat je dan met een vakopleiding van Scheidegger opleiden tot één specifiek beroep! Wij leggen je uit wat een vakopleiding precies is en welke vakopleidingen je kunt volgen bij Scheidegger. 

Wat is een vakopleiding?

Een vakopleiding is een opleiding die je opleidt tot één specifiek beroep. Denk aan zorgmanager, medisch secretaresse, HR-manager of manager in de kinderopvang. Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk, dus door zo’n opleiding te volgen krijg je alle kennis en tools die je nodig hebt om je beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen. Ga je studeren naast je baan? Dankzij de praktijkgerichte aanpak kun je de kennis die je opdoet direct inzetten in je werkomgeving. 

Wat zijn populaire vakopleidingen? 

Benieuwd naar wat de populaire vakopleidingen voor volwassenen zijn? Bekijk hieronder de top 5.  

1. Manager in de Zorg (HBO) 

Er is steeds meer aandacht voor professioneel management in de zorg- en welzijnssector. Dit is ook hard nodig, want een groeiende zorgvraag vraagt om beter management. Heb of wil jij een leidinggevende of coördinerende functie in de zorg? Dan is deze vakopleiding iets voor jou.  

2. Medisch Secretaresse (MBO) 

Als medisch secretaresse heb je een baan waarin de omgang met mensen centraal staat. Wil jij als secretaresse iets kunnen betekenen voor een ander? In deze vakopleiding word je in zes maanden opgeleid tot professional en verdiep je je in alle aspecten van deze veelzijdige rol. 

3. HR-Management (HBO) 

Wil je je op HBO-niveau ontwikkelen in arbeidsrecht en personeelsmanagement? Dan is de eenjarige vakopleiding HR-management voor jou. In deze opleiding verdiep je je in de rechten van werkgever en werknemer. Zo ontdek je onder andere wat er allemaal komt kijken bij indiensttreding, ziekte, ontslag of re-integratie. 

4. Manager Kinderopvang (HBO) 

Als het jouw ambitie is om ervoor te zorgen dat een kinderopvangorganisatie de beste opvang biedt, dan is deze vakopleiding voor jou. Je leert alles over het pedagogisch beleid in de kinderopvang, hoe je leidinggeeft en zorgt dat alles binnen een organisatie op rolletjes loopt. 

5. Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)  
In deze vakopleiding leer je in zes maanden hoe je een goede loonadministratie opzet en krijg je inzicht in de huidige wet- en regelgeving. Na je opleiding kun je zelfstandig een loonadministratie invoeren, loonberekeningen maken en specifieke vragen hierover beantwoorden. 

Toelatingseisen

Vakopleidingen worden ontwikkeld op basis van de behoeften of zelfs vereisten van werkgevers, dus er gelden geen specifieke vooropleidingseisen om toegelaten te worden. Anders dan bij een beroepsopleiding hoef je bij een vakopleiding ook geen stage te lopen. Welk niveau van toepassing is op de vakopleiding, staat op de opleidingspagina aangegeven. Bij vakopleidingen op HBO-niveau wordt wel van je verwacht dat je door werkervaring op dit niveau functioneert. 

Waarom een vakopleiding volgen bij Scheidegger?

  • Volg meerdere modules afkomstig van onze erkende HBO- en MBO-opleidingen 
  • Laat je in redelijke korte tijd (3-15 maanden) opleiden of omscholen binnen een nieuw vakgebied 
  • Volg een vakopleiding met onze unieke studiemethode OnlineKlassikaal®, waarmee we de vertrouwde kwaliteit van klassikaal les volgen met de flexibele voordelen van een thuisstudie 
  • Ontvang een certificaat na afloop waarmee je in de praktijk aan de slag kunt 

Verschil tussen een vakopleiding en een beroepsopleiding 

De termen ‘vakopleiding’ en ‘beroepsopleiding’ lijken misschien op elkaar, maar er zit toch een verschil tussen de twee. Een beroepsopleiding leidt je op tot een allround beroepsbeoefenaar, die meer en complexere taken kan uitvoeren binnen een vakgebied. Een vakopleiding leidt je op tot een vakman of vakvrouw, die zich vooral richt op de kern van een beroep. Een beroepsopleiding duurt vaak langer dan een vakopleiding en is meestal op MBO-niveau 4, terwijl een vakopleiding op MBO-niveau 3 of lager kan zijn. Een beroepsopleiding geeft je tot slot ook de mogelijkheid om door te studeren op het HBO, terwijl een vakopleiding je vooral voorbereid op de arbeidsmarkt. 

Veelgestelde vragen

Is een vakopleiding erkend? 
Is een vakopleiding te combineren met werk? 
Kan ik met een vakopleiding doorstromen naar een MBO- of HBO-opleiding? 
Waarom kiezen voor Scheidegger? 
Wat is een vakopleiding? 
Wat kun je met een vakopleiding? 
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!