Coachingopleidingen

Heb jij een sterk inlevingsvermogen en herken jij snel kansen voor anderen? Misschien past een van onze coachingopleidingen goed...

Lees meer

Coachingopleidingen

Heb jij een sterk inlevingsvermogen en herken jij snel kansen voor anderen? Misschien past een van onze coachingopleidingen goed bij jou. Iedereen kan zichzelf een coach noemen, maar alleen de écht goede coaches kunnen anderen helpen. Daarom is het volgen van een coachingopleiding een goed idee. Zo leer jij de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een steengoede coach te worden. ...

Lees meer

Coachingopleidingen

Heb jij een sterk inlevingsvermogen en herken jij snel kansen voor anderen? Misschien past een van onze coachingopleidingen goed bij jou. Iedereen kan zichzelf een coach noemen, maar...

Lees meer

Coaching: 20 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (4)

Erkende MBO-opleidingen (1)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (14)

Trainingen (1)

Coachingopleidingen

Heb jij een sterk inlevingsvermogen en herken jij snel kansen voor anderen? Misschien past een van onze coachingopleidingen goed bij jou. Iedereen kan zichzelf een coach noemen, maar alleen de écht goede coaches kunnen anderen helpen. Daarom is het volgen van een coachingopleiding een goed idee. Zo leer jij de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een steengoede coach te worden. 
 

Wat is coaching?

Coaching is een proces waarbij een coach andere mensen helpt bij het behalen van persoonlijke of professionele doelen. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Tijdens coaching worden gesprekken gevoerd om inzicht te krijgen in iemands situatie, sterke punten en uitdagingen. De coach moedigt de coachee aan tot zelfreflectie en helpt bij het formuleren van concrete stappen om vooruitgang te boeken. Coaching kan meerdere doeleinden hebben, zoals het vergroten van zelfbewustzijn en het bereiken van verandering. 

 

Ontwikkel jezelf als coach

De titel ‘coach’ is niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zichzelf in zekere zin een coach kan noemen. Toch is het verstandig om jezelf op te leiden tot coach, zodat je alle handvatten krijgt en deskundig kunt adviseren. Er wordt veel gecoacht in Nederland, maar góed coachen is echt een vak apart. Daarom kun jij je ontwikkelen tot coach met behulp van een opleiding van Scheidegger. De volgende taken kunnen horen bij coaching: 

  • Doelstellingen bepalen 
  • Zelfreflectie aanmoedigen 
  • Luisteren en communiceren 
  • Vooruitgang herkennen en stimuleren 
  • Opbouwende feedback geven 

 

Blogs over coaching

Heb jij een enorme passie om anderen te helpen en zie jij een carrière als coach voor je? Ben je benieuwd hoe jij je kunt specialiseren in een vakgebied, zodat jij mensen kunt helpen met specifieke problemen? Deze opleidingen kun je allemaal doen

Is coach worden jouw roeping en wil je weten hoe je jouw hulp het beste kunt bieden? We geven je tien tips om jouw coaching tot een succes te maken. 
 

Populaire opleidingen

HBO Coaching 

In deze erkende opleiding verdiep je je in psychologie en coaching, krijg je zicht op verschillende persoonlijkheidstypen en leer je de drijfveren van mensen kennen. Daarnaast ontwikkel je de benodigde coachingsvaardigheden. Vanuit dit HBO-programma kun je mogelijk verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen. 

HBO Burn-out Coach 

In het HBO Programma Burn-out Coach (via NCOI) leer je de signalen van burn-out, bore-out en motivatieproblemen te herkennen. Je verdiept je in de regelgeving op het gebied van ziekteverzuim. Je ontwikkelt de vaardigheden om het gedrag van coachees beter te begrijpen, effectief feedback te geven en te begeleiden. 

Basisopleiding Coaching 

Góed coachen is echt een vak waarin je de essentiële kennis, vaardigheden en tools nodig hebt om waardevol te kunnen zijn. In drie maanden tijd verdiep je je in verschillende coachingsmethoden en -technieken en ga je aan de slag met de uitvoering van het volledige coachingsproces. De basisopleiding coaching zorgt voor een stevige basis die je direct kunt toepassen in de praktijk. 

Lifecoach 

Als lifecoach help je mensen die even vastlopen door samen doelen te stellen en te reflecteren. Je bent net dat steuntje in de rug wat soms nodig is. In dit HBO-programma leer je vanuit verschillende invalshoeken meer over de psychologische achtergrond van mens en gedrag. 
 

Waarom een coachopleiding volgen bij Scheidegger?

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten? 

  • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau. 
  • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven. 
  • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg. 
  • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. 
  • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd. 

 

Proefles Psychologie en Coaching volgen

Wil jij kennismaken met Scheidegger, voordat je je inschrijft? En wil je je kwaliteiten inzetten om mensen te begeleiden, zodat zij gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen? Je kunt een proefles Psychologie en Coaching volgen, waarbij je kort kennismaakt met de opleiding en de lesmethode. De inhoud van dit lesmateriaal is afkomstig uit echte lessen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van een les bij Scheidegger. 

Veelgestelde vragen over coaching

Is een coachopleiding te volgen naast een baan? 
Wat doet een coach? 
Wat is een coach? 
Wat voor soorten coaches zijn er? 
Wat zijn praktijkonderdelen bij een opleiding Coaching?