• Home
  • Verpleging en Verzorging

Opleidingen Verpleging en Verzorging

Jij bent zo iemand die altijd klaarstaat voor anderen. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het...

Lees meer

Opleidingen Verpleging en Verzorging

Jij bent zo iemand die altijd klaarstaat voor anderen. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het belangrijk dat je anderen kunt helpen. Zeker op momenten of in situaties waarin ze het moeilijk hebben. Die eigenschappen kun je uitstekend gebruiken in een baan in de zorg. Je leest en hoort regelmatig over de grote personeelstekorten in de zorg: ze...

Lees meer

Opleidingen Verpleging en Verzorging

Jij bent zo iemand die altijd klaarstaat voor anderen. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het belangrijk dat je anderen kunt helpen. Zeker op momenten...

Lees meer

Verpleging en Verzorging: 7 opleidingen

Alle filters
Niveau
Dag(deel)
STAP - budget
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Bacheloropleidingen (2)

HBO-programma (1)

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (3)

Opleidingen Verpleging en Verzorging

Jij bent zo iemand die altijd klaarstaat voor anderen. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het belangrijk dat je anderen kunt helpen. Zeker op momenten of in situaties waarin ze het moeilijk hebben. Die eigenschappen kun je uitstekend gebruiken in een baan in de zorg. Je leest en hoort regelmatig over de grote personeelstekorten in de zorg: ze kunnen jouw hulp dus zeker goed gebruiken! En daarvoor hoef je niet per se arts of chirurg te zijn. Ook in een ondersteunende functie kun jij jouw steentje bijdragen, zodat mensen deskundig worden geholpen en de aandacht en zorg krijgen die zij verdienen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als verzorgende IG, verpleegkundige of in de kraamzorg. In de MBO- en HBO-opleidingen van Scheidegger leer je alles wat je hiervoor nodig hebt. 

Verzorgende IG niveau 3 (VIG)

Als verzorgende in de individuele gezondheidszorg (IG) bied je ondersteuning aan mensen die zichzelf (tijdelijk) niet kunnen redden. Je bewaakt het welzijn en de gezondheid van jouw cliënten. Dat betekent dat je ze ondersteunt bij de dagelijkse verzorging, bijvoorbeeld door ze te assisteren bij het wassen en aankleden. Ook help je ze bij het bereiden of eten van maaltijden en waar nodig voer je lichte huishoudelijke werkzaamheden uit.

Omdat je een officiële opleiding hebt gevolgd op MBO-niveau 3, mag je bovendien zelfstandig verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je controleert de vitale functies van je cliënten, kunt wonden verzorgen en zwachtelen, weet hoe je medicijnen moet toedienen en indien nodig kun je injecties geven of een katheter inbrengen. Omdat je zo breed bent opgeleid, kun je je cliënten optimale zorg geven.
Tijdens de Verzorgende IG-opleiding kun je je specialiseren op 4 gebieden:

Wil je wel graag mensen ondersteunen, maar is Verzorgende IG niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij onze medische en paramedische opleidingen.

Verpleegkundige

Als MBO-verpleegkundige bied je niet alleen persoonlijke verzorging, je bent ook verantwoordelijk voor het welzijn van je cliënten en de kwaliteit van de geboden zorg.

  • Je stelt verpleegkundige diagnoses
  • Je stelt samen met alle betrokkenen een zorgplan op en coördineert de zorgverlening
  • Je begeleidt cliënten bij hun dagelijkse bezigheden
  • Je evalueert de zorg die jouw cliënten ontvangen 

Al deze onderwerpen komen aan bod in de MBO 4-opleidingen Verpleegkundige van Scheidegger. Je kunt kiezen uit vier specialisaties:

HBO Bachelor Verpleegkundige

Ben jij ambitieus en wil je de allerbeste zorg verlenen? Kies dan voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) van Scheidegger. In deze HBO Verpleegkunde word je opgeleid tot verpleegkundige op het hoogste niveau. Met het diploma van deze opleiding kun je worden opgenomen in het BIG-register.
In de eerste en tweede fase ga je aan de slag met algemene vakken, zoals: medische basiskennis, verpleegkundige basisvaardigheden, somatische zorg en verpleegtechnische handelingen. Ook krijg je les in gezondheidsbevordering, vernieuwingen in de zorg en ethiek. Daarmee leg je de basis voor je HBO-opleiding. In de derde fase kies je een keuzeprogramma over een onderwerp dat jou interesseert.
 
Je doet tijdens je opleiding bovendien uitgebreid ervaring op tijdens de verschillende stageperiodes. In de laatste fase komt alles wat je geleerd hebt samen in je afstudeerwerkstuk, waarmee je je Bachelorniveau aantoont.
 
Ben jij inservice-verpleegkundige of heb je een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z op zak? Ben je bovendien in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek? Dan kun je kiezen voor de verkorte Bacheloropleiding Verpleegkundige (HBO-V).

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Bezoek een van onze Open Avonden
Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening
Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.