HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie)

Erkende HBO Bacheloropleiding met aantrekkelijke voucherkorting van € 10.000,-

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie) leidt je op tot het beroep van verpleegkundige. De opleiding is volledig toegespitst op de competenties die verpleegkundigen (nu en in de toekomst) nodig hebben. De opleiding is daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020. We maken hierbij gebruik van de ordening in 7 competentiegebieden van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Binnen de opleiding leer je alles wat je als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. Zo versterk je onder meer je medische basiskennis, verpleegkundig handelen en je vaardigheden op het gebied van professionele zorg. Daarnaast vergroot je je verpleegtechnische vaardigheden in het skills lab. In dit skills lab oefen je met realistische verpleegsituaties, materialen en apparatuur. Het programma is zeer flexibel ingericht en volledig op de praktijk gericht. Met het diploma van deze opleiding kun je onder andere werken in een (psychiatrisch) ziekenhuis, verpleeghuis, de gehandicaptenzorg of in de thuiszorg. Je sluit je Bacheloropleiding af met het officiële getuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige.De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

Subsidie

Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidieregeling voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen jouw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Voucherregeling

Dit programma maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt maar liefst € 10.000,- korting.

Voor wie?

Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding, bijvoorbeeld door je werkervaring. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Heb je al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4 en een BIG-registratie? Dan kun je de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie) Verkort volgen. Ook voor mensen met andere relevante diploma’s zijn vrijstellingen en studieduurverkorting wellicht mogelijk. Je kunt bij onze opleidingsadviseurs informeren naar de mogelijkheden.

Unieke opleidingsopzet

De HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie) is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werk je vervolgens aan een eindopdracht en een portfolio. Je sluit de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht en een portfolio.

Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Stage

Ervaring opdoen in de praktijk in de vorm van een stage is een essentieel onderdeel van deze opleiding. Om deze opleiding succesvol te doorlopen dien je een zorginstelling te vinden waar je stage kunt lopen. Werk je al in de zorg als MBO-verpleegkundige? Dan kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Onze businesspartner Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat jou kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of jou kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 240 EC

De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds 1 onderwerp centraal staat.

Fase 1

In de eerste fase verdiep je je in de werking van het menselijk lichaam, waaronder de opbouw van het skelet, de stofwisseling en het zenuwstelsel. Daarbij ontwikkel je fundamentele verpleegtechnische vaardigheden. Hiervoor ga je aan de slag met gezondheidsbevordering en leer je zorg verlenen aan mensen met lichamelijke aandoeningen.

Verpleegkunde 8 EC

Medische basiskennis 8 EC

Verpleegkundige basisvaardigheden 8 EC

Somatische zorg 8 EC

Geriatrie en gerontologie 8 EC

Gezondheidsbevordering 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

In de tweede fase verdiep je je in verschillende vormen van zorg, waaronder pedagogische zorg en psychiatrische zorg. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om zorginnovaties en ethische kwesties mee te nemen in je zorgverlening. Hierdoor houd je als verpleegkundige rekening met de privacy van patiënten en kun je inspelen op nieuwe technologieën binnen de zorg.

Pedagogische zorgverlening 8 EC

Comorbiditeit en gedrag 8 EC

Psychogeriatrische zorg 8 EC

Verpleegtechnische handelingen 8 EC

Zorginnovaties en ethiek 8 EC

Stageblok HBO Innovatief verpleegkundig handelen 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 3

In de derde fase ga je aan de slag met intervisies en ontwikkel je persoonlijke leiderschapsvaardigheden. Ook ga je aan de slag met het EBP-principe waarbij je vaardigheden ontwikkelt om je eigen observaties te koppelen aan medische kennis. Aan de hand van een keuzeprogramma word je naast breed inzetbare verpleegkundige mede opgeleid tot specialist in een vakgebied.

Persoonlijk leiderschap in de zorg 12 EC

Stageblok HBO Persoonlijk leiderschap in de zorg - praktijk 12 EC

Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) 24 EC

  • Dementiezorg
  • Wijkverpleging
  • Verpleegkunde en Psychiatrie
  • Hoog Complexe Somatische Zorg
  • Autismezorg voor Verpleegkundigen
  • Gehandicaptenzorg voor Verpleegkundigen
  • Ouderenzorg voor Verpleegkundigen
  • Verslavingszorg voor Verpleegkundigen
  • Jeugdzorg voor Verpleegkundigen

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeerfase

In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan je afstudeerwerkstuk, waarmee je wat je geleerd hebt aan je praktijk koppelt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio 30 EC

Afstudeeropdracht 30 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens je hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Je ontvangt een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Collegegeld: € 8.500,-

Studiemateriaal: € 1.890,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Om voor de voucherregeling in aanmerking te komen moet je je vóór 17 augustus 2019 bij ons hebben ingeschreven. In het collegegeld zijn de kosten voor inschrijving, het cursusgeld en de examenkosten opgenomen en is de voucher van € 10.000,- direct in mindering gebracht. Indien nadien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de voucherregeling, komt de korting te vervallen. Je kunt echter nog wel deelnemen aan een reguliere opleiding waarbij de reguliere studiekosten in rekening worden gebracht.

Als je wel van de regeling gebruik mag maken, dan loopt de regeling vervolgens tot uiterlijk 1 september 2024. Wanneer je de opleiding onverhoopt niet vóór 1 september 2024 hebt afgerond, komt de korting voor het resterende deel van de opleiding te vervallen en worden voor dat resterende deel de reguliere studiekosten bij jou in rekening gebracht. Daarmee zullen de totale kosten alsnog minder zijn dan wanneer je je inschrijft zonder gebruik te maken van deze subsidieregeling.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie)

Erkende HBO Bacheloropleiding met aantrekkelijke voucherkorting van € 10.000,-

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding