HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 10.000,- korting!

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

In de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) ontwikkel je je tot erkend verpleegkundige. Je doet kennis op van medische basisaspecten, verpleegkundig handelen en professionele zorg. De opleiding is volledig toegespitst op de competenties die je als verpleegkundige nodig hebt. Daarom is het programma ontwikkeld volgens Nursing 2020. Met het diploma kun je onder andere aan het werk in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, een instelling voor gehandicapten, de basisgezondheidszorg of de thuiszorg. Je sluit je Bacheloropleiding af met het officiële HBO Bachelorgetuigschrift HBO-V. De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

Studiefinanciering voor volwassenen

Deze HBO Bacheloropleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met ­Hogeschool NCOI. Om die reden kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, de studiefinanciering voor ­volwassenen. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

Subsidie

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor een aantal geselecteerde opleidingen. Deze HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V), die aangeboden wordt in samenwerking met Hogeschool NCOI, is uitgekozen voor deze regeling. Zo kun je middels vouchers een korting krijgen van € 1.250,- per half studiejaar, wat oploopt tot € 10.000,- voor een volledige Bachelor. Naast deze subsidie zijn er ook andere subsidies mogelijk voor werkgevers. Zie Subsidieregeling en belastingvoordeel daarvoor.

Voorwaarden subsidie en toelating

Je dient te ­beschikken over een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, ­Verpleegkunde-A, ­Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Ook ben je in het bezit van een BIG-registratie en heb je een relevante werk- of stageplek. Wil je niet gebruik­maken van de ­voucherkorting? Dan kun je de reguliere Bachelor volgen.

BIG-registratie

Het beroep van HBO-verpleegkundige is een beschermd beroep, volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je het diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je worden opgenomen in het BIG-register.

Voor wie?

Je wilt op een efficiënte en flexibele manier het officiële diploma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) behalen. Heb je al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4 en een BIG-registratie? Dan kun je deze mogelijk inbrengen als vrijstelling. Ook voor mensen met andere relevante diploma’s zijn vrijstellingen en studieduurverkorting wellicht mogelijk.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Aanpak

Onze opleidingen onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Naast de nodige theoretische kennis ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als verpleegkundige veel aan hebt. De combinatie van lessen, een zeer professionele online leeromgeving en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt!

Opzet van de opleiding

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. De opleiding bestaat uit 3 fases met 1 lesavond in de week of 1 lesdag in de 2 weken. De kosten van de opleiding zijn gebaseerd op 3,5 jaar. Wanneer je langer over de opleiding doet, worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht.Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Per module rond je steeds een onderwerp af, waardoor je flexibel kunt studeren.Je beschikt over een moderne online leeromgeving die alle informatie bevat die je voor de opleiding nodig hebt. Naast de modules werk je tijdens de opleiding aan een portfolio in de vorm van praktijkopdrachten. Je koppelt die direct aan je eigen stage of werkomgeving. Je wordt bij de opbouw van je portfolio persoonlijk begeleid door een ervaren portfolio-/stagebegeleider die is gespecialiseerd in de HBO-V-opleiding. In de afstudeerfase werk je aan je eindscriptie en leg je de laatste hand aan het praktijkprogramma.

Stage

Verzorgen en verplegen van mensen is een van de kerntaken van een HBO-verpleegkundige. Ervaring opdoen in de praktijk in de vorm van een stage is dan ook een essentieel onderdeel van deze opleiding. Om deze opleiding succesvol te doorlopen dien je een zorginstelling te vinden waar je stage kunt lopen. Je doet vanaf het eerste jaar ervaring op in deze stageomgeving. Werk je al in de zorg als MBO-verpleegkundige? Dan kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Zo kun je je werk met je studie combineren. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd ergens anders stage zult lopen. Ons stageadviesbureau kan je adviseren over je persoonlijke invulling van de stage en helpen bij het vinden van een stageplek.

Opleiding HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie)

Studieprogramma 240 EC

Fase 1

 • Verpleegkunde [MO] 12 EC
 • Medische basiskennis [DE] 12 EC
 • Verpleegkundig begeleiden [ME] 12 EC
 • Verpleegkundige basisvaardigheden [ME]* 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Verpleegkunde en specifieke doelgroepen [MO] 12 EC
 • Pathologie en verpleegkunde [DE] 12 EC
 • Verpleegkunde en professionele zorg [MO] 12 EC
 • Professioneel verpleegtechnisch handelen [ME]* 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Praktijkprogramma 24 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC
 • Keuzeprogramma’s (minors) 24 EC
  • Minor AGZ
  • Minor GGZ
  • Minor MGZ

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC


* Deze modules worden op een praktijklocatie centraal in Nederland verzorgd.

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME], een praktijkportfolio [PF] en de eindscriptie. Ook maak je een aantal eindopdrachten [EO]. Hier word je gedurende de opleiding per onderdeel over geïnformeerd.

Officieel HBO Bachelorgetuigschrift

Je behaalt met deze opleiding een wettelijk erkend getuigschrift. Je ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)’ van Hogeschool NCOI. Daarnaast mag je de graad BN (Bachelor of Nursing) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Deze opleiding start in september 2017 en in februari 2018 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (met subsidie) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Collegegeld: € 6.745,-
Studiemateriaal: € 1.900,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn alle kosten voor het onderwijs opgenomen inclusief examens (waar ook 1 herexamen bij inbegrepen is) en is de voucher van € 1.250,- per halfjaar (oplopend tot € 10.000,- voor de gehele opleiding) direct in mindering gebracht. Indien je vaker dan 1x herexamen wilt doen, is dat mogelijk tegen geldende tarieven. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de voucher met de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan je in rekening gebracht. Je betaalt per halfjaar in gelijke termijnen.

Meer informatie

Heb je een baan die past bij het werkveld? Dan kun je je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.