HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (Verkort) (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 1.250,- korting per half studiejaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot officieel erkend verpleegkundige en het geaccrediteerde HBO-V-diploma behalen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je kunt mogelijk al in anderhalf jaar jouw diploma halen als je werkzaam bent in de verpleging. Hiermee kun je succesvol je loopbaan vervolgen op een hoger niveau, bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, een instelling voor gehandicapten, de basisgezondheidszorg of de thuiszorg. Natuurlijk is de opleiding volledig toegespitst op de competenties die je als verpleegkundige (nu en in de toekomst) nodig hebt. De opleiding is daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020. We maken hierbij gebruik van de ordening in 7 competentiegebieden, gebaseerd op de systematiek van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Zo leer je binnen de opleiding alles wat je als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. De opleiding is speciaal gericht op werkenden en wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

Studiefinanciering voor volwassenen

Deze HBO Bacheloropleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met ­Hogeschool NCOI. Om die reden kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, de studiefinanciering voor ­volwassenen. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

Subsidie

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor een aantal geselecteerde opleidingen. Deze HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort, die aangeboden wordt in samenwerking met Hogeschool NCOI, is uitgekozen voor deze regeling. Zo kun je middels vouchers een korting krijgen van € 1.250,- per half studiejaar, wat oploopt tot € 10.000,- voor een volledige Bachelor. Naast deze subsidie zijn er ook andere subsidies mogelijk voor werkgevers. Zie daarvoor Subsidieregeling en belastingvoordeel.

Voorwaarden subsidie en toelating

Je dient te beschikken over een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Ook ben je in het bezit van een BIG-registratie en heb je een relevante werk- of stageplek. Wil je geen gebruikmaken van de voucherkorting? Dan kun je de reguliere Bachelor volgen.

BIG-registratie

Het beroep van HBO-verpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je je BIG-registratie omzetten naar HBO-verpleegkundige.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd het officiële diploma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) behalen. Je hebt al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Vooropleiding

Je kunt deze verkorte Bachelor volgen als je in het bezit bent van een diploma MBO Verpleegkundige niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als verpleegkundige veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Opzet van de opleiding

De Bacheloropleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied, waardoor je al in anderhalf jaar tijd de opleiding succesvol af kunt sluiten. Door je werkervaring hoef je niet te oefenen in de praktijk. Daarom kun je verschillende modules overslaan en is het mogelijk om de opleiding in korte tijd te doorlopen. De modules die overblijven zijn belangrijke modules om je verder te ontwikkelen op HBO-niveau en om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen in het vakgebied. Per module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. Je zult merken hoe prettig dit werkt. Je beschikt over een zeer moderne online leeromgeving die alle informatie bevat die je voor de opleiding nodig hebt, zoals de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en andere informatie.

Stage

Als MBO-verpleegkundige kunt u uw baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. U moet gedurende uw opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat u ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat u kan adviseren over uw persoonlijke invulling van de stage of u kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Opleiding HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (Verkort) (met subsidie)

Studieprogramma

Fase 1

  • Schakelmodule HBO Bachelor Verpleegkunde [MO] + [ME]

Fase 2

  • Verpleegkunde en specifieke doelgroepen [MO]
  • Pathologie en verpleegkunde [DE]
  • Verpleegkunde en professionele zorg [MO]
  • Praktijkportfolio [PF]
  • Eindopdracht [EO]
  • Organisatie in de verschillende zorgdomeinen [MO]

Afstudeerfase

  • Praktijkportfolio [PF]
  • Eindscriptie

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME], een praktijkportfolio [PF] en de eindscriptie. Ook werk je aan een eindopdracht [EO]. Hier word je gedurende de opleiding per onderdeel over geïnformeerd.

Officieel HBO Bachelorgetuigschrift

Deze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Je ontvangt het wettelijk erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)’.
Daarnaast mag je de graad BN (Bachelor of Nursing) voeren. Dit getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Planning

Deze opleiding start in september 2017 en in februari 2018 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) (Verkort) (met subsidie) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Collegegeld: € 4.690,-
Studiemateriaal: € 960,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn alle kosten voor het onderwijs opgenomen inclusief examens (waar ook 1 herexamen bij inbegrepen is) en is de voucher van € 1.250,- per halfjaar (oplopend tot € 5.000,- voor de gehele opleiding) direct in mindering gebracht. Indien je vaker dan 1x herexamen wilt doen, is dat mogelijk tegen geldende tarieven. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de voucher met de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan je in rekening gebracht. Je betaalt per halfjaar in gelijke termijnen.

Meer informatie

Heb je een baan die past bij het werkveld? Dan kun je je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.