HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vandaag begin je vroeg. Je komt aan op je werk, waar je collega zijn nachtdienst erop heeft zitten en hij draagt zijn patiënten over aan jou. Met een goede kop koffie lees je de rapportage. Daarna doe je een ronde om jezelf voor te stellen aan de patiënten die je onder je hoede hebt vandaag en om te horen hoe het met ze gaat. Mevrouw Jonassen heeft slecht geslapen en is erg misselijk. Je neemt haar temperatuur op en checkt haar hartslag. Gelukkig kun je geen bijzonderheden vinden, maar voor de zekerheid vraag je of de arts haar wil onderzoeken. Daarna ondersteun je meneer Klaassen bij het wassen van zichzelf en het tandenpoetsen. Hij is gisteren geopereerd aan beide armen en hij moet nog revalideren. Na je pauze zorg je dat de meneer De Wit klaar is om weggebracht te worden naar ‘de holding’, waar hij zal worden voorbereid voor de OK. Je vertelt hem wat er precies gaat gebeuren en stelt hem gerust, want hij is toch best zenuwachtig. Aan het begin van de middag doe je weer een ronde waarbij je de juiste medicatie uitdeelt aan jouw patiënten. Als je meneer De Wit na zijn operatie naar de verkoeverkamer hebt gereden, bel je zijn vrouw. Je bent blij dat je aan haar kunt mededelen dat de operatie goed is verlopen en je vertelt haar dat ze haar man weer kan bezoeken. Aan het eind van de dag draag je je patiënten met een gerust hart over aan je collega’s van de late dienst. Je houdt van je baan als verpleegkundige, want je maakt voor je patiënten en hun familie echt een verschil.

BIG-registratie

Het beroep van regieverpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je je BIG-registratie omzetten naar regieverpleegkundige.

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidieregeling praktijkleren voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je de opleiding zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Stage

Als MBO-verpleegkundige kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Onze businesspartner Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of je kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd het officiële diploma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige behalen. Je bent inservice-verpleegkundige of je hebt een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z in je bezit. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Voordat je start met de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort dien je eerst het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige van NCOI te volgen. Na het succesvol afronden van dit schakelprogramma kun je je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Unieke opleidingsopzet

De HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit een voorprogramma, 2 fases en een afstudeerfase. Het voorprogramma bestaat uit het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige. Heb je dit schakelprogramma al met een voldoende afgesloten, dan hoef je dit niet nogmaals te volgen. In de fases daarna volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werk je vervolgens aan een eindopdracht en een portfolio. Je sluit de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht en een portfolio.

Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Voorprogramma

Je start deze officieel geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met een kort voorprogramma, zodat je volledig voorbereid wordt op de succesvolle afronding van deze Bachelor.

Fase 1

Comorbiditeit en gedrag 8 EC

Psychogeriatrische zorg 8 EC

Zorginnovaties en ethiek 8 EC

Eindopdracht

Portfolio

Fase 2

Persoonlijk leiderschap in de zorg 12 EC

Stageblok fase 2 - HBO-V Verkort 12 EC

Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort 24 EC

  • Autismezorg
  • Dementiezorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Ouderenzorg
  • Verslavingszorg
  • Wijkverpleging
  • Verpleegkunde en Psychiatrie
  • Hoog Complexe Somatische Zorg
  • Jeugdzorgprofessional

Eindopdracht

Portfolio

Afstudeerfase

In de afstudeerfase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan je afstudeerwerkstuk, waarmee je wat je geleerd hebt aan je praktijk koppelt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio 24 EC

Afstudeeropdracht 24 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens je hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’ van onze businesspartner NCOI. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Je ontvangt een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Voorprogramma

Lesgeld: € 490,-

Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten: € 195,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort

Dossiervorming: € 200,-
Lesgeld: € 4.270,-
Studiemateriaal: € 990,-
Examenkosten: € 1.960,-
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.790,-
Diplomering: € 500,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.