Erkende kwaliteit

Scheidegger Opleidingen beschikt over alle mogelijke erkenningen op het gebied van onderwijs in Nederland en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Volledige, erkende MBO-opleidingen
Scheidegger mag op basis van de Wet educatie beroepsonderwijs (WEB) erkende MBO-opleidingen verzorgen. Die erkenning garandeert jou dat je een opleiding van goede kwaliteit volgt en dat je een officieel MBO-diploma ontvangt. Scheidegger biedt meer dan 70 erkende MBO-opleidingen aan, op niveau 2, 3 of 4.

Korte MBO-programma's
Volg je een van onze korte MBO-programma's, dan ontvang je een officieel diploma van Scheidegger. Deze korte programma's zijn gebaseerd op de erkende MBO-opleidingen van Scheidegger. Ze voldoen dan ook aan dezelfde strenge kwaliteitseisen en veel van deze diploma's kunnen vrijstelling opleveren in een volledige MBO-opleiding. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

HBO-opleidingen (Bachelor en Associate degree)
De afgelopen jaren zagen we dat de vraag naar HBO-opleidingen steeds groter werd. Ook hoorden we steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun MBO-opleiding graag verder wilden studeren richting HBO. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger. Dat is studeren op HBO-niveau, op de vertrouwde Scheidegger-manier: klassikaal, betaalbaar en met goede ondersteuning.

Hogeschool Scheidegger is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) officieel erkend op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Dat betekent dat wij de graad van Bachelor en Associate degree mogen verstrekken. Deze moeten namelijk aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Opleidingsinstituten moeten daarom voor iedere opleiding een accreditatie aanvragen bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die de kwaliteit van het erkende hoger onderwijs toetst in opdracht van het ministerie van OCW. De NVAO kijkt daarbij onder meer naar het curriculum (programma), de kwaliteit van de docenten en de toelatingseisen voor de studenten. Een accreditatie geeft dus aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. De HBO Bachelors en de HBO Associate degrees die Hogeschool Scheidegger verzorgt, zijn allemaal geaccrediteerd door de NVAO of de aanvraag is in behandeling. Je weet dus zeker dat het met de kwaliteit van onze HBO-opleidingen goed zit.

Korte HBO-programma's en HBO Leergangen
Wil jij graag een opleiding volgen op HBO-niveau, maar zie je een volledige HBO Bachelor of HBO Associate degree niet zitten? Kies dan voor een kort HBO-programma. Daarin ga je met een specifiek onderwerp aan de slag. Je kunt ook kiezen voor een HBO Leergang. Daarin ga je aan de slag met de kernvakken uit een Bacheloropleiding. Je studie duurt hierdoor minder lang, maar je doet wel precies die kennis en vaardigheden op die je in de praktijk het meest nodig hebt. Mocht je later besluiten dat je toch verder wilt studeren, dan is het in veel gevallen mogelijk om vrijstelling aan te vragen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Vakdiploma's
Bij Scheidegger kun je naast de door de overheid erkende MBO-diploma’s ook door de branche erkende vakdiploma’s behalen. Deze opleidingen worden ontwikkeld in nauw overleg met de overkoepelende brancheorganisaties van vakgebieden als kraamzorg, diëtetiek of masseur. Deze opleidingen sluiten dan ook heel goed aan op de eisen vanuit het vakgebied. 

NRTO
Scheidegger is onderdeel van NCOI Groep en daardoor aangesloten bij NRTO. NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is een gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. 

ISO 9001
Scheidegger is gecertificeerd conform ISO 9001. Dat wil zeggen dat alle processen aan kwaliteitstandaarden voldoen en uitstekend onder controle zijn. Als student kun je ervan uitgaan dat Scheidegger een betrouwbare opleider is, die waarmaakt wat hij belooft. Ieder jaar wordt een audit gedaan door een externe auditor en iedere 3 jaar vindt een nieuwe certificering plaats.ISO 27001
Scheidegger is gecertificeerd conform ISO 27001. ISO 27001 beschrijft hoe een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan. Ons doel is om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen onze organisatie zeker te stellen en te beschermen tegen bijvoorbeeld hackers. Dit betekent voor jou dat we voldoen aan informatieveiligheid en aan de wettelijke eisen rondom privacy (AVG). Hierdoor ben je er als student van verzekerd dat we vertrouwelijk en op betrouwbare manier met al je gegevens omgaan.

Cedeo-erkenning
NCOI Groep is Cedeo-erkend. Cedeo is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoek doet onder studenten van opleidingen. Een opleidingsinstituut krijgt deze erkenning alleen als meer dan 80% van de studenten zeer tevreden is over de opleiding.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.