Thema's

Thema's

“Daar wil ik mijn beroep van maken!”

Wil jij een switch maken naar het onderwijs? Scheidegger-student Astrid Wierth joeg haar droom na en behaalde haar diploma MBO Onderwijsassistent niveau 4. Ze werkt nu op de basisschool waar ze ook stage liep. In haar rol betekent ze veel voor leerlingen en leraren. Hoe vond Astrid het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?

Aan het werk als onderwijsassistent

Liefde voor het werken met kinderen is belangrijk als onderwijsassistent. Maar de rest is te leren. Tijdens de opleiding tot onderwijsassistent leer je alles over hoe je docenten ondersteunt bij het lesgeven. Jullie zorgen samen voor goed onderwijs. Jij wordt de helpende hand die elk kind een keertje nodig heeft.

Het was voor Astrid een logische stap om de opleiding onderwijsassistent te volgen. Als betrokken moeder was ze al veel bezig op de school van haar kinderen. “Als moeder deed ik veel vrijwilligerswerk op de school van mijn kinderen. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Nu help ik basisschoolleerlingen, individueel of in kleine groepjes, buiten de klas met lesstof.”

Kun je zelf wat hulp gebruiken tijdens de opleiding? Docenten bij Scheidegger hebben zelf ervaring in het onderwijs en leren je alle kneepjes van hun vak. Je volgt lessen in kleine klassen. Zo weet je zeker dat je bij blijft. En er is alle ruimte om te bespreken wat belangrijk is voor jou. 

Je weg vinden in de opleiding

Bijna iedereen die weer aan een opleiding begint maakt zich er zorgen om: gaat het lukken om de discipline op te brengen? Ook Astrid moest hier een weg in vinden: “De grootste uitdaging voor mij was de discipline voor zelfstudie. Ik wist hoelang de opleiding zou duren en heb me hierop gefocust. Andere activiteiten kwamen op een laag pitje te staan, maar daar koos ik bewust voor.”

“Ik kon mijn eigen tijd indelen”

Leren gaat bij iedereen anders. Op je eigen tempo achter je laptop of met je medestudenten in de klas. Je kunt bij Scheidegger zelf kiezen hoe je jouw opleiding inricht. Wij zijn er om je dat duwtje in de goede richting te geven als je dat nodig hebt. “Studeren bij Scheidegger was fijn, omdat ik mijn eigen tijd kon indelen. Maar ook pittig om het gezin draaiende te houden en stage te lopen. Een rustige studieomgeving om je goed te kunnen concentreren is belangrijk.”

Weet je nog niet wat voor jou werkt? Je persoonlijke mentorteam neemt de tijd om je te leren kennen en staat de hele opleiding voor je klaar. 

Wil jij aan de slag als onderwijsassistent? 

Zie jij jezelf docenten ondersteunen en leerlingen helpen met hun schoolwerk? Bij Scheidegger leer je alles over hoe je kinderen begeleidt, een lesplan opstelt en nog veel meer. We helpen je zelfs bij het vinden en doorlopen van je stage: alles om ervoor te zorgen dat jij straks goed voorbereid aan het werk kunt als onderwijsassistent. 

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies? Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.