Thema's

Thema's

Opleidingen pedagogiek steeds populairder: welke kies jij?

Met een opleiding pedagogiek help je kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Je kunt hierbij echt het verschil maken. Wil jij pedagogiek studeren op MBO- of HBO-niveau? Je vindt je opleiding bij Scheidegger. Lees alles over de voordelen van het volgen van een opleiding pedagogiek.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een opleiding pedagogiek

We vinden het steeds belangrijker om een baan te vinden waar we écht voldoening uit halen, zodat we vol energie naar ons werk kunnen. Niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een opleiding pedagogiek. Als (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker bied je kinderen en jongeren ondersteuning in hun ontwikkeling. Een baan in de pedagogiek betekent dus dat je een positieve bijdrage kunt leveren aan de maatschappij.

Als pedagoog kun je op veel verschillende plekken werken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag in de kinderopvang, gezinsbegeleiding, als opvoedondersteuner, groepsopvoeder psychiatrie/ggz-agoog Jeugd of bij een kinderdagverblijf. Bekijk snel de 4 MBO-opleidingen of de 20 HBO-opleidingen en kies de opleiding die bij je past.

Werken in de kinderopvang of jeugdzorg met de HBO Bachelor Pedagogiek

Wil jij je HBO Bachelordiploma halen? In de NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Pedagogiek leer je hoe je kinderen en jongeren, ouders, leerkrachten en andere opvoeders kunt ondersteunen en adviseren. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en daar kan jij als pedagoog op een positieve manier aan bijdragen. Je helpt het kind, de jongere en/of de (mede)opvoeders in hun eigen kracht te staan.

Met deze opleiding kun je je specialiseren tot professional in de jeugdzorg of kinderopvang. Na afronding van deze opleiding ontvang je een officieel erkend HBO Bachelorgetuigschrift en mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Daarnaast kun je je als jeugd- en gezinsprofessional registreren in het SKJ-register. Dit is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie toon je werkgevers en ouders aan dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties, en dat je ervoor zorgt dat je bijblijft in je vakgebied. Voor veel banen in de pedagogiek is het noodzakelijk dat je SKJ-geregistreerd bent.

Subsidie op je opleiding

Betaalt je werkgever je opleiding? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL) bij de HBO Bachelor Pedagogiek. Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidieregeling praktijkleren voor meer informatie.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen? Of twijfel je welke pedagogiek-opleiding van Scheidegger het best bij je past en wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 121 992 of via onze website. Zij helpen je graag verder.