• Home
  • Pedagogiek en Onderwijs

Pedagogiek en Onderwijs

Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Dan zit je op de goede plek! Bij Scheidegger heb je talloze...

Lees meer

Pedagogiek en Onderwijs

Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Dan zit je op de goede plek! Bij Scheidegger heb je talloze opleidingen pedagogiek en onderwijs om uit te kiezen die jou gaan helpen om jouw droombaan te krijgen....

Lees meer

Pedagogiek en Onderwijs

Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Dan zit je op de goede plek! Bij Scheidegger heb je talloze opleidingen pedagogiek en onderwijs om uit te...

Lees meer

Specialisaties binnen Pedagogiek en Onderwijs

Pedagogiek en Onderwijs: 5 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1)

Pedagogiek en Onderwijs

Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Dan zit je op de goede plek! Bij Scheidegger heb je talloze opleidingen pedagogiek en onderwijs om uit te kiezen die jou gaan helpen om jouw droombaan te krijgen. Samen met jouw medestudenten leer jij hoe je de volgende generatie kunt helpen met hun ontwikkeling.

Onderwijsopleidingen

Je verdiepen in het gedrag en de ontwikkeling van onze jongste generatie, het is een uitdagende keuze. Maar je kunt er zoveel van leren en écht impact maken. Met een opleiding in het onderwijs kun je niet enkel leraar worden. Er zijn namelijk tientallen richtingen die je op kunt met een onderwijsopleiding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een PABO-opleiding, waar je zowel basisschoolleraar als HBO-docent mee kunt worden? Je kunt met een onderwijsopleiding ook een beroep binnen de jeugdzorg nastreven of op de naschoolse opvang. Kortom, je kunt echt alle kanten op en je specialiseren in de leeftijden en doelgroep die jij het leukst vindt!

Opleidingen pedagogiek

Hoe zorg je ervoor dat kinderen de beste start maken in de maatschappij? En hoe begeleid je ouders tijdens het opgroeien van hun kind? Dat en nog veel meer leer je tijdens een pedagogiekopleiding. Opvoeding en ontwikkeling zijn centrale thema’s waar jij je in gaat verdiepen en specialiseren. Je kijkt naar de ontwikkeling van kinderen op sociaal-emotioneel, biologisch, cognitief en psychisch vlak. Na jouw opleiding kun je in allerlei sectoren aan het werk. Niet alleen in het onderwijs is er behoefte aan pedagogen, maar ook in de zorg, bij gemeenten en de overheid.

Trends en ontwikkelingen

Het onderwijs ontwikkelt zich in samenwerking met de maatschappij. Hierdoor zijn belangrijke thema’s in de maatschappij vaak ook belangrijke thema’s in het onderwijs. De volgende trends en ontwikkelingen ga je de komende tijd terugzien in het onderwijs.

Digitalisering en technologie

Digitalisering speelt een enorm grote rol in het onderwijs. Mogen kinderen hun telefoon bij zich hebben of moet deze opgeborgen worden in kluisjes? Leren kinderen het beste vroeg omgaan met laptops en tablets of proberen we schermtijd te minimaliseren? Allerlei vragen waar je mee aan de slag gaat als je in het onderwijs gaat werken.

Mentale gezondheid

Er is meer aandacht voor mentale gezondheid dan ooit, zo ook in het onderwijs. Het bevorderen van de mentale gezondheid zorgt direct voor een positieve leeromgeving. Er is enorm veel vraag naar docenten, pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten die gespecialiseerd zijn in mentale ondersteuning van kinderen.

Tekort aan leraren en pedagogen

Al jaren is er een tekort aan leraren en werkenden in het onderwijs. Daarom is kiezen voor een opleiding in onderwijs een goed idee. De kans dat je een mooie baan vindt is ontzettend groot en dat betekent ook nog eens dat je misschien wel kunt kiezen tussen verschillende bedrijven. Daarnaast geeft het natuurlijk ook veel voldoening om te weten dat je bijdraagt aan het oplossen van dit maatschappelijke probleem.

Waarom pedagogiek en onderwijs studeren bij Scheidegger?

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten?

  • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau.
  • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven.
  • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg.
  • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek.
  • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd.

Populaire opleidingen

MBO Onderwijsassistent niveau 4

Vind jij het fantastisch om te werken met en bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen? En sta je niet graag op de voorgrond, maar assisteer je graag om de lessen zo soepel mogelijk te laten verlopen? Dan is de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4 een passende match! Binnen jouw taak als onderwijsassistent ondersteun jij de leerkracht en help je kinderen met taken waar zij moeite mee hebben.

HBO Leraar Basisonderwijs

Heb jij een passie voor het onderwijs en zie jij jezelf wel voor de klas staan op de basisschool? Met deze HBO Leraar Basisonderwijs kom je er! Je leert hoe je een veilige omgeving creëert voor kinderen om te kunnen leren. Hierbij hoort natuurlijk ook het omgaan met ouders, collega’s en schoolleiders. Je wordt volledig klaargestoomd om de uitdagingen van de klas aan te kunnen.

MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3

Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang houd je je bezig met de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen. Tijdens deze MBO-opleiding niveau 3 leer je hoe je kinderen verzorgt, observeert, motiveert, begeleidt en vermaakt. Zo word je goed voorbereid om direct in de praktijk aan de slag te gaan.

MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4

Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker gaat nét een stapje verder dan niveau 3, waarbij meer verantwoordelijkheden horen. Zo kun je bijvoorbeeld een leidinggevende rol krijgen met deze opleiding en je meer verdiepen in pedagogische begeleiding van kinderen. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in de kinderopvang werkt, meer uitdaging zoekt en kennis wil verbreden.

Blogs over pedagogiek en onderwijs

Wil jij graag meer lezen over werken in het onderwijs en de kwaliteit van sterke pedagogiek in de maatschappij? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over het belang van de onderwijsassistent.

Ben je je nog aan het oriënteren en wil je graag weten wat een gespecialiseerd pedagogisch medewerker precies doet? We hebben er een blog over geschreven!

Veelgestelde vragen over pedagogiek en onderwijs

Hoe groot zijn de klassen binnen de opleidingen pedagogiek of onderwijs?
Is een opleiding pedagogiek of onderwijs te volgen naast een baan?
Wat is het verschil tussen pedagogiek en onderwijs?
Wat zijn de toelatingseisen?
Zijn er beurzen of subsidiemogelijkheden voor opleidingen binnen pedagogiek en onderwijs?
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!