• Home
  • Pedagogiek en Onderwijs

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Of werk je er al en wil je een stapje hogerop of een...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Of werk je er al en wil je een stapje hogerop of een andere functie? Bij ons vind je hiervoor opleidingen in alle richtingen en op alle niveaus. Van trainingen en MBO vakopleidingen tot de erkende bacheloropleidingen PABO (Pedagogische Academie voor Basisonderwijs) en SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)....

Lees meer

Pedagogiek en Onderwijs: 48 opleidingen

Alle filters
Niveau
Dag(deel)
STAP - budget
Duur
Prijs
Filters

HBO Bacheloropleidingen (2)

HBO-programma (25)

HBO Leergang (2)

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (4)

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Of werk je er al en wil je een stapje hogerop of een andere functie? Bij ons vind je hiervoor opleidingen in alle richtingen en op alle niveaus. Van trainingen en MBO vakopleidingen tot de erkende bacheloropleidingen PABO (Pedagogische Academie voor Basisonderwijs) en SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Wat voor scholing je ook kiest, je kunt sowieso je bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. In de klas of op een andere manier.

Werken als onderwijsassistent

Als leraar sta je voor de klas, maar ook op MBO-niveau zijn er heel wat functies waarin je dagelijks bezig bent met het verzorgen, ondersteunen of begeleiden van kinderen. Dat kan in de jeugdzorg of de kinderopvang. Maar ook in het onderwijs, als klassenassistent bijvoorbeeld.

Een van onze erkende MBO-opleidingen is MBO Onderwijsassistent niveau 4. Terwijl de leraar zich bezighoudt met de lesstof, geef jij als onderwijsassistent, of klassenassistent, ieder kind de persoonlijke aandacht die het nodig heeft.

Kindercoach worden

Gedragsproblemen, ADHD en echtscheidingen komen steeds vaker voor. En opgroeien is sowieso al een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Als kindercoach kun jij die ondersteuning professioneel bieden. Enkele van onze HBO-opleidingen daarvoor zijn:

​De opleiding Kindercoach leert je bijvoorbeeld hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek. Je leert hoe je als pedagogisch coach kinderen bij een ontwikkelingsachterstand helpt om zelfstandig een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook ga je aan de slag met het stimuleren van kinderen om hun talenten optimaal te benutten en het vergroten van hun zelfvertrouwen. De coach Moeilijk Opvoedbare Kinderen richt zich specifiek op kinderen met ongewenst gedrag. HBO Creatieve Therapie voor Kinderen gaat uit van het helpen van kinderen met kunstzinnige middelen als dans, tekenen en muziek.

Deeltijd PABO

Naast kortere opleidingen op HBO-niveau, kun je bij ons ook terecht voor erkende HBO Bacheloropleidingen. Zoals de deeltijd PABO ofwel de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs. Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de toekomst van de kinderen in je klas. Je bereidt ze goed voor op het voortgezet onderwijs. Je bent een essentiële schakel in de ontwikkeling van je leerlingen.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Bezoek een van onze Open Avonden
Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening
Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.