• Home
  • Pedagogiek en Onderwijs

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Of werk je er al en wil je een stapje hogerop of...

Lees meer

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg?...

Lees meer

Specialisaties binnen Pedagogiek en Onderwijs

Pedagogiek en Onderwijs: 33 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Bacheloropleidingen (1)

HBO-programma (6)

Erkende MBO-opleidingen (2)

MBO-programma (4)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (18)

Trainingen (2)

Opleidingen Pedagogiek en Onderwijs

Aan de slag als leraar of een andere functie in het onderwijs

Heeft pedagogiek jouw interesse? Wil je aan de slag in het onderwijs, de kinderopvang of de jeugdzorg? Of werk je er al en wil je een stapje hogerop of een andere functie? Bij ons vind je hiervoor opleidingen in alle richtingen en op alle niveaus. Van trainingen en MBO vakopleidingen tot de erkende bacheloropleidingen PABO (Pedagogische Academie voor Basisonderwijs) en SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Wat voor scholing je ook kiest, je kunt sowieso je bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. In de klas of op een andere manier.

Werken als onderwijsassistent

Als leraar sta je voor de klas, maar ook op MBO-niveau zijn er heel wat functies waarin je dagelijks bezig bent met het verzorgen, ondersteunen of begeleiden van kinderen. Dat kan in de jeugdzorg of de kinderopvang. Maar ook in het onderwijs, als klassenassistent bijvoorbeeld.

Een van onze erkende MBO-opleidingen is MBO Onderwijsassistent niveau 4. Terwijl de leraar zich bezighoudt met de lesstof, geef jij als onderwijsassistent, of klassenassistent, ieder kind de persoonlijke aandacht die het nodig heeft.

Kindercoach worden

Gedragsproblemen, ADHD en echtscheidingen komen steeds vaker voor. En opgroeien is sowieso al een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Als kindercoach kun jij die ondersteuning professioneel bieden. Enkele van onze HBO-opleidingen daarvoor zijn:

​De opleiding Kindercoach leert je bijvoorbeeld hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning biedt bij opvoed- en gedragsproblematiek. Je leert hoe je als pedagogisch coach kinderen bij een ontwikkelingsachterstand helpt om zelfstandig een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook ga je aan de slag met het stimuleren van kinderen om hun talenten optimaal te benutten en het vergroten van hun zelfvertrouwen. De coach Moeilijk Opvoedbare Kinderen richt zich specifiek op kinderen met ongewenst gedrag. HBO Creatieve Therapie voor Kinderen gaat uit van het helpen van kinderen met kunstzinnige middelen als dans, tekenen en muziek.

Deeltijd PABO

Naast kortere opleidingen op HBO-niveau, kun je bij ons ook terecht voor erkende HBO Bacheloropleidingen. Zoals de deeltijd PABO ofwel de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs. Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de toekomst van de kinderen in je klas. Je bereidt ze goed voor op het voortgezet onderwijs. Je bent een essentiële schakel in de ontwikkeling van je leerlingen.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!