Onderwijsopleidingen

Ben jij op zoek naar een baan met impact, waar je écht verschil kunt maken? Dat kan in het onderwijs! Er zijn talloze onderwijsopleidingen...

Lees meer

Onderwijsopleidingen

Ben jij op zoek naar een baan met impact, waar je écht verschil kunt maken? Dat kan in het onderwijs! Er zijn talloze onderwijsopleidingen waarin je alles leert over de opvoeding, ontwikkeling en begeleiding van kinderen. Of je nu wilt werken met hele jonge kinderen of met pubers, er is gegarandeerd een opleiding die goed bij je past. Voor je het weet sta jij voor de klas en...

Lees meer

Onderwijsopleidingen

Ben jij op zoek naar een baan met impact, waar je écht verschil kunt maken? Dat kan in het onderwijs! Er zijn talloze onderwijsopleidingen waarin je alles leert over de opvoeding,...

Lees meer

Onderwijs: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Bacheloropleidingen (1)

HBO-programma (1)

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (4)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (3)

Trainingen (1)

Onderwijsopleidingen

Ben jij op zoek naar een baan met impact, waar je écht verschil kunt maken? Dat kan in het onderwijs! Er zijn talloze onderwijsopleidingen waarin je alles leert over de opvoeding, ontwikkeling en begeleiding van kinderen. Of je nu wilt werken met hele jonge kinderen of met pubers, er is gegarandeerd een opleiding die goed bij je past. Voor je het weet sta jij voor de klas en maak je het leren leuk!

Lerarenopleiding

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en zie jij jezelf wel als docent voor de klas staan? Of zou je graag in de kinderopvang, jeugdzorg of als schoolleiding willen werken? Met een lerarenopleiding is het mogelijk. Scheidegger heeft onderwijsopleidingen op elk niveau en in allerlei richtingen. Zo kun jij de doelgroep kiezen die je het leukst vindt en je richten op de interessantste uitdagingen. Van trainingen en MBO vakopleidingen tot de erkende Bacheloropleiding PABO. Bekijk het aanbod en wie weet zit er een opleiding tussen die perfect bij jou past!

PABO-opleiding

Vraag jij je wel eens af hoe je zorgt voor een impactvolle leeromgeving voor de jongste generatie? En heb jij een passie voor het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen? De PABO-opleiding is dan een geschikte vervolgstap voor jou. Hier leer je hoe je het beste met kinderen kunt werken, maar ook hoe je samen met collega’s, de schoolleiding en ouders een positieve invloed op hen kunt hebben. De PABO wordt momenteel niet meer in deeltijd gegeven, maar valt nu onder de leermethode HBO op het Werk. Dit houdt in dat je de opleiding vanuit je werk- of stageplek volgt. De professionals uit het vak begeleiden jou op de werkvloer, in plaats van in een leslokaal. Zo doe je niet alleen direct praktijkervaring op, maar is elke dag ook nog eens enorm dynamisch.

Werken als onderwijsassistent

Wil jij graag met kinderen werken, maar wil je niet per se leraar worden? Als je liever op de achtergrond werkt en sterk bent in organiseren, dan is de functie van onderwijsassistent misschien passender. Op MBO-niveau zijn er heel wat functies waarin je dagelijks bezig bent met het verzorgen, ondersteunen of begeleiden van kinderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar MBO Onderwijsassistent niveau 4. Hier leer je hoe je elk kind persoonlijke aandacht geeft, terwijl de leraar zich bezighoudt met de lesstof.

Waarom een onderwijsopleiding volgen bij Scheidegger

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten?

  • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau.
  • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven.
  • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg.
  • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek.
  • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd.

Subsidie- en financieringsmogelijkheden voor leraren

Wil je graag een onderwijsopleiding starten, maar staan de investeringskosten je tegen? Je hoeft deze opleiding niet volledig uit eigen zak te betalen! Vanuit de overheid zijn er meerdere tegemoetkomingen om jouw opleiding te financieren. Dit kan in de vorm van subsidie of een speciale studielening tegen een lage rente. Door het tekort aan gekwalificeerde docenten en de wens om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden, kun je in aanmerking komen voor de lerarenbeurs of tegemoetkoming voor leraren. Bekijk goed aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen hiervoor, want dit kan je een hoop geld schelen.

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Leraar Basisonderwijs PABO

Wil jij graag snel praktijkgerichte ervaring opdoen en tegelijkertijd leren? Dat kan tijdens deze HBO Bachelor Leraar Basisonderwijs. Tijdens jouw leertraject ben je direct aan de slag in de praktijk. Je staat vanaf dag één voor de klas en leert van professionals uit het vak. Je ontwikkelt inzicht in de ontwikkelingsfasen van kinderen van 4 tot 12 jaar en past pedagogische benaderingen toe die bij hun leeftijd en behoeften passen.

MBO Onderwijsassistent niveau 4

Tijdens de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4 ontwikkel je jezelf tot rechterhand van de leraar. Binnen jouw taak als onderwijsassistent ondersteun jij de leerkracht en help je kinderen met taken waar zij moeite mee hebben. Jij ziet geen enkel kind over het hoofd en biedt iedereen de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben. Daarnaast leer je hoe je de leraar het beste kunt assisteren, zowel binnen als buiten de klas.

Kort MBO Onderwijsassistent

Wil jij in een ondersteunende rol aan de slag op een basisschool of in het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs? Met dit korte programma haal jij jouw diploma en kun je onder meer verkort doorstuderen naar de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4. Je doet de benodigde basiskennis op en stoomt jouw kennisniveau alvast klaar voor de vervolgstap.

Blogs over onderwijs

Wil jij meer weten over de functie van onderwijsassistent en waarom deze onmisbaar is in de klas? We vertellen je er alles over in onze blog!

Veelgestelde vragen over onderwijsopleidingen

Is een onderwijsopleiding te volgen naast een baan?
Wat is een onderwijsassistent?
Wat is PABO?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat zijn praktijkgerichte elementen binnen een onderwijsopleiding?