Thema's

Thema's

Onderwijsassistent steeds belangrijker

Dat er in het onderwijs een groot gebrek aan personeel is, kan voor niemand meer echt nieuws zijn. Het gebrek aan onderwijzers is een onderwerp dat de laatste tijd dagelijks in de media aan bod komt. Onder meer door dit gebrek aan personeel wordt de werkdruk voor de mensen die nog wel in het onderwijs werken alleen maar groter. Met het risico dat er nog meer mensen afhaken. 

Leraren zijn dan ook erg blij met de onderwijsassistenten. Ze hebben heel veel waardering voor het werk van de onderwijsassistenten. Het blijkt dat de onderwijsassistenten in de gehele branche het werkgeluk van de leraren aanzienlijk verhogen. Zij hebben dus echt een positieve invloed op de werkomgeving. 

Bijdragen aan onderwijskwaliteit

Onderwijsassistenten zijn er niet alleen om de tafels en stoelen in de klas weer recht te zetten en de boel op te ruimen en kopietjes te maken. Ze werken echt met de leerlingen. Ze voeren, in overleg met de leraar of onderwijzer, lesactiviteiten uit. Ze begeleiden kinderen die extra aandacht nodig hebben en voeren nog veel meer taken uit om zo bij te dragen aan een betere kwaliteit van het onderwijs.

Er gaan ook steeds meer stemmen op voor meer maatschappelijke waardering en een betere cao voor onderwijsassistenten. Zodat hun werk ook werkelijk op waarde wordt geschat. Zie jij een baan met deze groeikansen in het onderwijs wel zitten? Kijk dan eens of onze erkende opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4 iets voor jou is, bijvoorbeeld als zij-instromer.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Heb je vragen over eventuele subsidiemogelijkheden of wil je een gratis studieadvies? We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt je vragen ook stellen via ons contactformulier of je helemaal bij laten praten tijdens een van onze open avonden.