Thema's

Thema's

Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker? 

We vinden het steeds belangrijker om een baan te vinden waar we écht voldoening uit halen, zodat we vol energie naar ons werk kunnen. Niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de pedagogiek. Met een opleiding pedagogiek help je kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Je kunt hierbij echt het verschil maken. Wil jij pedagogiek studeren op MBO-niveau? Je vindt je opleiding bij Scheidegger. Lees alles over de voordelen van het volgen van een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker?

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker ga je uitgebreid aan de slag met de begeleiding van kinderen, in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar, die extra begeleiding of zorg nodig hebben. Dat kan zijn omdat ze gedragsproblemen hebben of psychische problemen, maar ook omdat ze thuis in een lastige situatie zitten.

Wat zijn de mogelijkheden? 

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kan je, na het behalen van je MBO-diploma, aan de slag bij verschillende instellingen. Bijvoorbeeld bij een kinderopvang, bij Jeugdzorg, in het onderwijs of zelfs in een ziekenhuis. Samen met de ouders en opvoeders bied je kinderen de zorg en begeleiding ze nodig hebben in het dagelijkse leven en begeleid je ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je door het voeren van gesprekken en het organiseren van activiteiten met als doel de kinderen zich veilig te laten voelen en hen te helpen in hun ontwikkeling. 

De dagelijkse taken van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker

De dagelijkse taken van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker kunnen er als volgt uitzien, dit is afhankelijk bij welke instelling je werkt of gaat werken:

  • Je voert gesprekken met ouders/opvoeders en het kind;
  • Je maakt het plan van aanpak voor de begeleiding;
  • Je zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van (gespecialiseerde) activiteiten;
  • Je biedt (gespecialiseerde) opvang;
  • Je voert het dagprogramma uit;
  • Je zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat;
  • Je biedt persoonlijke verzorging;
  • Je doet huishoudelijke werkzaamheden;
  • Je zorgt voor goede kwaliteit van de opvang.

Welke MBO-opleiding past hierbij? 

Tijdens de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 verdiep je je in de ontwikkeling die mensen doormaken van baby tot volwassenen. Hierbij verdiep je je in leerproblemen, -stoornissen en problematisch gedrag en leer je omgaan met kwetsbare kinderen en diversiteit. Daarnaast ga je aan de slag met het organiseren van werkzaamheden, samenwerken en het opstellen van plannen. Zo word je opgeleid tot professioneel pedagogisch medewerker.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in de kinderopvang werkt en nu graag een stap hogerop wil. Ben je toe aan meer uitdaging of verdieping in je werk, zoek je meer verantwoordelijkheid of wil je meer leidinggevende taken uit gaan voeren? Dan is deze opleiding voor jou! Je communiceert graag met ouders en je werkt goed samen met collega-leid(st)ers. Je werkt zelfstandig en/of in een team. 

Wil jij graag beginnen met deze opleiding? Schrijf je hier meteen in.

Waarom studeren bij Scheidegger?

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Want wij willen niets liever dan dat jij slaagt. En met behulp van onze 6 gouden garanties gaat het jou lukken.

Heb je nog vragen?

Twijfel je of je wel de juiste vooropleiding hebt? Of wil je graag een persoonlijk studieadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken via het contactformulier op onze website, per e-mail via info@scheidegger.nl, telefonisch op 035 ‑ 7 121 992 of via WhatsApp op 06 ‑ 10 73 97 52. We helpen je graag.