Thema's

Thema's

Wat doet een verpleegkundige?

Op Dinsdag, 26 Maart, 2024, 09:57

Van medische handelingen verrichten zoals bloedprikken, een infuus inbrengen en medicijnen toedienen tot de coördinatie en bewaking rondom patiënten, in het ziekenhuis, de thuiszorg of de SEH. Als verpleegkundige doe je belangrijk en dankbaar werk en maak je echt het verschil voor patiënten. Wij vertellen je alles over dit beroep en de opleidingsmogelijkheden.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Waarom werken in de ouderenzorg?

Op Woensdag, 5 Oktober, 2022, 16:50

Met de Nationale Ouderendag vraagt Het Ouderenfonds op 7 oktober aandacht voor ouderen in onze maatschappij. Niet onbelangrijk, want de vergrijzing in ons land stijgt al jarenlang. Dat betekent dat er meer en meer vraag is naar ouderenzorg. Met onze opleidingen op dit vlak wil Scheidegger een bijdrage leveren aan het scholen van personeel om zo de arbeidstekorten aan te pakken en daarmee een duurzame oplossing te bieden voor deze maatschappelijke kwestie. En dat is geen straf hoor, want werken met ouderen is vooral hartstikke leuk én veelzijdig.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

De toekomst van de thuiszorg

Op Vrijdag, 30 September, 2022, 08:48

Gisteren was het de Dag van de Thuiszorg. Net als de kinderopvang, staat ook de thuiszorg onder druk door het grote personeelstekort. Wat betekent dit voor de toekomst? Dit is hoe Scheidegger haar steentje bijdraagt aan een duurzame oplossing voor het tekort in de zorg.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Tekort aan doktersassistenten: volg nu een opleiding

Op Donderdag, 16 Juni, 2022, 15:55

Een tekort van zo'n 600 doktersassistenten! Dat is de voorspelling van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor 2022. En dat kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van onze huisartsenzorg. Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen en werken als doktersassistent? Volg je doktersassistent-opleiding bij Scheidegger.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Extra druk voor dokters- en apothekersassistenten

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:22

Door het coronavirus staat er extra druk op het werk van doktersassistenten en apothekersassistenten. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van mensen die zorg willen. Dat levert in deze tijd extra stress op.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

BIG-register: wat is het en voor wie?

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:34

Als jij in de zorg werkt, dan heb je vast wel eens van het BIG-register gehoord. Sommige beroepen mag je enkel uitvoeren als je BIG-geregistreerd bent. Maar wat betekent dat precies? En voor welke beroepen geldt dit en waarom? We leggen het je uit!

Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Het diploma van Iris

Op Woensdag, 15 Januari, 2020, 09:36

Ik werk sinds 1998 in de motorbranche en ik kan eigenlijk alles wat daarbij komt kijken, behalve monteren (dat zou voor niemand goed zijn). Mijn carrière verliep voorspoedig: ik heb bij meerdere motorzaken gewerkt, want iedere keer als ik ging verhuizen, werd ik gelijk weer door een bedrijf benaderd of ik alsjeblieft bij hen wilde komen werken.

Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Vraag van de week: Kraamzorg

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:14

Deze maand starten we met de Vraag van de Week. Dit zijn vragen van aankomende Scheideggerstudenten over onze opleidingen. We beginnen gelijk met een dubbele vraag over de opleidingen Kraamzorg.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Een opleiding in zorg en welzijn

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:09

Zorgverlening: voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot.
Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging

Een opleiding in de zorg

Op Maandag, 12 November, 2018, 12:07

Zorgverlening. Voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot. En met € 10.000,- overheidssubsidie studeer je heel voordelig!

Lees meer
Thema's: Verpleging en verzorging