Zorgverlening: voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot.
Welke reden je ook hebt om voor dit vakgebied te kiezen, het doel is hetzelfde: je wilt mensen ondersteunen die zorg nodig hebben. Die zorgvraag kan op verschillende manieren ontstaan: door ziekte of een ongeval, maar ook door ouderdom of psychische problemen. Ook kunnen mensen begeleiding nodig hebben in bepaalde periodes in het leven. Denk bijvoorbeeld aan jongerenzorg, kraamzorg of echtscheidingsbemiddeling.
Je kunt op heel veel manieren het verschil maken in het leven van iemand anders:
In een periode in je leven waarin het toch al niet zo lekker loopt, speelt de persoon die de zorg verleent een belangrijke rol. Cliënten hebben behoefte aan goedopgeleide zorgmedewerkers en aan hulpverleners die echt naar ze luisteren en ze ook echt begrijpen. Inlevingsvermogen in patiënten en cliënten is dan ook erg belangrijk, net als goede communicatieve vaardigheden. Want de manier waarop jij met cliënten omgaat, bepaalt voor een groot deel hoe zij de kwaliteit van de zorg ervaren. In de zorgopleidingen van Scheidegger leer je mensen professioneel ondersteunen, waardoor jij écht het verschil maakt in het leven van anderen.