Opleiding doktersassistent en apothekersassistent

Als doktersassistent en als apothekersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je...

Lees meer

Opleiding doktersassistent en apothekersassistent

Als doktersassistent en als apothekersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Én je moet de ernst van hun klachten in kunnen schatten, of...

Lees meer

Opleiding doktersassistent en apothekersassistent

Als doktersassistent en als apothekersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Én je moet de ernst van hun klachten in kunnen schatten, of hun medicijnen klaarmaken en uitleg kunnen geven. Je hebt in deze functies dus ook medische kennis nodig. Wil jij graag een ondersteunende functie in een apotheek of huisartsenpraktijk? Bekijk dan eens de opleidingen voor doktersassistent of apothekersassistent...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Doktersassistent niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

2 MBO Medisch Secretaresse

€ 1.914,00
MBO-programma
6 maanden

3 MBO Apothekersassistent niveau 4

€ 6.849,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

4 MBO Medische Terminologie en Administratie

€ 1.052,50
MBO-programma
3 maanden

5 MBO Basisopleiding Doktersassistent

€ 2.834,00
MBO-programma
12 maanden
Bekijk alle Medisch en Paramedisch opleidingen

   Medisch en Paramedisch: 6 opleidingen

   Filters

   Erkende MBO-opleidingen (2) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

   MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

   Opleiding doktersassistent en apothekersassistent

   Als doktersassistent en als apothekersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Én je moet de ernst van hun klachten in kunnen schatten, of hun medicijnen klaarmaken en uitleg kunnen geven. Je hebt in deze functies dus ook medische kennis nodig. Wil jij graag een ondersteunende functie in een apotheek of huisartsenpraktijk? Bekijk dan eens de opleidingen voor doktersassistent of apothekersassistent van Scheidegger.

   Opleiding doktersassistent

   Kun je goed met mensen omgaan en lijkt het jou leuk om voorlichting en advies te geven aan patiënten en te assisteren bij medische handelingen? Dan is de MBO Basisopleiding Doktersassistent iets voor jou. De doktersassistent is de rechterhand van de arts of medisch specialist. Je ondersteunt ook bij de praktijkvoering en verzorgt de medische en financiële administratie.

   MBO Doktersassistent

   Naast de 1-jarige basisopleiding bieden we ook de officieel erkende opleiding MBO Doktersassistent niveau 4 aan. Vanuit de basisopleiding kun je versneld doorstromen naar de deze opleiding. Je haalt een erkend MBO-diploma en je leert hoe je:

   • Cliënten helpt bij hun vraag
   • Voorlichting en advies geeft
   • Medisch-technische handelingen uitvoert
   • Assisteert bij medische verrichtingen
   • Voor logistiek en beheer zorgt
   • De planning en administratie doet

   Met dit MBO-diploma kun je zelfstandig of in een team aan de slag in een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, medische dienst of de sociale gezondheidszorg.

   Opleiding apothekersassistent

   Doktersrecepten klaarmaken, uitleg geven over medicatie en adviseren over medicijngebruik. Dat behoort tot de taken van de apothekersassistent. Goed kunnen omgaan met mensen hoort daar dus ook bij. Wil jij aan de slag als apothekersassistent? Dan is onze 1-jarige MBO Basisopleiding Apothekersassistent een uitstekende start. Je maakt kennis met de belangrijkste vaardigheden van de apothekersassistent. Je bent de schakel tussen de cliënt en de behandelaar. Je zet recepten klaar en geeft uitleg over onder meer juist gebruik, bewaarmethode en werking en bijwerkingen. Na deze opleiding kun je ook versneld doorstromen naar de officieel erkende opleiding MBO Apothekersassistent niveau 4.

   MBO Apothekersassistent

   Als apothekersassistent maak je medicijnen klaar en geef uitleg over medicijnen aan de cliënt. Het is dus erg belangrijk dat je goede kennis hebt van geneesmiddelen en goed kunt communiceren, want:

   • Je helpt cliënten met hun vraag
   • Je geeft medicijnen uit
   • Je informeert over medicatiegebruik
   • Je geeft voorlichting en advies
   • Je houdt de administratie bij
   • Je zorgt voor logistiek en beheer

   Met de opleiding MBO Apothekersassistent niveau 4 leer je alles wat je nodig hebt om als apothekersassistent aan de slag te gaan. Na afronding van deze opleiding krijg je het officiële, door de overheid erkende diploma ‘MBO Apothekersassistent niveau 4’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), en kun je aan de slag als apothekersassistent.