Thema's

Thema's

Tekort aan doktersassistenten: volg nu een opleiding

Een tekort van zo'n 600 doktersassistenten! Dat is de voorspelling van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor 2022. En dat kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van onze huisartsenzorg. Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen en werken als doktersassistent? Volg je doktersassistent-opleiding bij Scheidegger.

Onmisbare schakel in de huisartsenzorg

Doktersassistenten zijn de 'poortwachters' van de huisartsenzorg. Het zijn altijd de eersten die je spreekt wanneer je contact opneemt met je huisarts. En daarmee hebben ze een cruciale rol in de totale huisartsenzorg. Niet voor niets is het huidige tekort aan doktersassistenten zo'n groot probleem.

Doktersassistent; een mooi en veelzijdig vak

Doktersassistenten zijn van onschatbare waarde. Ze schatten de klacht in van de patiënt die belt. Ze plannen de afspraken met de huisarts. Ze helpen de huisartsen met hun patiëntendossiers en, heel belangrijk, ze verrichten allerlei kleinere medische ingrepen. Van oren uitspuiten, tot bloeddruk meten of een vaccinatie zetten. Kortom, het vak van doktersassistent is een mooi en veelzijdig vak. En bovendien een vak waar de komende jaren veel werk in is!

Haal een officieel erkend diploma bij Scheidegger

Scheidegger leidt al jaren doktersassistenten op MBO-niveau op. Daarvoor hebben we toestemming gekregen van het ministerie van OCW. Het diploma dat je na je opleiding MBO Doktersassistent niveau 4 ontvangt is dan ook een officieel erkend diploma. En dat betekent dat je waarschijnlijk met open armen wordt ontvangen. Voor die mooie baan in het ziekenhuis, bij een huisartsenpraktijk, een medische dienst of bij de sociale gezondheidszorg. Net wat jou het leukst lijkt.

Het gaat om mensenlevens, dus gedegen kennis is een vereiste

Als doktersassistent beschik je over flink wat medische kennis. Je geeft voorlichting en advies en je verzorgt allerlei kleinere medische handelingen. En, heel belangrijk, jij bent de persoon die telefonisch moet uitvragen en inschatten hoe ernstig de klachten van de patiënt zijn. En dat is een verantwoordelijke taak. Daarvoor wordt je bij Scheidegger dan ook grondig opgeleid, door docenten met volop kennis van zowel de theorie als de praktijk. 

Wat zijn de toelatingseisen?

Wil je de opleiding doktersassistent gaan doen? Dan moet je wel beschikken over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je niet een dergelijke vooropleiding, dan kun je op basis van een goede motivatie of werkervaring in aanmerking komen voor een toelatingstoets. Kortom, als als jij graag wilt, doen wij er alles aan om jou te laten slagen. Studeren met de wind in de rug noemen we dat.

Contact

Heb je vragen over onze zorg en welzijn-opleidingen? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. We vertellen je graag meer. Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl, of stel je vraag online