Thema's

Thema's

Het diploma van Iris

Ik werk sinds 1998 in de motorbranche en ik kan eigenlijk alles wat daarbij komt kijken, behalve monteren (dat zou voor niemand goed zijn). Mijn carrière verliep voorspoedig: ik heb bij meerdere motorzaken gewerkt, want iedere keer als ik ging verhuizen, werd ik gelijk weer door een bedrijf benaderd of ik alsjeblieft bij hen wilde komen werken.

Een nieuwe uitdaging

Een paar jaar geleden verhuisde ik naar Noord-Holland en na een bedrijfsovername kwam ik opeens op straat te staan. Nu zitten er niet zo heel veel motorzaken in Noord-Holland en eerlijk gezegd was de uitdaging er wel een beetje af. Ik had bovendien al een flinke burn-out achter de rug en ik had geen zin om dat risico nog een keer te lopen. Tijd dus voor iets anders.  Maar wat vond ik nou écht leuk om te doen? Een goede kennis van mij is huisarts en dat bracht me op het idee om te gaan leren voor doktersassistente. Dat was wel even wat anders, maar toch dacht ik: ja, dat ga ik doen! Ik heb diverse opleiders gebeld en werd eigenlijk nergens goed te woord gestaan, totdat ik Martijn van Scheidegger aan de telefoon kreeg. Hij heeft mij heel duidelijk en uiterst vriendelijk geholpen en mede daardoor werd ik meteen enthousiast en heb ik me gelijk ingeschreven.

Succesvolle studie

Tijdens de opleiding was ik de enige vreemde eend in de bijt, de rest van mijn klasgenoten kwam allemaal uit de zorg. Toch deed ik het niet slecht. Sterker nog: ik haalde dikke voldoendes en had een top portfolio. Van de 100 te behalen punten op het praktijkexamen had ik ze zelfs alle 100!

Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik niet voor de makkelijkste weg heb gekozen door te blijven hangen in het motorwereldje, maar dat ik echt iets voor mezelf heb gekozen. Ik heb stage gelopen, twee banen gehad en ik geef daarbij ook nog vechtsportlessen drie avonden in de week. De opleiding zou 2 jaar duren en ik ben zelfs sneller klaar. En daar ben ik ontzettend trots op!

Droombaan

Momenteel werk ik 17 uur per week bij een dokterspraktijk waar ik het super naar mijn zin heb. Ik heb daar tijdens mijn opleiding stage gelopen en ze wilden me heel graag hebben. Vanwege het lage aantal uren werk ik nu nog een paar dagen per week in een motorzaak, maar ik hoop dat ik in plaats daarvan drie dagen per week in een dokterspraktijk aan de slag kan.  

Ook anderen inspireren

Ik was pas aan het werk in de dokterspraktijk, toen een patiënte vertelde dat ze zich graag wilde laten omscholen naar een ander beroep, maar dat ze geen geschikte opleiding kon vinden. Ze had wel een school gevonden die de opleiding verzorgde, maar dan zou ze haar baan moeten opzeggen en fulltime naar school moeten. Maar ja, hoe moest ze dan haar vaste lasten betalen? Ik vertelde haar toen over Scheidegger en hoe ik mijn klassikale opleiding naast mijn werk had gedaan. Ze was heel blij om te horen dat je je dus ook kunt omscholen naast je baan en was gelijk enthousiast om zich – net als ik – toch op te laten leiden voor haar droomberoep.