Thema's

Thema's

Een opleiding in de zorg

Zorgverlening. Voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot. En met € 10.000,- overheidssubsidie studeer je heel voordelig!

Zorgverleners en zorgvragers

Maar of je nu idealistische of materialistische redenen hebt om voor dit vakgebied te kiezen, het doel is hetzelfde: je wilt mensen ondersteunen die zorg nodig hebben. Die zorgvraag kan op verschillende manieren ontstaan: door ziekte of een ongeval, maar ook door ouderdom of psychische problemen. Ook kunnen mensen begeleiding nodig hebben in bepaalde periodes in het leven. Denk bijvoorbeeld aan jongerenzorg of echtscheidingsbemiddeling.

Jij maakt het verschil

In een periode in je leven waarin het toch al niet zo lekker loopt, speelt de persoon die de zorg verleent een belangrijke rol. Cliënten hebben behoefte aan een zorgverlener die echt naar ze luistert en die ze ook echt begrijpt. Want hoe vaak worden ze niet van het kastje naar de muur gestuurd? Inlevingsvermogen is dan ook erg belangrijk, net als goede communicatieve vaardigheden. Want de manier waarop jij met cliënten omgaat, bepaalt voor een groot deel hoe zij de kwaliteit van de zorg ervaren. In de zorgopleidingen van Scheidegger leer je mensen professioneel ondersteunen, waardoor jij écht het verschil maakt in het leven van anderen.

Tot € 10.000,- subsidie (HBO)

Wil jij een opleiding volgen met subsidie? Dat kan. De overheid wil namelijk dat meer volwassenen deelnemen aan het hoger onderwijs en heeft daarvoor een aantrekkelijke subsidieregeling ingesteld. Zo studeer je met duizenden euro's korting! Op onze informatiepagina over vraagfinanciering vind je alle Scheideggeropleidingen die in aanmerking komen voor deze subsidie.

Rekenvoorbeeld

Stel, je kiest voor de HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
Je hebt dan de volgende kosten:
Studiekosten: € 14.500,-
Overige kosten: € 2.000,-
Op een volledige Bachelor ontvang je het maximale subsidiebedrag:
Subsidie: € 10.000,-
 
Het restant betaal je in 8 halfjaarlijkse termijnen van € 812,50. Jouw HBO Bacheloropleiding kost je dus nog maar € 135,- per maand!
Voor dit bedrag kun je bovendien studiefinanciering aanvragen.
 
Iets voor jou? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Interessante subsidie vanuit SectorplanPlus (MBO en HBO)

Wil jij een opleiding volgen in de zorg en doet de instelling waar je werkt mee aan de subsidieregeling SectorplanPlus? Dan kun je bij Scheidegger terecht voor een aantrekkelijke opleiding of training met subsidie. SectorplanPlus is de meerjarige subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze subsidie is bedoeld om nieuwe instroom en doorstroom te stimuleren in zorg en welzijn door middel van extra scholing. De scholing is voor werknemers met zorggebonden functies, niet voor leidinggevenden of facilitair medewerkers.
 
SectorplanPlus is gericht op scholing voor:

  • Nieuwe medewerkers
  • Met ontslag bedreigde medewerkers
  • Huidige medewerkers (doorstroom)
  • Praktijk-/werkbegeleiders

De subsidie varieert van € 250,- voor een korte training tot wel € 5.000,- voor een volledige erkende opleiding. Op onze informatiepagina SectorplanPlus vind je alle informatie over deze subsidie en een lijst van opleidingen die in aanmerking komen.