Thema's

Thema's

Waarom werken in de ouderenzorg?

Met de Nationale Ouderendag vraagt Het Ouderenfonds op 7 oktober aandacht voor ouderen in onze maatschappij. Niet onbelangrijk, want de vergrijzing in ons land stijgt al jarenlang. Dat betekent dat er meer en meer vraag is naar ouderenzorg. Met onze opleidingen op dit vlak wil Scheidegger een bijdrage leveren aan het scholen van personeel om zo de arbeidstekorten aan te pakken en daarmee een duurzame oplossing te bieden voor deze maatschappelijke kwestie. En dat is geen straf hoor, want werken met ouderen is vooral hartstikke leuk én veelzijdig.

Maak het verschil

Werk je in de ouderenzorg, dan krijg je de unieke mogelijkheid om élke dag een verschil te maken in iemands leven. Omgaan met de veranderingen die horen bij het ouder worden kan voor sommigen namelijk een grote uitdaging zijn. Als verzorger en begeleider heb je vaak een positieve invloed op het fysieke en emotionele welzijn van diegene, wat deze overgang makkelijker maakt. De impact van die zorg strekt zich zelfs uit tot familie en vrienden van de oudere, die er gerust op kunnen zijn dat hun vader, moeder, opa of oma in goede handen is.

Anderzijds krijg je als zorgverlener of begeleider zelf óók een grote voldoening door te weten dat je werk zo gewaardeerd wordt. Werken met ouderen heeft bovendien als bijkomend voordeel dat je dagelijks werkt met mensen die een schat aan levenservaring bij zich dragen. Laat je dus inspireren door al hun kennis en ervaringen!

Kansberoep

Door de vergrijzing van ons land groeit de behoefte aan ouderenverzorgers en dit zal naar verwachting nog niet snel afnemen. Ouderenzorg is daarbij geen baan die kan worden uitbesteed of vervangen door technologie. Daarnaast is het een enorm veelzijdig werkveld. Zo kun je kiezen uit veel verschillende functies, van fysiotherapeut en verzorgende tot sociaal begeleider. Oftewel: kies je voor de ouderenzorg, dan kies je voor een beroep met veel kansen.

Het is leuk!

Maar bovenal is werken met ouderen gewoon écht heel erg leuk. We zien dat verzorgers een oprechte waardering krijgen voor de ouderen met wie zij werken. In plaats van alleen de bezwaren te zien, genieten verzorgers en begeleiders van de verhalen, ervaringen en humor van de ouderen voor wie ze zorgen.

Opleidingen via Scheidegger

Kortom: er is steeds meer vraag naar ouderenzorg. Om bij te dragen aan een duurzame oplossing voor dit tekort, biedt Scheidegger drie opleidingen op MBO-niveau 2, 3 én 4 die opleiden tot werken in de ouderenzorg. We lichten ze hieronder voor je uit.

Opleiding MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
Als Helpende Zorg en Welzijn werk je in een verpleeg- of verzorgingshuis, een instelling voor verstandelijk gehandicapten, een algemeen ziekenhuis of in de thuiszorg. Je maakt het verschil in de levens van mensen die niet meer zelfstandig kunnen functioneren. Bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom, ziekte, psychiatrische problemen, verslaving of een handicap. Wil jij deze mensen hulp bieden en zorgen voor fijne leefomstandigheden voor hen? Wil jij het verschil maken in hun kwaliteit van leven? Dan is deze landelijk erkende MBO-opleiding perfect voor jou.

Opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3
Help je graag anderen en ligt jouw hart bij de zorg? Met de MBO-opleiding Verzorgende IG niveau 3 van onze businesspartner NCOI word je op erkend MBO-niveau opgeleid. Wat je leert, kun je direct toepassen in je werk. De praktijkgerichte benadering van de opleiding en onze docenten helpt je hierbij. Wanneer je geen relevante werkomgeving hebt, kan het Stage Instituut van NCOI je helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Of je nu wilt werken in een verpleeg-, verzorgingshuis en de thuiszorg (VVT), kraamzorg, gehandicaptenzorg (GHZ) of geestelijke gezondheidszorg (GGZ), met deze opleiding behaal je een erkend diploma dat maatgevend is in de branche.

Opleiding MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4
Wil jij werken met mensen, ondersteuning bieden in de dagelijkse zorg en anderen helpen bij het zelfstandig inrichten van de dag? Volg de MBO-opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 en leer hoe je jouw cliënten het beste kunt begeleiden. Jouw werk is ontzettend waardevol voor de levenskwaliteit en het levensplezier van de cliënten. Geen dag is hetzelfde en je verantwoordelijkheden en takenpakket zijn heel divers. Je werkt onder andere met ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking of verslaafden. Past dit werk bij jou? Schrijf je in en behaal een erkend mbo-diploma!

Voordelig studeren

Denk je na over een carrièreswitch naar de ouderenzorg? Of heb je al eerder in de ouderenzorg gewerkt en denk je erover om je oude vak weer op te pakken? Met een korte studie ben je zo weer up to date én heb je de juiste papieren op zak om aan de slag te gaan. En wie wil, kan gebruik maken van het STAP-budget, waarbij je tot € 1.000,- korting ontvangt op je opleiding.

Vragen?

Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Bel ons op 035-7121992 of mail naar info@scheidegger.nl. We vertellen je graag meer!