Thema's

Thema's

Beoordelingsgesprek: wat is het en hoe voorbereiden

Op Woensdag, 6 Maart, 2024, 12:57

Heb jij binnenkort een beoordelingsgesprek op je werk? Daar kan je best nerveus van worden, maar dat hoeft helemaal niet! We geven je graag een aantal tips ter voorbereiding. Zo ga jij zelfverzekerd het gesprek in

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Bepaal je doelen voor 2024: 14 tips

Op Dinsdag, 9 Januari, 2024, 11:56

Heb jij al nagedacht over je doelen voor 2024? Je denkt misschien al een tijd aan een carrièreswitch, of je wilt nu toch die stap zetten en een opleiding gaan volgen. Waar wil je komend jaar aan werken en hoe ga je dat doen? Wij helpen je op weg met deze 14 tips voor het succesvol stellen én behalen van doelen.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Op Donderdag, 7 December, 2023, 10:13

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Wil jij een opleiding volgen? Zo overtuig je je werkgever

Op Maandag, 16 Oktober, 2023, 09:29

Je bent eruit: jij wilt graag een opleiding volgen. Omdat je graag beter wilt worden in je werk, een volgende stap wilt zetten in je carrière of omdat je het gewoon fijn vindt om je verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Wil je je werkgever vragen om je opleiding te financieren? Met deze argumenten en tips overtuig je hem of haar!

Lees meer
Thema's: Algemeen , Persoonlijke ontwikkeling

Bespreek jouw wensen in je beoordelingsgesprek

Op Woensdag, 7 December, 2022, 14:49

Sommige dingen blijven altijd spannend, hoe vaak je ze ook doet. Beoordelingsgesprekken, bijvoorbeeld. Maar: hoe goed of slecht ze ook gaan, ze bieden altijd kansen.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Bijscholing: waarom is het belangrijk?

Op Maandag, 7 November, 2022, 12:28

Of je nu een training doet in je bestaande vakgebied, een opleiding doet voor je persoonlijke groei of een grotere, maatschappelijke betrokkenheid zoekt in je werk: regelmatig bijscholen en jezelf ontwikkelen in je loopbaan of carrière is van groot belang. Van opleidingen tot deelopleidingen en van modules tot trainingen: bij Scheidegger zijn de mogelijkheden tot bijscholing eindeloos.
 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Het belang van personal branding

Op Woensdag, 19 Oktober, 2022, 08:55

Personal branding gaat over het ‘vermarkten’ van jezelf, maar dan wel op een authentieke manier – met jouw drijfveren én persoonlijkheid. Het helpt je onder andere bij het maken van een (studie)keuze, een carrièreswitch of om het beste uit jezelf te halen. Zo ontdek je niet alleen wie je bent en waar je voor staat, maar het geeft je zelfvertrouwen vaak ook een flinke boost!

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Studieadviseur aan het woord

Op Dinsdag, 19 Juli, 2022, 13:21

‘Ik ben in januari 2022 begonnen als studiebegeleider op de afdeling studiebegeleiding van Zorg & Welzijn. Nieuw jaar, nieuwe kansen, dacht ik zo. Ik begeleid zo’n 300 à 400 studenten, gok ik. Van de helft hoor je nauwelijks iets, de één heeft nu eenmaal meer behoefte aan begeleiding dan de ander. De leeftijden lopen ook heel erg uiteen. Zo had ik net iemand aan de telefoon die in 2001 geboren is, maar ik begeleid bijvoorbeeld ook een man van 80, die gekscherend ‘opa van de groep’ wordt genoemd.’
 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

7 redenen waarom je een opleiding zou volgen

Op Maandag, 11 Juli, 2022, 13:51

Twijfel je wel eens of je wel of niet moet doorstuderen? Zou je stiekem wel een opleiding naast je werk willen doen, maar weet je simpelweg niet hoe je dat moet aanpakken? We geven je zeven redenen waarom je het wél zou moeten doen.
 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

“Een opleiding is te mooi om niet te doen”

Op Donderdag, 16 Juni, 2022, 16:01

Maak kennis met Jeroen van der Woude, teamleider opleidingsadvies bij Scheidegger. Hij legt uit hoe de opleidingsadviseurs je kunnen helpen bij het vinden van de opleiding die bij je past. Jeroen: “We kijken naar je doelen en passen ons advies hierop aan.”
Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling