Thema's

Thema's

Bijscholing: blijf jezelf ontwikkelen

Of je nu een training doet in je bestaande vakgebied, een opleiding doet voor je persoonlijke groei of een grotere, maatschappelijke betrokkenheid zoekt in je werk: regelmatig bijscholen en jezelf ontwikkelen in je loopbaan of carrière is van groot belang. Van opleidingen tot deelopleidingen en van modules tot trainingen: bij Scheidegger zijn de mogelijkheden tot bijscholing eindeloos.

Wat is bijscholen?

Bijscholen betekent dat je je kennis en vaardigheden uitbreidt en ontwikkelt en dus verbetert en vernieuwt. Je volgt een training of opleiding om kennis bij te spijkeren die nodig is voor je huidige baan. Bijvoorbeeld omdat je nieuwe verantwoordelijkheden hebt gekregen, of omdat je kennis nodig hebt die je op dit moment mist. Wat dacht je bijvoorbeeld van een training computervaardigheden, typevaardigheden of notuleren? Door bij te scholen, geef je jezelf de mogelijkheid om door te groeien in je vakgebied en je verder te ontwikkelen in je carrière.

Waarom bijscholen?

Of je nu werknemer, ondernemer of zzp’er bent, bijscholen is belangrijk omdat de arbeidsmarkt en de vraag in verschillende sectoren verandert. De concurrentie neemt toe en ook de manier van werken verandert: sinds de pandemie werken we meer thuis en meer hybride. Het is dus belangrijk om flexibel en wendbaar te zijn, omdat het soort werk en de hoeveelheid werk snel kan veranderen.

Het kan ook zijn dat je een maatschappelijke betrokkenheid in je werk mist, iets wil betekenen voor een ander of juist op zoek bent naar verdieping op persoonlijk vlak. Niet voor niets zijn Welzijn & Hulpverlening, Coaching & Psychologie en Pedagogiek & Onderwijs populaire vakgebieden waarin wordt bijgeschoold. Zoek je bijvoorbeeld bijscholing in verpleegkunde? Bekijk onze MBO-opleiding en verkorte HBO-opleiding.

Wanneer bijscholen?

Wanneer je zou moeten bijscholen, is helemaal aan jou. Je kunt direct na het afronden van je studie gaan bijscholen, of vlak voor je pensioen: het is nooit te laat of te vroeg om te gaan bijscholen. Bijscholen hoeft ook niet te betekenen dat je (weer) fulltime de schoolbanken in gaat. Je kunt een (deel)opleiding naast je werk doen of een korte training volgen. Wil je bijvoorbeeld bij- of omscholen in de zorg? Bekijk hier onze MBO-opleiding Verzorgende IG.

Bijscholen met het STAP-budget

Je kunt het STAP-budget ook gebruiken voor bijscholing. Hiermee kun je tot € 1.000,- aan subsidie aanvragen voor een opleiding of training naar keus. Iedere twee maanden opent een nieuw tijdvak waarin je STAP kunt aanvragen. Speciaal voor STAP heeft Scheidegger opleidingen ontwikkeld die minder dan € 1.000,- kosten. Zo kun je dus kosteloos bijscholen! Ontdek hier ons kosteloze opleidingsaanbod.

Contact met Scheidegger

Wil je meer weten over bijscholen? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Wij vertellen je graag meer!