Thema's

Thema's

Wil jij een opleiding volgen? Zo overtuig je je werkgever

Je bent eruit: jij wilt graag een opleiding volgen. Omdat je graag beter wilt worden in je werk, een volgende stap wilt zetten in je carrière of omdat je het gewoon fijn vindt om je verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Wil je je werkgever vragen om je opleiding te financieren? Met deze argumenten en tips overtuig je hem of haar!

Argumenten om je werkgever te overtuigen

Een opleiding volgen vraagt om een investering. Zowel qua tijd als financieel. Ja, een opleiding volgen kost tijd – maar je krijgt er ook een hoop voor terug. En als het om geld gaat, zijn er manieren om je kosten te verlagen. Deze argumenten kun je gebruiken als je werkgever je opleiding te duur vindt:

Je kunt gebruikmaken van allerlei andere financiële voordelen

Kijk of je gebruik kan maken van een van deze financiële subsidies. Je kunt ook voorstellen om de kosten te delen.

Deze argumenten kun je gebruiken als je werkgever vindt dat een opleiding te veel tijd kost:

Bij Scheidegger kun je gebruikmaken van OnlineKlassikaal®

Online lessen volgen scheelt qua studietijd. Online studeren kan met e-learning (daarmee studeer je geheel in je eigen tijd) of met OnlineKlassikaal®. Hiermee studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. Dat scheelt reizen naar een onderwijsinstelling, extra reiskosten maken en dus ook langer weg zijn van thuis of je werk.

Je kunt stapsgewijs toewerken naar je diploma

Bij Scheidegger weten wij als geen ander dat het belangrijk is om een goede balans te behouden. Daarom kun je bij ons je opleiding per module (vak) volgen en zo stapsgewijs toewerken naar je diploma.

Je werkgever kan ook andere bezwaren hebben. Bijvoorbeeld dat het druk is en hij je geen extra dag(en) kan missen. Of dat als je je opleiding hebt afgerond, je meteen ergens anders gaat werken. In dat geval kun je deze argumenten gebruiken:

Door een opleiding word je extra gemotiveerd en zal je waarschijnlijk langer bij het bedrijf blijven werken;

  • Tijdens de opleiding kun je alles wat je leert al in de praktijk brengen op je werk. Bijvoorbeeld met de praktijkopdrachten die bij je opleiding horen;
  • Door de extra kennis zal je bijdrage aan het team alleen maar toenemen;
  • Je kunt voorstellen om in een studieovereenkomst vast te leggen dat je de kosten (deels) terugbetaalt als je toch binnen een bepaalde tijd weggaat.

Tips om je werkgever te overtuigen

Heb je een stugge werkgever die maar niet over de boeg wilt komen? Dan geven we je hierbij nog wat laatste tips die je in kunt zetten als argument:

  • Uit onderzoek is gebleken dat leren zorgt voor meer werkplezier. Het geeft medewerkers de kans om het maximale uit zichzelf te halen en nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor inspiratie en energie. Dit motiveert medewerkers om in hun dagelijkse werkzaamheden een stapje extra te doen;
  • Zet al je argumenten op een rijtje, zoals de toegevoegde waarde van de opleiding voor je werkzaamheden en persoonlijke leerdoelen. Maar ook wat deze bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelstellingen;
  • Met de werkkostenregeling (WKR) kan jouw werkgever zelf bepalen wat hij of zij onbelast aan werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Zo kan jouw opleiding waarschijnlijk voordelig gevolgd worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Neem contact op met Scheidegger

Heb je vragen? Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. We vertellen je graag meer! Bel ons op 035 − 7 121 992, mail naar info@scheidegger.nl of stel je vraag online.