Thema's

Thema's

7 tips voor het omgaan met veranderingen

Op Vrijdag, 1 Maart, 2024, 11:51

Jouw manager vertelt je dat jouw dagelijkse routine een andere vorm gaat krijgen. Er gaan veranderingen plaatsvinden en er wordt gevraagd om een flexibele instelling. Iedereen krijgt hier weleens mee te maken, maar wat doe je als je aan alle kanten weerstand voelt? Hoe ga je hiermee om en wat kun je doen om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt? We hebben zeven tips voor jou om goed om te gaan met veranderingen op het werk.

Lees meer
Thema's: Algemeen

10 tips voor het geven van een goede presentatie

Op Maandag, 15 Januari, 2024, 13:25

Je staat op het punt om een presentatie te geven. Spannend! Misschien heb je een beetje last van podiumvrees. Een kleine geruststelling: dat heeft bijna iedereen! Om je op weg te helpen naar een ijzersterke presentatie, hebben we tien tips voor je op een rij gezet. Zo ben jij goed voorbereid en lever jij de beste presentatie die je ooit gegeven hebt.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Wat is e-learning?

Op Dinsdag, 7 November, 2023, 09:57

Past een opleiding met bijeenkomsten niet bij jou of twijfel je of je daadwerkelijk terug de schoolbanken in wilt? Kies dan voor e-learning! Zo kun je comfortabel studeren op afstand, waar en wanneer je maar wilt. Bij Scheidegger kun je ontzettend veel opleidingen volgen via e-learning. Lees verder om de voordelen te ontdekken.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Wil jij een opleiding volgen? Zo overtuig je je werkgever

Op Maandag, 16 Oktober, 2023, 09:29

Je bent eruit: jij wilt graag een opleiding volgen. Omdat je graag beter wilt worden in je werk, een volgende stap wilt zetten in je carrière of omdat je het gewoon fijn vindt om je verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Wil je je werkgever vragen om je opleiding te financieren? Met deze argumenten en tips overtuig je hem of haar!

Lees meer
Thema's: Algemeen , Persoonlijke ontwikkeling

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Op Maandag, 16 Oktober, 2023, 09:09

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!

Lees meer
Thema's: Algemeen

‘OnlineKlassikaal® is relaxt, leuk en interactief’

Op Woensdag, 4 Oktober, 2023, 15:04

Carla Balvers is een van de docenten die lesgeeft met OnlineKlassikaal®, de unieke studiemethode waarin we het beste van online met klassikaal les combineren. ‘Geen reistijd naar de locatie en tussendoor even de hond uitlaten; de virtual classroom geeft je als student die flexibiliteit.’

Lees meer
Thema's: Algemeen

Ontdek onze nieuwe vakgebieden en maak jezelf onmisbaar op de arbeidsmarkt

Op Dinsdag, 13 Juni, 2023, 15:04

Als werknemer wil je aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt. Zeker in de snel veranderende wereld van nu. Om up-to-date te blijven, hebben wij ons opleidingsaanbod aangepast aan de kennis en vaardigheden die gewild zijn op de arbeidsmarkt. Denk je aan omscholen of bijscholen? Laat je in deze blog dan inspireren door onze nieuwe vakgebieden. Zo maken we samen het verschil!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe kies je een opleiding die bij je past? 4 tips voor de juiste keuze

Op Dinsdag, 13 Juni, 2023, 14:04

De wereld verandert razendsnel door de opkomst van nieuwe technologieën. Het gevolg? Veranderende werkzaamheden en het ontstaan van nieuwe banen. Aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt is nu dus belangrijker dan ooit. Maar een opleiding volgen naast je werk- en privéleven is een flinke investering in tijd én geld. Bij Scheidegger begrijpen we dat. Daarom willen we het volgen van een opleiding voor iedereen mogelijk maken. Ontdek in deze blog hoe je een opleiding kan vinden die past in jouw leven. Lees snel verder.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Werkgeluk: tips voor een gelukkige carrière

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 08:48

Anno 2023 kijken veel werknemers en werkgevers anders naar werk dan voorheen. Er is veel meer ruimte voor mentale gesteldheid en werkgeluk, in plaats van enkel het uitvoeren van werk. We kijken nu bijvoorbeeld ook naar wat een organisatie voor ons kan betekenen op het gebied van ontwikkeling.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Güven Özay – opleidingsadviseur Scheidegger

Op Dinsdag, 11 April, 2023, 16:38

“Bij Scheidegger studeer je met de wind in de rug. Wij doen er echt alles aan om je te laten slagen.” Güven Özay is opleidingsadviseur bij Scheidegger. Het is zijn doel om in één gesprek een toekomstige student een passend opleidingsadvies te kunnen geven. Hoe hij dat doet? ‘Ik probeer zo veel mogelijk vragen te stellen en goed te luisteren naar de behoeftes van de toekomstige student. In mijn functie als opleidingsadviseur draait het om doorvragen; de klantvraag ophelderen daar gaat het om. Wat is het doel van de opleiding? Wat is passend?’
 
Lees meer
Thema's: Algemeen