Thema's

Thema's

Hoe kies je een opleiding die bij je past? 4 tips voor de juiste keuze

De wereld verandert razendsnel door de opkomst van nieuwe technologieën. Het gevolg? Veranderende werkzaamheden en het ontstaan van nieuwe banen. Aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt is nu dus belangrijker dan ooit. Maar een opleiding volgen naast je werk- en privéleven is een flinke investering in tijd én geld. Bij Scheidegger begrijpen we dat. Daarom willen we het volgen van een opleiding voor iedereen mogelijk maken. Ontdek in deze blog hoe je een opleiding kan vinden die past in jouw leven. Lees snel verder.
 

1. Bijscholen of omscholen?

Wat is je doelstelling? Wat wil je bereiken met het volgen van een opleiding? Wil je je bijscholen met de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt? Of wil je je juist omscholen om je dromen waar te maken? Meer baanzekerheid te vinden? Of omdat je simpelweg op zoek bent naar iets nieuws? Beslissen of je je kennis wil verdiepen of verbreden is de eerste stap die je moet zetten.

Bijscholen?
Bekijk onze korte mbo- en hbo-programma’s

Omscholen?
Bekijk ons populaire en vernieuwde opleidingsaanbod
 

2. Kies de opleiding die aansluit bij je wensen

Tegenwoordig is het opleidingsaanbod eindeloos. Om keuzestress te vermijden kun je ervoor kiezen om een (online) beroepskeuzetest te maken. Weet je wel al in welke richting je een studie wil volgen, maar wil je een persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij nemen de tijd om je een weloverwogen advies te geven.
 

3. Ontdek de studievariant die het beste in jouw leven past

Een studie volgen naast je werk- en privéleven is pittig. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom kun je bij Scheidegger kiezen voor een opleiding die bij jou past. Welke opleidingsvariant past het beste in jouw leven?

  • Klassikaal studeren? Dat kan op onze leslocaties door heel het land op drie momenten: overdag, in de avond en op zaterdag.
  • Wel de interactiviteit van klassikale lessen, maar geen reistijd? Kies dan voor onze Virtual Classroom.
  • Maximale flexibiliteit? Volg je opleiding als e-learning en studeer zelfstandig in je eigen tijd. Bij vragen kun je altijd terecht bij een docent op afstand.

Blijkt de variant die je kiest het toch niet helemaal te zijn? Dan kun je moeiteloos en zonder extra kosten overstappen.

Ontdek onze studievarianten
 

4. Verdiep je in de financiële mogelijkheden

Een opleiding volgen naast je baan is een flinke investering. Daarom wil je niet voor verrassingen komen te staan. Ben je werknemer? Bekijk dan vooraf of je aanspraak kan maken op een opleidingsbudget en/of -verlof. Betaal je je opleiding zelf? Dan zijn er gelukkig ook tal van mogelijkheden die het waard zijn om je in te verdiepen. Benieuwd? Wij hebben alle financieringen en subsidies in één overzicht gezet. Zo maken we het volgen van een opleiding voor iedereen mogelijk.

Vraag onze subsidiebrochure aan
 

Kunnen we nog iets voor je doen?

Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk studieadvies? Neem dan contact met ons op. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Stuur een WhatsApp via 06 ‑ 10 73 97 52 of mail ons via info@scheidegger.nl. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons dan op 035 ‑ 7 121 992.
 

Anderen lazen ook