Thema's

Thema's

“Een opleiding is te mooi om niet te doen”

Maak kennis met Jeroen van der Woude, teamleider opleidingsadvies bij Scheidegger. Hij legt uit hoe de opleidingsadviseurs je kunnen helpen bij het vinden van de opleiding die bij je past. Jeroen: “We kijken naar je doelen en passen ons advies hierop aan.”

Goed luisteren

Wanneer jij je wilt inschrijven voor een opleiding, staan de opleidingsadviseurs van Scheidegger voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze. Samen kijken jullie wat past bij jouw situatie, wensen en doelen. Jeroen: “Het is belangrijk dat wij luisteren naar wat jij te zeggen hebt. Wat zijn je behoeften? Zo kunnen we goed met je meedenken en je uiteindelijk het juiste advies geven.”

De juiste opleiding vinden voor jou: dat is het doel van de adviseurs van Scheidegger. Jeroen haalt hier zelf veel plezier uit. “Het mooiste is bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze doelgroep. Of het nou gaat om het verbreden van je vaardigheden of het versterken van je cv.”

Praktijkgericht leren

Bij Scheidegger kun je kiezen tussen klassikaal les, virtual classroom of e-learning, vertelt Jeroen. Het grote voordeel hiervan is dat je ook met en van elkaar kunt leren. “In de lessen nemen zowel studenten als docenten praktijkvoorbeelden mee. Je bespreekt deze cases, dat is enorm leerzaam. Een afstandsstudie is misschien goedkoper, maar hiermee ontstaat soms wel een groter gat tussen de theorie en de praktijk.”

Het is dus leerzaam om verschillende verhalen te horen: en die hoor je ook, want de Scheidegger-studenten hebben allemaal een andere achtergrond, zowel qua werkervaring als qua branche waarin ze werken. “Het is heel leuk dat Scheidegger zo’n diverse doelgroep heeft,” zegt Jeroen. “Je komt dus bij allerlei verschillende soorten mensen in de klas. Hierdoor leer je extra veel van elkaar.”

Waarde toevoegen

Een opleiding volgen voegt altijd waarde toe, vertelt Jeroen. “Je investeert in je persoonlijke ontwikkeling, en laat tegelijkertijd ook aan een werkgever weten dat je je wilt doorontwikkelen”.

Een erkend diploma vormt volgens Jeroen al helemaal een stevige basis voor je carrière. “Ook al wil je later in een andere branche verder, dan heb je altijd een erkende opleiding waarmee je verder kunt bouwen.”

Volg je liever een kortere deelopleiding? Ook dat heeft veel voordelen: “Met een deelopleiding hoef je niet vier jaar te studeren en een stage te volgen, maar kun je toch je vaardigheden verbreden om bijvoorbeeld promotie te maken. Daarnaast kun je hiermee ook kijken of het studeren iets voor je is, want je kunt daarna nog verder studeren en bijvoorbeeld een landelijk erkend diploma behalen.”

Investeer en vergroot je potentieel 

Wat wil Jeroen toekomstige studenten graag meegeven? “Jezelf ontwikkelen brengt je zoveel,” zegt hij. “Zeker als je het doet in de vorm van een praktijkgerichte training of opleiding. Door de praktijkgerichtheid krijg je in de opleiding of training echt wat je kunt verwachten in de praktijk. Deze aanpak is voor veel mensen zeer effectief en maakt het leuk om een opleiding te volgen. Je haalt er zoveel uit, voor je werk, maar ook voor jezelf. Investeer in jezelf en vergroot je potentieel.”

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies van Jeroen en zijn team? Bel ons op 035 − 7 121 992 of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.