Thema's

Thema's

Sociaal werker: wat is het en wat doe je?

Op Dinsdag, 16 Januari, 2024, 10:41

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het leven van anderen? Dat kan met sociaal werk! Met dit sociale beroep ben je lekker onder de mensen, maak je elke dag iets anders mee en weet je zeker dat jouw werk ertoe doet. We leggen je graag uit wat een sociaal werker precies doet, welke kwaliteiten ze hebben en wat ze verdienen. Wie weet past het wel erg goed bij jou!
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

Social Work: een opleiding met toekomst

Op Dinsdag, 23 Augustus, 2022, 18:13

De geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg of crisisopvang: Social Workers werken overal waar mensen wonen, werken en leven. Niet voor niets is deze opleiding nu zo populair: je kunt er niet alleen heel veel kanten mee op, je kunt ook echt iets betekenen voor mensen die niet goed mee kunnen doen in de samenleving.
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

“De zorg is passie”

Op Woensdag, 18 Mei, 2022, 09:28

Scheidegger-student Jolanda (49 jaar) werkte meer dan 25 jaar in de logistiek en besloot zich om te laten scholen naar de zorg, een spannende beslissing. “Ik heb er geen moment spijt van gehad.” In dit interview vertelt ze waarom ze deze keuze heeft gemaakt en hoe ze het studeren bij Scheidegger heeft ervaren.
 
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

Social Work: een opleiding met toekomst

Op Maandag, 9 Mei, 2022, 15:22

Voor het komend studiejaar staat er veel nieuws op het programma. Niet alleen hebben we drie nieuwe studiegidsen in plaats van één, ook is er nieuws over ons studieaanbod. Bijvoorbeeld als het gaat om Social Work, de richting die voorheen Sociaal Pedagogische Hulpverlening heette. Zo kun je binnen deze richting Social Work kiezen uit verschillende opleiding en trainingen op HBO-niveau. En, zoals je van Scheidegger mag verwachten, je kunt bij ons altijd rekenen op de juiste begeleiding om te zorgen dat je slaagt.
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

Van alleen de theorie leer je niet

Op Vrijdag, 11 Maart, 2022, 08:28

Ben jij van plan om een opleiding binnen Zorg en Welzijn te volgen? Dan is de kans groot dat jij les krijgt van docent Yvonne Kopstein. Wat Yvonne belangrijk vindt aan haar werk? “Ik hoop dat ik mijn leergierigheid kan overbrengen op studenten. Dat je belangrijk werk doet, dat je ertoe doet”.

Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

De ervaringen van student en docent in de les

Op Maandag, 21 Februari, 2022, 12:20

Volg jij een opleiding binnen Zorg en Welzijn? Of misschien ben je van plan een opleiding te gaan volgen? Je komt dan waarschijnlijk Scheidegger-docent Madeleine Farla-Machielsen tegen. Madeleine is een echte alleskunner. Ze is docent en examinator, neemt assessments af maar draait haar hand ook niet om voor een goede dosis studiebegeleiding. Ze weet door haar ervaring binnen het sociale domein wat ze studenten kan meegeven uit de praktijk. Wat ze het leukste vindt aan haar werk? Mensen zien groeien. Je leest in dit artikel onder meer wat Madeleine (toekomstige) studenten graag wil meegeven. 
 
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening