Thema's

Thema's

“De zorg is passie”

Scheidegger-student Jolanda (49 jaar) werkte meer dan 25 jaar in de logistiek en besloot zich om te laten scholen naar de zorg, een spannende beslissing. “Ik heb er geen moment spijt van gehad.” In dit interview vertelt ze waarom ze deze keuze heeft gemaakt en hoe ze het studeren bij Scheidegger heeft ervaren.

Een andere richting

Jolanda rondde maar liefst twee opleidingen met succes af: HBO Leergang Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) en MBO Praktische Bedrijfskunde. “In de zorg heb je ook veel te maken met bedrijfskundige processen en ik wilde mogelijk aan de slag als zzp’er, dus vandaar deze combinatie”, vertelt Jolanda.

 Het logistieke bedrijf waar ze lange tijd werkzaam was besloot te reorganiseren. Jolanda: “Ik had twee keuzes: solliciteren in de logistiek waarin ik al meer dan 25 jaar werkzaam was, of nu eindelijk uit mijn comfortzone. Ik wilde mijn passie achterna. Mijn dochter is meervoudig beperkt, mijn grootste voorbeeld zit bij mij thuis. Dus besloot ik mij in te schrijven. Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Waarom werken in de zorg?

Na het afronden van de twee opleidingen is Jolanda aan de slag gegaan als begeleider van gehandicapten met autisme. Wat is er nu zo mooi aan het werken in de zorg?

Jolanda: “De doelgroep waar ik mee werk is heel puur, ze zeggen alles wat ze denken. Je moet dus wel een brede rug hebben, maar je krijgt er zoveel liefde voor terug. Daar zouden veel mensen nog wat van kunnen leren. In de logistiek werk je veel met cijfers en doelstellingen, het is een harde wereld. De zorg past goed bij mij.”

Wil jij weten welke opleiding in dit vakgebied bij jou zou passen? Ontdek onze opleidingen in Zorg en Welzijn.

Na lange tijd weer de schoolbanken in

Hoe is het om te studeren wanneer het langere tijd geleden is dat je in de schoolbanken hebt gezeten? Bij Scheidegger kun je kiezen om de modules klassikaal, via virtual classroom of e-learning te volgen. Zo volg jij de opleiding die past bij jouw situatie.

Jolanda vertelt dat een opleiding volgen enorm veel voldoening geeft. “Mensen zeiden dat ze konden zien dat deze richting echt mijn passie is. Je zag het terug in de resultaten. Ik dacht dat mijn computer andersom stond toen ik zag dat ik een 9 had gehaald! Zulke hoge cijfers haal je niet als de stof je niet interesseert.”

Jolanda heeft ook moeilijkheden ondervonden tijdens de opleiding. Ze vertelt veel aan haar studiebegeleider te hebben gehad, ook toen ze door een moeilijke periode ging. “De grootste uitdagingen waren als het privé even niet goed ging. Maar dan had ik goede begeleiding en een luisterend oor bij Scheidegger.” Daarnaast vertelt Jolanda dat het ook heel belangrijk is om een goede werk-privébalans te houden. “Ik moest soms echt even op de rem trappen.”

“Ga je dromen achterna”

Het is volgens Jolanda erg belangrijk om je goed te laten voorlichten over de opleiding. “Wanneer je met de juiste verwachting start met de opleiding, kun je er meer uithalen.” Daarnaast wil ze alle toekomstige studenten meegeven om je dromen achterna te gaan.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies? Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.